Kuracie mäso - spotreba

alex93
26. feb 2024

Ahojte prosím vás Robíte maso aj posledný deň záruky alebo už vyhodiť keď zajtra konci? Ďakujem

wishes
26. feb 2024

nevyhadzujem, az po datume spotreby…

egonsk
26. feb 2024

@alex93 ked neni slizke, smrdlave, alebo farebne a bolo spravne skladovane, tak sa da kludne pouzit.

viestta
26. feb 2024

Nerozhodujem sa podla datumu ale podla toho ako vyzera. Ale tvoje maso by som kludne aj zajtra uvarila, kym by nepachlo a nebolo slizke

pinkgirl
26. feb 2024

To mäso nevie kedy má dátum spotreby😉. Ale podľa jeho senzorických vlastností zistíš či je v poriadku - vôňa, povrch. Ak nemá kosti, tak zvyčajne vydrží mäso dlhšie ako je na balení, ak bolo dobre skladované. Bežne spotrebujem mäso v deň spotreby na obale.

fido69
26. feb 2024

Človek bol obdarený zmyslami, aby sa vedel rozhodovať či niečo môže zjesť alebo nie.
1.) Zrak - mäso má mať ružovú farbu (hydina) alebo jasne červenú farbu (hovädzina), nie tmavú alebo šedú (oxidácia a rozklad)
Ak je mäso balené tak venovať pozornosť obalu. Ak je nafúknutý, tak nevariť (plyny sú produktom rozkladu)
2.) Čuch - mäso nemá smrdieť (produkty rozkladu)
3.) Hmat - mäso nemá byť slizské (produkty rozkladu)
4.) Chuť - testovať až po uvarení a nie surové! Či je chuť očakávaná alebo nám tam niečo neznáme chuť kazí.
Použijem aj mäso v posledný deň spotreby, ale zmyslovo posúdim jeho stav a kvalitu. Niektoré druhy mäsa sa nechávajú určitý čas schválne odležať a dozrieť (divina, hovädzina), aby mali očakávané senzorické vlastnosti. 😉

osky
27. feb 2024

Datum spotreby je zajtra...takze nepanikar.
Normalne ked to otvoris a nebude naaaahodou dobre,zistis to podla zapachu nazelenalej farbe,bude slizke ...
Inak neries a uvar....

oli18
27. feb 2024

Slizke byt moze a pritom nie je skazene. Treba ho umyt v studenej vode a potom ovonat.

tanyag
27. feb 2024

😖 ja osobne by som vyhodila, ale tak mne kuracie mäso smrdí aj keď nie je pokazené 🤣 neriskovala by som otváranie a už vôbec by som to mäso neovoniala 😉

januska12323
27. feb 2024

Vyhadzovať mäso, ktorému nič nie je?