Kto sa nenaučil variť?

28. jún 2024

Poznate niekoho kto sa nenaucil varit?skusam to uz nejakybcas a nejde mi to.je to.take vselijake, nedochutene.na druhy den cele vylejem, nikto nechce jest, nedoje sa to.stracam uz motivaciu ked vidim, ze sa mi nedari.a da sa povedat, ze varim uz len z nutnosti.nebavi ma to.je tu niekto kto nerad vari ale vari dobre a naucim sa ti vobec?varim asi tak pol roka....

zuzikak
28. jún 2024

nie este som o nikom takom nepocula. Kto sa snazi a ma motivaciu, vzdy sa nauci. Aj prichutit si jedlo chce len skusenosti. Podla coho varis ? Kto je to "nikto", ze ti to nechcu jest ? A doma, ked vasi varili to ti chutilo ? Tak skus obcas varit s rodicom aby si videla, ako postupuje a ake ingrediencie pouziva. Nechce sa mi verit, ze za pol roka nezvladnes aspon zopar jedal. Nemusis ist hned do tazsich receptov ale zakladne polievky a jednoduchsie veci predsa zvladne aj tinedzer.

januska12323
28. jún 2024

Každý sa naučí variť jedlo aby sa dalo zjesť. Var málo a jednoduché veci. Čo konkrétne ti nejde? Nemáš v okolí niekoho kto by ti pomohol? Ja som začínala praženicou a už zvládnem pečené kura 😁 ťažšie recepty nechám na iných, ale najeme sa a to stačí.

tanyan
28. jún 2024

Nerada varím a nebaví ma to a ani vlastne nevarím. Ale ak náhodou niečo urobím, tak sa ešte nikto nesťažoval. Rada kombinujem a dávam si záležať aj na prezentácii.
Napíš aké jedlá si za posledný týždeň alebo mesiac varila...

amy2807
28. jún 2024

a ides podla receptov alebo len tak od oka tam hadzes veci do hrnca?..lebo dnes su tie recpty tak napisane ze podla mna podla toho uvari aj blbec..

lindous
28. jún 2024

Naučil ako naučil, ja teda poznám ľudí, ktorí navariť navaria, aj sa to dá zjesť, ale žeby si na tom niekto (iný ako oni) vyslovene pochutnal, to dá povedať nedá… no mne vždy prišlo, že im to tak chuti a proste varia podľa svojej chuti, ktorú majú trošku inú 😅… ale ty keď si tie chyby uvedomuješ, určite sa s tým dá niečo robiť… ochutnávaš, dochucuješ, keď varíš alebo len nasleduješ recept? Niekedy si to proste treba prispôsobiť 😊 možno aj nejaký kurz, aj keď iba jedno jedlo, tak možno sa na to začneš pozerať trochu inak, naberieš sebavedomie

ssimusska
28. jún 2024

nerada som varila, teraz varím dennodenne a všetci si lem pochvaľujú a mne tiež chutí. Chce to len čas.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hipuska
28. jún 2024

Mne povedala babka, na kilo mäsa 1cl soli a 1cl korenia. Držím sa toho a celkom to ide

autor
28. jún 2024

@tanyan
@sheila121 a ako sa dá nevariť keď nevarite a vidim, že deti máte..

markusrasford
28. jún 2024

Véd si pomôž určite mas okolo seba ľudí čo varia. Pýtaj sa keď niečo pokazis kde si urobila chybu. Dochutít sa dá podľa receptov ktoré nájdeš na nete. Radšej dosolit pri stole ako presolit. Na YouTube je strašné veľa receptov môžeš sa tam inšpirovať

mimikarol
28. jún 2024

Ja som voľakedy nevedela uvariť ani špagety. A to myslím normálne vážne 🤦🏼‍♀️. Naučila som sa až keď som mala dieťa. Teraz, v dobe video receptov sa nenaučí variť ozaj len ten, kto nechce.

elenka74
28. jún 2024

Ja mám známu a tá nevie vôbec variť. Ani sa nepokúša naučiť sa to, veď má mamu, svorku, chodia jesť k nim.

kluska
28. jún 2024

@amy2807 podla oka vari uz skuseny kuchar. Zacinajuci len z receptoch.

domka222
28. jún 2024

Ja som tiež nikdy nemala vzťah ku vareniu. Prvé dieťa sa mi narodilo ako nevariacej 😂 Nuž, ale bolo treba začať. Ešte to nie je super,ale zjeme. A mama má susedu,ktorá má po 50tke a stále žije len na čokoládach a sáčkových polievkach

kluska
28. jún 2024

zacni tym co ti chuti. ked varis, ochutnavaj a sama budes vediet ci je malo slane a podobne. Pol roka je strasne malo, ja by som povedala, ze ti treba aj 3 roky varenia. Inak kazdy ma ine chute, niekto povie, ze nedosolene a iny, ze presolene.

katkaseiner
28. jún 2024

Ja ked som sa zoznamila s muzom, tak vtedy ma chytilo varenie - proste som chodila domov na vikend, mamine som vzdy povedala co nech spolu uvarime a pisala som si. TEraz varim aj veci ktore mamina nikdy nevarila...
Netvrdim ze som sefkuchar, ale u nas sa vsetko zje. No jasne, decka by najradsej denne pizzu a hambace a normalne jedlo nie... ale napr. moj muz vzdy zje .
U mna je problem s dochucovanim... to casto poziadam muza nech jedlo dochuti alebo si ho dochucuje potom az na tanieri... ja to proste necitim...

tomcimka
28. jún 2024

Ja varím iba z nutnosti,aby muž a deti nezahynuli hladom 🙄. Mňa to od mala nebaví,nemám k tomu vzťah, neviem jedla dochutiť. A nielen varenie,ale aj pečenie - mne sa máloktorý koláč podarí a to pečiem podľa receptoch. A to ešte k tomu mám aj plynovú rúru🤦‍♀️. Varím ozaj základné a jednoduché jedlá.
A najhoršie,čo môže byť je to,že ja od mala občas necítim soľ. Jedlo presolené no mne sa zdá byť bez soli. Vtedy ochutnám slané čipsy a podľa toho viem,či cítim soľ, alebo nie. Tak teraz dávam ozaj menej soli a vyhovárať sa,že to kvôli deťom a nech si každý dochutí podľa seba

angeli121212
28. jún 2024

Pol roka je málo, vôbec ešte nezúfaj.. po pol roku aj moje jedlo bolo často akoby málo dochutené.. to som sa ešte bála usypať viac tých korenín.. s tým korením netreba zas tak veľmi opatrne, jasne s čiernym korením to nechceš prehnať ale napr červenú papriku, rascu, majoránku, bylinky tých môžeš dať kus viac .. mne pomohlo vyskúšať veľa jednodruhového korenia, dávala som aj cibule viac a naučila sa používať čaastejšie cesnak.. to dosť vylepšilo za mňa jedlo, namiesto oleja som začala cibuľku pražiť ak to bolo možné na masle a keď som robila napr mäso s omáčkou tak som sa naučila do nej dávať rôznu zeleninu hneď na začiatku nech sa riadne rozvarí.. Jasne každý varí podľa seba to je normálne takže niekto mi tieto rady môže vyvrátiť ale mne toto dosť pomohlo.. a potom je to len skúšanie a prax.

angeli121212
28. jún 2024

@tomcimka v plynovej rúre sa veľmi ťažko pečie.. veľa koláčov ani neupečieš tak ako treba skrz tej rúry..

tomcimka
28. jún 2024

@angeli121212 veď mám neskutočnú zlosť 🙄. Ja v nej ani francúzske zemiaky neupečiem. Moja svokra celý život len v plynovej rúre piekla,tak nechápe, prečo sa mne nedarí upiecť. No nechápe, lebo nevyskúšala inú rúru. Pevne verím a dúfam,že už toho roku sa nám podarí kúpiť elektrickú teplovzdušnú rúru.

angeli121212
28. jún 2024

@tomcimka neboj v tej ti všetko pôjde 😊 dovtedy ti dam tip skús dať na spodok rúry plech s vodou a tak tam upiecť napr tie zemiaky, starka mala tiež plynovú a toto jej dosť pomohlo

vyrovnanaosoba
28. jún 2024

Mňa mama nepustila k sporáku, prvýkrát som varila až keď som odišla s partnerom do podnajmu. Varila som asi tak, že telefón na uchu a mami, mäso mam ako nakrájať? A koľko soli mam dať, a už môžem priliať vodu? 😄 A bolo to dobré aj pochvalu som dostala. Odvtedy varím rada, nebolo jedla, ktoré by nechutilo. Teraz manžel hovorí, že nikdy nejedol lepší vývar ako odo mňa, a všetky jedlá z mäsa varím bez receptu, len ochucujem počas varenia, niekedy už ani nemusím.
Moja švagriná myslím, že doteraz nevie variť, a to už má po 50tke 😁 koľkokrát k nej prídeme, povie, že nemá nič, ani navarené, lebo ona si zaliala hrncekovu polievku a manžel jedol v robote 🤣

tomcimka
28. jún 2024

@angeli121212 ok, dik za radu😘

modrykolibrik
28. jún 2024

Ja ti poviem z mojych skusenosti. Moj byvali si ziadal varit teple jedlo. Varila som co som vedela, nechutilo mu to...skrz to sme sa stale hadali. Mam noveho partnera a jemu moje jedlo chuti. Varim iba to co viem ale kedze som uz pochopila princip nieje pre mna uz problem varit vsetko. Treba len skusat

syslik81
28. jún 2024

ja varim lebo musim..nieje to bohvieco ale je to jedle.. no u nas ide stale to iste dookola lebo dcer avymysla vo vsetkom a samej sebe sa mi nechce.. kazdopadne mas vela kucharskych knih lahsie i tazsie .. chod krok po kroku a nemas co skazit

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzinabila
28. jún 2024

Varenie nie je ziadna veda,len vec cviku.na to netreba talent.nehovorim o nejakych kulinarskych umeleckych pokrmoch,ale o beznej dennodennej strave.

ivik4
28. jún 2024

Mna mamina nikdy varit naucila ani pomoct v kuchyni som nemohla ,nechcela. Musela som zacat varit zo dna na den uplne od nulovych vedomosti v den ked sme sa s babätkom nastahovali do nasho bytu. Takze nove nielen varenie a byt ale aj dieta,vsetko 😁.
Nikdy som nevarila podla receptov,vsetko varim z hlavy a podla chuti. Myslim ze fajn ale mna to aj velmi bavi 🙂 🙂

luccija
28. jún 2024

Naučíš sa...pol roka je málo.Varim skoro denne a , keď som bývala doma u rodičov som nikdy nevarila.Ved recepty, videá a pôjde to.Tak var minútky kuracie mäso, karé k tomu volské oko, hrášok...nie je to žiadna veda horšie, keď máš zlých stravníkov, ktori všetko ofrflu, alebo každý chce niečo iné

tanyan
28. jún 2024

@sheila121 Presne, aj u nás manžel... Aj pečie. Dokonca aj cesto na medové rezy si robí sám. 🙂