28.7. mame krstiny a potrebujem tortu..nepatrim k bohatym ludom,ale chcela by som peknu torticku,tak hladam kto je sikovny a najlacnejsi 🙂
taky doporucuji tortickyodmonicky
a čo tak skúsiť spraviť tortu sama?síce nie je to také úplne jednoduché,no vyjde to najlacnejšie a môžeš si spraviť takú,akú chceš /teda v rámci možností a šikovnosti/.my budeme mať zápis na matrike a tiež sa chystám sama piecť 2 torty,jednu barbie a druhú klasickú okrúhlu pekne ozdobiť 🙂
skus sa aj spytat kociek tu , ony ich vyrabaju, tak budu vediet 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/marcipanove-torty-rady-a-postupy/
Ildytorty.sk ale lacna nie je. 10e za kilo a torty maju two 3-3.5 kg,ale su krasne a najma chutne
Pozri na tortyodmamy.sk, zadás kosický kraj a vyhodí ti tam plno mien,majú aj fotky aj kontakty .
Ak chces chutnu tortu a nejde ti len o vzhlad, tak to nieco stoji, suroviny su drahe, potahovka tiez, pec pecie, tie zienky s tym stravia par hodin... takze neviem. Peknu tortu si vies spravit aj sama, ved nemusi byt potahovana, staci smotanova, piskoty okolo, zviazat stuhou, hore zelatina a pred podavanim tam poskladat meno... Mozno som naivna, ale krstiny nie su len o torte ;) My sme pri malej ani tortu nemali..
pekna torta nebude urcite dobra. ziadna cukrarka vam nespravi tortu z tak kvalitnych surovin, ako by ste si spravili doma. niesto masla daju margarin, niesto vajec daju susene, miesto kremu len aromu. aby to vyzeralo, ale chut - nic moc. pokial nemate vy osobne niekoho, kto pecie, ze by ste vedeli ako pecie, z coho, tak skoda penazi. a len zato, aby ostatni videli, ze aku tortu mate, neoplati sa vam to platit.
Načo na krstiny tortu? My sme nemali, ved tá torta by teoreticky mala patriť bábatku a bábo z nej bude mať také "nič" :D
napriklad aj ja 😀 , kludne napis do IP
aj ked uprimne, tuto otazku najskor zamknu alebo vymazu
Ahoj .Aj ja som z KE.Doteraz som dávala piecť jednej známej,skvelé tortičky aj na krst nám piekla.No vždy ma to vyšlo 30-40eur. Tak som začala študovať po internete recepty na torty,plnky,poťahovky a tak.No a už mám 2 torty za sebou. 🙂 možno nevyzerali ako od cukrárky,ale boli chutné. No plánujem už aj synovi k 2 narodeninám upiecť sama,aj rodičom k 40výročiu svadby. Chce to len odvahu a chuť. Skus to aj ty. Skvelú poťahovú hmotu vyrobíš aj s cukríkou marsmalow ja som robila s tou a vyšla mi skvele.A poprípade postavičky dostaneš kúpiť aj v cukrárni aide.
Ja som našla toto http://www.torty.kat.sk . Neviem za akú cenu, ale toto sú už hotové umelecké diela.
@stanislavao nesúhlasím s tvojim názorom, že pekná torta nebude nikdy dobrá. Je kopec cukrárok, ktoré pečú krásne torty a sú chutné, pretože používajú kvalitné suroviny - teda 82%maslo, čokolády s vysokým obsahom kakaa, živočíšnu šľahačku, tvaroh, smotanové jogurty, kopec ovocia,... ale ... takéto torty lacné nemôžu byť, pretože všetky tieto suroviny sú drahé a potom treba počítať aj s energiami a prácou ktorú na to vynaložia - a poviem vám, že niekedy sú to hodiny a hodiny, kým vytvoria nejaké pekné ozdoby, kvety,...
@stanislavao nesuhlasim.....v zivote by som do torty nedala margarin miesto masla a plnky pouzivam poctive, dokonca s 36% smotanou, plnotucným tvarohom, žiadny prasok, alebo nahrada a chemia.........a tie torty su dobre aj pekne..........
@mirka_aa znehni do temy marcipanove torty. Rady a postupy, tam mme aj baby z kosic, dohodnes sa urco s nejakou🙂
mna vie dojať, keď chce niekto len tie najlepsie veci, aby boli pouzite tie najlepsie suroviny a este ma predstavu o nejakom uzasnom motive, a chce to LACNO.
ono je to o tom, ze ten clovek asi skutocne neskusal upiect tortu, asi ani len obycajnu. nieto zlozitejsiu, ozdobenu bars ako. Zienky, ved ked si neviete dost dobre predstavit, kolko energie a casu to stoji, tak sa najskor opytajte.
ano, ak niekto nechce dat za tortu vela peniazkov, aj to sa da, treba vsak mat potom skromnejsiu predstavu o torte,a dhodnut sa so zienkou co pecie, aky priemer, tvar, ci zdobenie by sa dalo pouzit, aby obe strany boli spokojne. alebo si udate cenu, do akej sa chcete zmestit a zienka vam povie, ake su moznosti.
ved je rozdiel objednat si tortu s postavickami modelovanymi a trebars len na torte nakreslenou postavickou, alebo medzi vanilkovym kremom a trebars tvarohovym s ovocim.
dalsie vec je, je ak nejaka zienka pecie za 7,8e za kg torty, ide jednoznacne pod cenu, pochybujem ze nieco na tom zarobi a kazdopadne si NEVAZI SAMA SEBA.
ja osobne este rozlisujem ci sa jedna o klasicku tortu, 3D, alebo vacsiu ci zlozitejsiu poschodovu.
inak mozte zajst do supermarketu, alebo AIDY a kupit si umelu tortu. 🙂 tam by som vsak veru skor necakala kvalitne a cerstve suroviny a nejaku vynimocnu chut.
majte krasny den
My stale dávame robiť torty Janke. http://tortyjanka.sk
ahoj skus pozriet toto
www.ildi-torty.sk/ alebo
www.tortickyodmonicky.wbl.sk/Kontakt.html