Kto si varí večer obed na ďalší deň?

5. jún 2023

Zienky , keď si varíte obed na ďalší deň večer a je tam aj mäso alebo napr smotana a také veci , nahavate to normálne na linke [alebo varici] do rána a ráno až keď vstanete dáte do Lednický?
Ide mi o to ze keď sa to stane a musím si navariť večer tak sa stále bojím ci sa mi to do rána nepokazí. Ďakujem

lindous
5. jún 2023

Ja si varím si varím večer obed na ďalší deň... väčšinou tak, že spravím viac večere a zvyšok si zbalíme na obed, ale teda normálne to dávam večer do chladničky, nevarím úplne tesne pred spaním, že už by som nevydržala, aby to vychladlo...

mikadooo
5. jún 2023

Nikdy sa mi z večera do rána nepokazilo. Možno to hrozí, keď budú tropické noci, ale zatiaľ sa mi to ešte nestalo. Ale zas ja v lete moc nevarím, radšej si vtedy balím niečo nevarené, alebo si kúpim (sendvič, bageta a tak, alebo mám v robote instantné kaše, šaláty a tak). Jaj a vykladám na balkón, nech je to v čo najväčšom chlade cez noc.

cina1
5. jún 2023

no co najskor ochladit a do chladnicky

marca12
5. jún 2023

Nepokazi sa to do rana. Ak trebars o 22 dovaris a rano o 6 vstavas,to vydrzi.

mia_von_prag
5. jún 2023

Do 2 hodin po uvareni treba dať do chladničky.

dzulli1980
5. jún 2023

Ja dávam do chladničky ... už by som nezjedla, keby to bolo celú noc na linke ... a ak varím príliš neskoro, ešte také horúce to nalejem do 7 dcl fliaš, zavriem - v podstate to zasterilizujem a v pohode nechávam tak do rána na linke.

iwesska
5. jún 2023

Davam to na balkon. Ak je tam moc teplo,tak do hrnca a studenej vody do umyvadla. Nikdy sa mi este takto nic nepokazilo.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
5. jún 2023

Ďakujem zienky , nenaham to radšej na tej linke ale dám to teda na balkon , večere, noci sú ešte chladné tak to dám preistotu tam. 🙂 ďakujem za tipy

mia_von_prag
5. jún 2023

Bakterie sa najlepsie šíria pri teplote medzi 5 - 70 stupňov . Takže dať jedlo na balkon, kde je hoci aj 12 nie je dobrý nápad. Jedna moja známa nechala guláš cez noc na balkóne, mohlo tam byť 15 stupňov. Chutil celkom ok, ale posralo sa z neho minimálne 5 ľudí čo viem. Ďalší kamarát nechal cestoviny cez noc“ chladiť " na studenej chodbe. Vracal ako fontána.
Môžeš rozdeliť jedlo na menšie porcie a chladiť v studenej vode.

e1i
5. jún 2023

Akurat som dovarila kuraci stroganov,vychladne na sporaku a nad ranom manzel schovava

osky
5. jún 2023

Balkon je najlepsia chladnicka.
Momentalne nie su tske horuce noci v pohode to daj tam a rano do chladnicky.
Urcite nie do rana v kuchyni.
Ja som tak vcera dovarila vyvar teste pred polnocou.
Rano o 4 bol Este teply,schovavala som az cca o 10.00

h2
5. jún 2023

Skoro vždy varím večer na další deň. Nenechávam to do rána na linke nikdy! V zime vyložím von, nech to rýchlejšie vychladne. Keď je teplo, tak preložím do inej nádoby, tým sa uberie dosť veľa tepla. Predtým, ako ideme spať, dám to do chladničky.

mimikarol
6. jún 2023

Teraz sa to do rána ešte nepokazí. Není ani vnútri také mega teplo aby to tých pár hodín nevydržalo

oli18
6. jún 2023

Obcas varim vecer a celu noc nechavam na sporaku. Az rano dava muz do chladnicky, vstava skor. Nikdy sa nic nepokazilo. V zime dam na balkon, v lete nie.

kvetinka75
6. jún 2023

varím tak, aby to stihlo vychladnúť, kým pôjdem spať. Určite by som to nenechala vonku.

basska_b
6. jún 2023

Polievku necham, ale maso nie, to sa bojim. Najma teraz, ked ide leto. Balkon vyuzivam len v zime, vtedy je to ako chladnicka

eeffka
6. jún 2023

Ak uvarim dam do vascej sirokej nadoby a par krat premiesam,ked sa kus ochladi dam do ladnicky. Maso +smotana by som nenechala na linke do rana, moj zaludocek je pansky +deti, muzovi by nebolo nic ani keby to tqm stalo 2dni

titla
6. jún 2023

V zime vylozim na balkon. Teraz ked je teplo naporcujem do misticiek a kym idem spat - spracem kuchynu, dokoncim vecernu hygienu - tak ma jedlo izbovu teplotu a supnem do chladnicky. Nenechavam cez noc na linke.

danica2711
6. jún 2023

a prečo to vlastne "nahávaš" mimo chladničky?

piece
6. jún 2023

Ako kedy, keď varím neskôr a že je to ešte teplé, horúce, tak to nechám vonku, nech vychladne, koľkokrát v noci idem na wc tak to potom hodím do chladničky 🙂