Ktorý bujón je top?

10. aug 2024

Dobrý deň, prosím akú značku bujonu odporúčate, ktorá je chuťovo -kvalitou top ?
je ich tak veľa a vôbec s tým nemám skúsenosť
Ďakujem začínam variť a zatiaľ sa učím 🙂

markusrasford
10. aug 2024

Maggi

pribinak
10. aug 2024

Žiadnu. Nauč sa variť bez umelin

katica06
10. aug 2024

Maximálne tak domáci

vevesh
10. aug 2024

Najlepsi je vyvar, ale ak nemam, tak maggi kuraci z tureckeho/arabskeho obchodu. Nie klasicky zo slovenskeho obchodu.

lakebabe
10. aug 2024

Maggi

petulka2021
10. aug 2024

@pribinak 🤦🏽‍♀️

matkahelka
10. aug 2024

hovorit o bujone, ze je kvalitou top? pobavila som sa. vsak bujon (ano, aj maggi) je stlacena zmes korenin a muky v kocke ako bonus je tam par e-ciek. co uz na tom moze byt top, neviem

pribinak
10. aug 2024

@petulka2021 čo? Kvalita a bujon sa nedá spájať. Nič take totiž neexistuje
Ale kľudne si to svojej hlavy buchaj ďalej

gejb
10. aug 2024

Asi to bude pre niekoho šokantne, ale existujú aj bujony bez soli a dochucovadiel...
#autorka pozri napríklad značku Vilgain.

svetlonos
10. aug 2024

Dá sa urobiť aj domáci, na to sa to tu opytaj. Jedna zmama ho mala od kamošky a bol super.

svetlonos
10. aug 2024

A naviac - ak robíš polievku s mäsom a zeleninou, fakt ziadny bujón nepotrebujes, das sol korenie. Var podľa receptov. Omáčky tiez casto je zaklad cibuľa pod maso alebo zelenina. Neboj, zvládneš. Bujón je taka z núdze cnosť.

mocca
10. aug 2024

Pozri si na nete Bujónku. Množstvo príchutí, dokonca aj detské so zníženým obsahom soli a v podstate absolútne čisté zloženie.

fairyy
10. aug 2024

navar si silny vyvar a namraz a mas bujon 😉

muchotrafka298
10. aug 2024

Ja pouzivam sypany zeleninovy z DM.

h2
10. aug 2024

@matkahelka Múky??? Videla si ty niekedy v živote bujón?

matkahelka
10. aug 2024

@h2 mas pravdu, nevidela. zlozenie som citala. ty asi nie.

h2
10. aug 2024

@matkahelka Dlho si hľadala, kým si našla taký, čo tú múku obsahuje? Lebo na rozdiel od tvojej domnienky som zloženie čítala, práve kvôli tvojej informácii, že obsahuje múky. Pozrela som Maggi kurací a hovädzí, ani jeden múku neobsahuje. Neviem, z ktorého výrobku si sem dala zloženie, ale ak si všimneš, tá múka je uvedená na poslednom mieste. Pred ňou uvedený cesnakový koncentrát je zastúpený v bujóne v množstve 0,2%, za ním ešte nasledujú ďalšie zložky a až po nich ide tá múka, čiže tipujem, že jej tam bude menej, než 0,1%. Trochu málo na tvrdenie, že bujón je len stlačené korenie a múka. To už skôr si mohla tú soľ spomenúť.

petulka2021
10. aug 2024

@pribinak dobre moja 🤣 nech sa ti darí

matkahelka
10. aug 2024

@h2 nic som nehladala. bolo to prve, co mi google vyhodil. ok, tak neobsahuje vela muky, obsahuje vela skrobu. ten je na ktorom mieste? uplne zbytocne sa tu dotahujeme na slovickach, je to sajrajt, staci tak?

sonicka19983
10. aug 2024

Za mňa určite Vitana Natur bujóny či kurací či zeleninový... olivový olej a bez glutamanu... super dodá chuť 👍👍👍 aj DMka má super bujóny...treba vyskúšať... uvidíte čo vám bude chutiť 🤗

kuko55
10. aug 2024

Ja obľubujem Kucharek, naučila ma naň švagriná, a dávam len polku a stačí.

autor
10. aug 2024

Skvele dakujem baby 🙂 čo sa vyjadrili k teme
a ostatne snaď mate lepšie ked ste dali nevyžiadanú radu
bujón budem použivať - mier

lauricka
15. aug 2024

Bujón nie je dobrá vec kvôli zvýrazňovačom chuti, ktoré sú nezdravé. Treba hľadať alternatívy, nejaké bez toho, domáce, vývar, zelenina...