Ktoré jedlá môžem mraziť?

30. máj 2024

Ahojte, aké jedlá môžem mraziť? Potrebujem si sledovať váhu a chcem mať vždy dostupné hotové jedlo. Môžem zamraziť aj kúsok hotovej domácej pizze? Chcem mať vždy predchystanú mensiu porciu jedla. Viem, že si môžem aj uvariť do chladničky a mať to tam napríklad 3 dni, ale radšej by som mala väčšiu variabilitu ako potom jesť 3 dni to isté. Také ako špagety so zeleninou, asi nie je dobrý nápad mraziť, či?

klip0
30. máj 2024

Tak zamraz len omáčku napríklad a špagety vyvaris jednu porciu raz dva. Ja mám takto viac zeleninových omáčok a vyberám ich dcere keď varím niečo čo ona nemôže.

autor
30. máj 2024

@klip0 to je dobrý tip 😊

viestta
30. máj 2024

Zmrazit mozes fakticky vsetko okrem zemiakov, tie su po rozmrazeni sice jedle ale divnej konzistencie. Zmrazuj si po jednej porcii a nezabudni oznacovat co tam mas a kedy si zmrazila. Tie spagety, uvar si naraz viac omacky a potom si vyberies len tolko kolko treba. Tak isto ine jedla.

autor
30. máj 2024

@viestta áno jasné, že si to zabalím rovno na jednu porciu 🙂 ďakujem

rozculena
30. máj 2024

nedoporučujem mraziť ryžu a potom,ako bolo spomenuté,zemiaky...

luccija
30. máj 2024

Mrazim iba husté polievky kapustou, vývar a občas mäso na šťave, stavu na bolognske pravidelne.Ja som tomu neprišla na chuť.Ja skôr napacujem mäso do chladničky a raz ho ugrilujem, iná príloha, ďalší den na šťave druhá príloha.