Idem variť Kuracie pečienky umyť ich je samozrejmosť avšak treba ich nejak dočistiť poprípade upraviť predtým ako sa dajú na panvicu? Prosím neukameňujtema mám len 20 rokov 🙂
Poodrezavaj tie blany a iné veci ktoré sa ti tam nebudu zdať 😀
A to sa musí robiť pri každom jednom kúsku?
Tam kde ta blana je
Budete pri jedení vyberať z úst tvrdšie zuvackovite kusy, treba tie blany a cievy odstrániť. Aj ak sa nájde zvyšok žlčníka či žlče-zelená farba,treba odrezať,býva to horke v jedle.
Očistiť ako radia vyššie, ale neumývať.
Žiadne surové mäso sa nemá umývať, aby si si baktérie, ktoré sa na ňom nachádzajú nerozniesla po drese a pracovnej doske.
Všetky sa zlikvidujú varením.
@patka06 toto citam prvy raz.
Ja by som len take neoplachnute mäso nikdy nevarila a pecienky uz vobec nie.
Po oplachnuti drez i vsetko pouzite naradie poriadne vyrajbem a oplachnem varenou octovou vodou.
Pouzitu hubku vyperiem s pradlom na vyssom stupni..
Ja nic nevyrezujem,iba ak by ozaj bol kus zlce,to musis!
Ale pecienky namacam pred pipravpu do mlieka.idealne na noc,ale aspon na hodinu.
To mlieko vezme tu nechutnu pachut a su aj ovela jemnejsie.
Potom ich oplachnem,osusim a pripravujem
Nezabudni,ze ich nemas solit!
Aby nestvrdli.
Solia Sa az ked. Su hotove.
@osky to zo solením platí pre bravčovú pečeň kuracie solim normálne a mám ich mäkké
@osky skvely tip 🙂
@patka06 prosim ta... Preco by sa mali bakterie rozniest? Ved to umyjes v dreze a nasledne umyjes drez... Neviem si predstavit varit nepremyte pecienky 🤮 ved to citit krvou jak hovado. Ja pecienky premyvam aj niekolkokrat v studenej vode, kym z nich ide krv. Ty to akoze svacnes takto zakrvavene na panvicu? A ked ich krajas na doske, bakterie sa ti neroznesu? 😃 Viem, o com pises, tiez som zachytila tuto radu, ale za mna patri do kategorie: ked uz nemaju novinari o com pisat....
@lindusss2016 to nie je rada novinárov, ale potravinárov študovaných, ja mám dve dosky na mäso a nič iné na tom doma nekrájam, mám ich bokom od ostatných
Nejde o to ako čo doma umyješ ale aerosolom sa Ti to roznesie aj na miesta kde by si to nečakala
@osky hubka od mäsa sa má vyhodiť
@lindusss2016
@osky narýchlo som našla vysvetlenie
https://zdravie.pluska.sk/zdravy-zivot/kedy-je-...
Mám osobnú skúsenosť s kampylobaktériou, nikomu to neželám zažiť
Na dosku pri práci s mäsom dávam fóliu - nie priamo na dosku, nôž a ostatné ide rovno do horúcej vody.
@patka06 aj ja mam skusenost s campylo, dostali to deti, ked mali 1 a 3 roky a bolo to z kuracieho masa v ceasar salate z restiky 🤷 maso inak umyvam cely zivot a aj vsetci, ktorych poznam. Dosku mam jednu na vsetko a nikdy ziaden problem nebol, to maso, co kupujeme, je prisne sledovane, stane sa to raz za uhorský rok, takze take stresy za mna nir su na mieste
Pozor na pečienke môže byt žlč, taká gulička ako fazuľa , treba odrezať aby si si nepokazila obed
Odrezat z nich taku tu zlto- hnedu blanu,popripade rozdelit a pokrajat na mensie