Ktorá kuchárska kniha vás najviac zaujala?

17. sep 2024

Rozmýšľam nad zaradením nových receptov. Už sme objednaný z toho čo varím dookola. Ďakujem za tipy na dobré kuchárske knihy (môžu byt aj zahraničné).

deti95060810
17. sep 2024

ja mám Recepty zo Života... asi prvých 15 dielov.
potom sa tie recepty už dosť opakovali.

ellca123
17. sep 2024

Pyco.... má skvelú kucharku

sisaka
17. sep 2024

Úplne všetko hľadám na internete, zadáš po anglicky pár ingrediencií, z ktorých by si chcela niečo uvariť a môžeš vyberať.

stanulienkat
17. sep 2024

Myslim, ze na internete je toho milion. Kucharske knihy su prezitok. Z kazdej knihy, co som kedy mala, som vyskusala maximalne 7 receprov. A kvoli tomu nie som ochotna drzat take knihy doma.

autor
17. sep 2024

@stanulienkat na internete nájdeš základnú a učňovskú školu varenia. Skutočné varenie je know how, ktoré sa na nete málokedy dočítaš.

stanulienkat
17. sep 2024

To si urcite nemyslim. Na nete mas aj kulinarske vytvory. Ved recepty v kucharskej knihe sa nicim nelisia v postupoch od internetovych. Ake know how sa chces docitat v knihe? Je to to iste.

hederamonstera
17. sep 2024

Od tejto zienky si chcem kupit knihu, ma vyborne a jednoduche recepty. https://www.instagram.com/simple.home.edit?igsh...

Ale inak tiez uz ziadne kucharske knihy nedrzim, skor si vytvaram vlastnu knihu z vyskusanych receptov z netu, ktore sa mi pacia.

hruska91
17. sep 2024

Ja mám rada kuchárske knihy. Jasne pozeram recepty aj na nete aj na pintereste, ale keď varím mám rada otvorenú knihu, nie špinavou rukou od muky stláčať displej na mobile s receptom. Rada ich listujeme keď neviem či navarit.
Mám asi 3 cukrarske knihy, a čo sa týka takej klasickej kuchárskej mám rada Tinkine recepty alebo knihy z lidlu (aj keď tam je na môj vkus veľa masových receptov )

oslo1
17. sep 2024

Bored of lunch:
https://www.amazon.co.uk/stores/Nathan-Anthony/...
sluzia mi ako inspiracie. Takisto ich odporucam vystresovanym pribuznym, ktory sa staraju o tazko chorych/umierajucich pribuznych. Vsetko hodis do hrnca, za par hodin vytiahnes a mozes jest.

angeli121212
17. sep 2024

No autorka to sa veľmi mýliš lebo práve na internete po lustrovaní kopy receptov a diskusií o varení som sa naučila to tvoje know how a nie z kníh.. ale áno mám dve tri obľúbené knihy a to slovenská kuchárka ( už zoženieš len v antikvariátoch ak máš šťastie) ottova rodinná kuchárka a kniha domáci chlieb a iné dobroty. Ale stále gro môjho varenia som sa naučila praxou a skúšaním najrôznejších receptov vela som načítala ak napozerala a vybrala si

vakatko
17. sep 2024

Moja TOPka je Ajurvéda na každý deň od Kate O´Donnell.

kubizde
17. sep 2024

Hladná furt - veľmi odporúčam 🙂

lilian183
17. sep 2024

Ja mám knihy od Tinky Karmažin, Pyca, Rýchlo, zdravo a chutne

autor
17. sep 2024

@angeli121212 Slovensku kuchárku som podelila 🙂.

angeli121212
17. sep 2024

tak to máš super veľa základných receptov, ja si ich postupne aj modifikujem a aj keď varím pozriem dva tri recepty na nete aj v knihách a urobím jeden svoj

autor
17. sep 2024

@oslo1 vieš tu postnúť na chvíľu pár receptov nech mám predstavu?

moninah
17. sep 2024

Knihy od Romana Vaneka. Aj zlozite recepty zrozumitelne krok po kroku rozpisane.

simca06022011
17. sep 2024

no ja osobne mam velmi rada bonvivani stranku, lebo tie klasicke recepty su tam vymakane, osvedcene, nase tradicne a na milion percent sa mi vzdy podarili.
ALE mam doma napr Umenie francuzkej kuchyne... a sice nemam na to tolko casu, ale je brutalna... mne prekaza len to, ze z nedostatku casu nemam cas tolko tam citat a hladat a neviem co /nema to obrazky! Ale je tam kopec textu, postupov, typov aby sa to podarilo ako ma... ) Cize to je asi ako vo filme, vysoka skola varenia :DDD my sme taka gurmanska rodina, ked nie nase tradicne jedla so super surovin, tak sa davam na rozne francuzke recepty 🙂)
A okrem toho kadejake ine, jednu dobu som to doslova zbierala... postupne som to poposuvala dalej, alebo to davam na bazar ako to "prelistujem" a vidim, ze nebudem uz pouzivat.
Potom napr. Skolu Provensalskej kuchyne, tu mam.. lebo sa mi strasne paci. A este klasiky, vypisane recepty zo slovenskej kucharky. Rychlo, zdravo a chutne - ale popravde nic ma neoslovilo na varenie este.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
17. sep 2024

@oslo1 ďakujem ti. Mne táto Anglická kuchyňa príde bez intelektu. Bola som veľmi zvedavá, či ma prekvapí chalan. Ale úrčite si to ešte pozriem. Robila som (sendviče) v jednej reštike v UK kde varili polievku Minestrone zohriatím hotovej zo sáčku. Veľký zážitok bol, keď si staršia žena dala predvolať “šéfkuchára”, čo v tej polievke je. Šéfkuchár vyhrabal z koša najprv sáčok, aby si naštudoval zloženie (celý čas som sa na neho so záujmom pozerala že ako to spraví a nesklamal :D) .

oslo1
17. sep 2024

Ano, to verim. V anglicku je varenie momentalne charakterizovane ako hobby.
Mne hentie recepty posluzili ako inspiracia. Mam aj knizky. Ja som ale vo velkej casovej tiesni, tak ja ukrajunem, kde mozem.

autor
17. sep 2024

@oslo1 poznám to, aj ja nestíham nič. Preto hľadám niečo inšpiratívne, lebo keď ma prestane baviť variť, deti mi zomrú od hladu :D. Ja, keď ma niečo nebaví, je to cítiť vo výsledku, veľmi.

autor
17. sep 2024

@simca06022011 máš mne veľmi podobný vkus na kuchárske knihy, až idemtický.

autor
17. sep 2024

@hruska91 Tinkine recepty skúsim, ďakujem.

hruska91
18. sep 2024

No dievčatá, myslím, že nám kuchárske knihy pôjdu pekne hore. 🤌🤦🏻‍♀️💶💶

samiramis
21. sep 2024

Ja mám 5 kníh Jeme zdravo. Super recepty a niektoré hotové do 30 min.