Kto má dobrý recept na bazový sirup?

nitria
1. jún 2013

Kto má recept na domáci bazový sirup?

mummy01
1. jún 2013

Prevaris si 2litre vody,vychladenou zalejes 24kvetov a nechas 24h stat.Potom precedis,pridas 2kg cukru a kys.citronovu podla chuti a nechas zovriet.Este horuce naplnis do flias 🙂

nikolka2
1. jún 2013

🙂

lucii27
1. jún 2013

My sme robili prave teraz je perfektny . Postup. 2 litre vody , 30 alebo 35 kvetov, 2 citrony, kyselinu citronovu, 2 kg krystaloveho cukru, 1 verco na konzervovanie ovocia, aby sirup nezacal plesniviet. Postup. Prevarit vodu , ked je studena namocit tam kvety s citronmi pokrajenymi na kolieska, nachat odstat 24 hodin. Potom sa to vsetko preleje cez gazu alebo sitko, prida sa kyselina citronova, 2 kg cukru krystaloveho necha sa ro vsetko zovriet ked je cukor rozpusteny prida sa vrecko na konzervovanie ovocia , chvilu to zovrie ale len chvilu premiesa sa a necha odstat. ked je vychladnuty naleje sa do umytich a suchych flias. Nazdravie .... 😵 🙂

mathias2009
1. jún 2013

moj syn nic ine nechce pit len bazový sirup,takze mi ho varime v litroch.... uz mame navarene zo 6 davok:

RECEPT:
2l vody prevarit,ochladit,dat 25 kvetov, nechat 24 hodin luhovat. Precedit, pridat 2l vody,2kg cukru prevarit, pridat 5dkg kyseliny citronovej,ale velmi pomaly,lebo to velmi sumi. Horuce plnime do flias az po vrch,hned zatvotime a dame do spajze..🙂

honey10
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
darja12
27. máj 2016

ja dávam 40 kvetov na 2l vody/2kg cukru, 1,5dcl citronovej šťavy z citronov + 40 g kyseliny citronovej.. kvety umývam..

lilu74
28. máj 2016

baby ake sirupy este robite? ja som robila tento rok: bazovy, jahodovy a chystam sa na matovy a levandulovy 🙂

monilik
28. máj 2016

ja akurat dnes robim.
40 kvetov do 2l vody spolu s 3 pokrajanymi citronmi. (citrony supem) necha sa to 24 hodin luhovat, na druhy den sa citrony vyzmykaju, cele sa to precedi, da sa do hrnca spolu s 2kg cukru a 2PL kyseliny citronovej a necha zovriet, miesam kym sa cukor rozpusti. este horuci sa leje do flias, zatvori a necha vychladnut.

natal12
13. jún 2016

Ahojte som z trnavy a rada by som si natrhala bazu ale neviem kde :( a inak ten sirup a musi aj sterilizovat?

rosemari
4. jún 2017

@mathias2009 keď precedím vyluh z bazy dolejem do hrnca 2litre vody? Pýtam sa preto lebo väčšinou sa už nedolieva voda

ianka94
6. jún 2017

@nikolka2 pekny den prajem chcem sa vas opytat, netreba vodu trosku ohriat aby sa cukor skor rozpustil ?

surriana
6. jún 2017

Tiež by som chcela robiť bazovy sirup,všade píšu aký je zdravý ale.....tie kilá cukru?Aj tie sú zdravé?!....🙂

ajsha123
6. jún 2017

@nikolka2 Pisete, ze 2l / 2l vody. co to znamena? Treba 4 litre vody? Po scedeni a pridani cukru sa to uz neprevara? Dakujem.

joliette
6. jún 2017

@surriana však o tom je sirup, má byť sladký, aby sa dal riediť vodou

ianka94
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katka253111
6. jún 2017

http://www.vidieckystyl.sk/bazovy-sirup-ako-od-... ja robim uz 3.rokom podla tohto receptu 🙂 a spokojnost 🙂 a namiesto citronov som napr.teraz davala kyselinu citronovu...toto je tohtorocny druha varka

mirkamurko
6. jún 2017

nemôžem dať trstinový cukor radšej?

ianka94
7. jún 2017

Ahojte prave som robila bazovy sirup a hned po naliati sa mi takeho urobilo vo flasiach to znamena ze bude skazeny ? ☹

katka253111
8. jún 2017

@ianka94 ako ta pena? Fuuu...netusim...ja som robila viac doplna a pena ziadna...davala som do umyvanych a vriacou vodou preliatych flias...ale podla mna sa ti nema co na tom pokazit - ved bazovy sirup je na to, aby sa rychlo vypil, nie aby stal dlho... 🙂 drzim prsty

lenka56
28. máj 2019

@katka253111 dobry den.presne podla tohto receptu som robila ale nezhustol mi vobec.davala som citrony nie kys.citronovu

katka253111
28. máj 2019

@lenka56 ktovie preco

janulka289
17. máj 2020

Na 2l vody ide 16 kvetov bázy a 80g kyseliny citrónovej. Všetko spolu namočíme na 24 a hodín. Potom precedíme, na liter stavy ide 1kg cukru a 1 ks kyseliny sorbovej. Nechať postáť kým sa všetko nespoji a nerozpustí, netreba ani variť. Sirup je výborný a dlho vydrží. Ja robím aj 6 dávok. 🙂