maminky..aké cereálie dávate detičkám...všade čítam, že obsahujú veľa cukru a tukov a neviem sa dočítať, ktoré sú tie NAJzdravšie...
Musli bez pridaného cukru (mávajú v Lidli napríklad), obyčajné Corne flakesy bez príchutí a nakrájať do toho čerstvý banán alebo jablko.
Aj v DM je celkom dobry vyber, ja tam najcastejsie kupujem ovsene vlocky, pre dcerku neopekane, nie ja tam cukor ale su so susenym ovocim, pridam jej tam nakrajane ovocie a na prilepsenie polejem javorovym sirupom. Ale co sa tyka reklamovanych vyrobkov typu Ciniminies alebo Nesquick, tam urcite ziadne cerealie nehladaj. Je to len zmes muky, cukru a kakaa. Pre male deticky nic moc 😖
moje deti si zvykli na obycajne ovsene vlocky. najviac im chuti variant, ovsene vlocky posypane grankom a na to biely jogurt.
urcite sa vyhybam prazenym alebo zapekanym musli, nakolko pri vysokej teplote sa skrob meni na akrylamid, ktory je nebezpecnou rakovinotvornou latkou. staci dat akrylamid do googlu a vyhodi vela clankov, napr.
http://www.jurkovic.sk/files/akrylamid.pdf
existuju aj rozne varianty ovsenych vlociek, ktore su velmi chutne a nie su upravovane pri vysokej teplote. daju sa najst zmesi napr. ciste ovsene vlocky s kuskami cokolady, alebo s kuskami suseneho ovocia.
corn flakes bez cukru a ovsene vlocky nesladene. vacsina tych tradicne kupovanych detskych cerealii ma neskutocne mnozstvo kalorii a cukru. casto viac nez cokolada.
Baby, moj maly si teraz zvykol na Nesquik tie cokoladove gulicky. Aky mate na ne nazor?
Ja varim malemu mliecne kase z obycajnych ovsenych vlociek a pridavam tam ovocie. najradsej ma jablcko a banan, sladim mu to medom alebo s agave.
No toto by veru aj mňa zaujímalo... lebo cereálie sú obľúbené syslie jedlo, obzvlášť na raňajky. Podľa toho, čo píšu odborníci, by asi najlepšou voľbou malo byť klasické muesli, nie zapekané, buď na sucho alebo zaliate mliekom... ale počkám aj na iné názory 😉 .
@felinda