Ktoré zdravé cestoviny nemajú veľa kalórií?

dramaqueen
28. jan 2022

cauko baby prosim nepoznate nejake zdrave cestoviny ktore nemaju tolko kalorii?? okrem ryze. Chudnem a snazim sa zostavit si recepty ktore budem vyuzivat chcem zmenit celkovo zivotny styl ak mate aj nejake overene ingrediencie budem rada dikiii

ivetta1234
28. jan 2022

@dramaqueen mozu to byt aj "alternativne" cestoviny? napr. z cicera, mrkvy, hrasku atd?

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamina0078
28. jan 2022

Ryža je cestovina? 🤣 cestoviny ako náhradu nájdeš rôzne zeleninové v obchodoch so zdravou výživou a tie toľko nemajú kalórií ako pšeničné

konvalinka41
28. jan 2022

Moja ja som to všetko prepočítala, cestoviny aj ked sú hrachové, sosos, tak sú energeticky rovnako výživné ako tie klasické, akurát ich zješ polovicu a máš toľko kalórii ako pri obyčajných keď zješ dvojnásobne .teda 100 gram klas cestovín, je 50 gr sosovic. neni tam teda skoro žiadny efekt. Jedine vyrobiť si tie cuketové pásiky a to použiť.

osky
28. jan 2022

Pokial viem,vzdy mas na potravinach,cize i cestovinach v obchode uvedene nutricne hodnoty-cukry,tuky,bielkoviny a aj kalorie na 100g...cize treba citat.
Ale nemusis ist len na kalorie.
Uvedom si ze biele cestoviny su prazdne kalorie,jednoduhe cukry ktore zdvihnu hned inzulin...
A zjes ich vela.
Naopak celozrnne ta viac zasytia,nakolko maju vela vlakniny a travia sa pomalsie.
Tym padom si syta dlhsie,zjes menej...
A pri cestovinach je dolezite,aby boli ozaj na skzs-nie surove,ale pevne.nie ako blato...