cauko baby prosim nepoznate nejake zdrave cestoviny ktore nemaju tolko kalorii?? okrem ryze. Chudnem a snazim sa zostavit si recepty ktore budem vyuzivat chcem zmenit celkovo zivotny styl ak mate aj nejake overene ingrediencie budem rada dikiii
Ryža je cestovina? 🤣 cestoviny ako náhradu nájdeš rôzne zeleninové v obchodoch so zdravou výživou a tie toľko nemajú kalórií ako pšeničné
Moja ja som to všetko prepočítala, cestoviny aj ked sú hrachové, sosos, tak sú energeticky rovnako výživné ako tie klasické, akurát ich zješ polovicu a máš toľko kalórii ako pri obyčajných keď zješ dvojnásobne .teda 100 gram klas cestovín, je 50 gr sosovic. neni tam teda skoro žiadny efekt. Jedine vyrobiť si tie cuketové pásiky a to použiť.
Pokial viem,vzdy mas na potravinach,cize i cestovinach v obchode uvedene nutricne hodnoty-cukry,tuky,bielkoviny a aj kalorie na 100g...cize treba citat.
Ale nemusis ist len na kalorie.
Uvedom si ze biele cestoviny su prazdne kalorie,jednoduhe cukry ktore zdvihnu hned inzulin...
A zjes ich vela.
Naopak celozrnne ta viac zasytia,nakolko maju vela vlakniny a travia sa pomalsie.
Tym padom si syta dlhsie,zjes menej...
A pri cestovinach je dolezite,aby boli ozaj na skzs-nie surove,ale pevne.nie ako blato...
@dramaqueen mozu to byt aj "alternativne" cestoviny? napr. z cicera, mrkvy, hrasku atd?