Ktorá značka kuraciny je najlepšia na slovenskom trhu?

kubuliatko
5. máj 2014

ahojte. som zacinajuca kucharka a chcem varit pre rodinku kuracie masko . poradite mi ktora znacka kuracieho masa je u nas "najcistejsia"? myslim tym kurence chovane bez anabolik a rastovych hormonov.

lubikan
5. máj 2014

@kubuliatko taketo veci slubuje Kralovske kura,v kauflande hnedy sacok....ale ci je pravda,neviem.je teda dost drahe,ja kupujem ku konci spotreby a vzdy bolo vonave

ukulela
5. máj 2014

ak chces zarucene zdrave maso nechovane na atb, tak len zo zdroja, ktory poznas a mas overeny :( je neverim ziadnemu masu v supermarkete. z casu na cas mam pristup aj k masu z nejakej rodinnej farmy,no mam toodruky a je to ojedinele ... ak chces ozaj taketo cistemaso, musis sa poobzerat po lokalnych dodavateloch.

meluela
5. máj 2014

@kubuliatko zo supermarketovych nudzovo kupim obcas spominane hsh kralovske, to zvykne byt chutovo ok. Uprimne kurca od hyzy je len oblb, tam aj na chuti poznat ze nic moc. Okrem toho hyza patri Babisovi, ktoreho aj s jeho Penamom a dalsimi jeho firmami bojkotujem. Uplne inde chutovo je obycajne kurca z rakuskeho supermarketu krmene rakuskymi krmovinami, to kupujem najradsej kedze sa zatial nemam ako dostat ku kvalitnemu z dvora. Ked som ho prvy krat kupila tak som si spomenula ako vonalo kura ked sa pieklo ked som bola mala. Lokalni dodavatelia su fajn, len treba vediet cim krmia a ako sa chovaju k zvieratam. Uz sa dnes neda verit pomaly nikomu, aj na trhu clovek najde prebalovane lowcosty, takze sa kludne da kupit predrazeny polsky smejd a supermarketovu zeleninu 😠 , treba si tiez dlhodobo okukavat "svojich" trhovnikov a chodit k tym, o ktorych clovek vie najviac a vidi ako sa im meni sezonne produkcia a ako sa ich veci mierne lisia od zvysku priekupnikov.

kubuliatko
autor
6. máj 2014

Tak kráľovské kura skúsim.ešte som ho nemala.väčšinou som skúsila hmyzu ale neviem či je pravda čo píšu