Kurací vývar - recept

13. feb 2021

Ahojte prosim vas minule som citala na FB ze ak chcem docielit krasnu zltu farbu vyvaru mam do nej dat neosupanu cibulu pripadne na trocke masla oprazit mrkvu a potom tu stavu vyliat do polievky... chcem sa spytat ci ta cibula neosupana sa dava hned na zaciatku s mäsom alebo az zo zeleninou 🙂 dakujem za rady 🙂 a ano viem ze poctivy vyvar je z domacej sliepky.. ale tu nemam a mäso je kupovane z obchodu 🙂

noemi155
13. feb 2021

Ja dávam až so zeleninou
Ale vývar varím vždy aspoň 2,5hodky

anos18
13. feb 2021

Ja dávam cibuľu hneď na začiatku a oberam tu penu,čo sa vytvára zo začiatku varenia. Mama mi vždy vravela,že ju treba oberať,aby bol vývar číry,tak to robím tak 😁

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deti95060810
13. feb 2021

ja cibuľu aj so šupkou hneď na začiatku...

enoula
13. feb 2021

So zeleninou. Ale je to jedno podla mna. Rozdiel bude v rozvarenosti.
Na začiatok varenia nezabudni dat aj lyzicku octu, na vyplavenie mineralov z kosti. V chuti to nepoznat. A varit dlho samozrejme

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
oli18
13. feb 2021

Mne na zltej farbe polievky nezalezi. Ale na chuti. Z hydiny krmenej zmeskou zlta nebude a umelo farbu vytvarat nebudem. Cibulu lupem, mrkvu davam rozkojemu na polovicu. Ak by sa hydina krmila kukuricou, jej tuk by bol zlty, aj polievka . Polievku z kurcata varit 2-2,5 hod netreba, lebo kosticky su jemne a vyvaria sa za kratsi cas. Ak je to sliepka, tak ano, lebo ta ma tvrdsie maso.