Ahojte prosim vas minule som citala na FB ze ak chcem docielit krasnu zltu farbu vyvaru mam do nej dat neosupanu cibulu pripadne na trocke masla oprazit mrkvu a potom tu stavu vyliat do polievky... chcem sa spytat ci ta cibula neosupana sa dava hned na zaciatku s mäsom alebo az zo zeleninou 🙂 dakujem za rady 🙂 a ano viem ze poctivy vyvar je z domacej sliepky.. ale tu nemam a mäso je kupovane z obchodu 🙂
Ja dávam cibuľu hneď na začiatku a oberam tu penu,čo sa vytvára zo začiatku varenia. Mama mi vždy vravela,že ju treba oberať,aby bol vývar číry,tak to robím tak 😁
ja cibuľu aj so šupkou hneď na začiatku...
So zeleninou. Ale je to jedno podla mna. Rozdiel bude v rozvarenosti.
Na začiatok varenia nezabudni dat aj lyzicku octu, na vyplavenie mineralov z kosti. V chuti to nepoznat. A varit dlho samozrejme
Mne na zltej farbe polievky nezalezi. Ale na chuti. Z hydiny krmenej zmeskou zlta nebude a umelo farbu vytvarat nebudem. Cibulu lupem, mrkvu davam rozkojemu na polovicu. Ak by sa hydina krmila kukuricou, jej tuk by bol zlty, aj polievka . Polievku z kurcata varit 2-2,5 hod netreba, lebo kosticky su jemne a vyvaria sa za kratsi cas. Ak je to sliepka, tak ano, lebo ta ma tvrdsie maso.
Ja dávam až so zeleninou
Ale vývar varím vždy aspoň 2,5hodky