Ahojte žienky, poradíte my overený recept na kuracie prsia pečené v rúre?, niečo kde mäso nezostane suché. Ďakujem
@monika185243 ja peciem na bravcovej masti bud na pekaci alebo v sklenenej zapekacej mise, v mise su mastnejsie, cize menej suche.
Natriet maso tatarkou, nechat postat a upiect v rure, Na vysoku teplotu aby sa zbytocne nevysusilo a bolo rychlo prepecene
@monika185243 ja kuracie prsia väčšinou marinujem v kyslej smotane a v koreninách, podľa typu jedla. Sú podstatne šťavnatejšie. V rúre robím iba veľmi jednoduché plátky, na ne dám paradajku a mozzarelu. Alebo závitky, tie nemarinujem. Urobím plnku z balkánskeho syra, trošku kyslej smotany, nasekaného špenátu a jarnej cibuľky. A ešte robím kúsky obalené v corn flakes a sú skvelé, vyprážané nám nechutia. Pečiem na 210 stupňov a vždy mi to vychádza tak na 20-23 minút, podľa hrúbky mäsa. A dôležité je ho nechať odstáť aspoň 15 minút po upečení. Šťava sa za ten čas rozšíri do všetkých vlákien a nevytečie pri krájaní.
Ďakujem vám 😀