Kto má recept na domáci bazový sirup?
My sme robili prave teraz je perfektny . Postup. 2 litre vody , 30 alebo 35 kvetov, 2 citrony, kyselinu citronovu, 2 kg krystaloveho cukru, 1 verco na konzervovanie ovocia, aby sirup nezacal plesniviet. Postup. Prevarit vodu , ked je studena namocit tam kvety s citronmi pokrajenymi na kolieska, nachat odstat 24 hodin. Potom sa to vsetko preleje cez gazu alebo sitko, prida sa kyselina citronova, 2 kg cukru krystaloveho necha sa ro vsetko zovriet ked je cukor rozpusteny prida sa vrecko na konzervovanie ovocia , chvilu to zovrie ale len chvilu premiesa sa a necha odstat. ked je vychladnuty naleje sa do umytich a suchych flias. Nazdravie .... 😵 🙂
moj syn nic ine nechce pit len bazový sirup,takze mi ho varime v litroch.... uz mame navarene zo 6 davok:
RECEPT:
2l vody prevarit,ochladit,dat 25 kvetov, nechat 24 hodin luhovat. Precedit, pridat 2l vody,2kg cukru prevarit, pridat 5dkg kyseliny citronovej,ale velmi pomaly,lebo to velmi sumi. Horuce plnime do flias az po vrch,hned zatvotime a dame do spajze..🙂
ja dávam 40 kvetov na 2l vody/2kg cukru, 1,5dcl citronovej šťavy z citronov + 40 g kyseliny citronovej.. kvety umývam..
baby ake sirupy este robite? ja som robila tento rok: bazovy, jahodovy a chystam sa na matovy a levandulovy 🙂
ja akurat dnes robim.
40 kvetov do 2l vody spolu s 3 pokrajanymi citronmi. (citrony supem) necha sa to 24 hodin luhovat, na druhy den sa citrony vyzmykaju, cele sa to precedi, da sa do hrnca spolu s 2kg cukru a 2PL kyseliny citronovej a necha zovriet, miesam kym sa cukor rozpusti. este horuci sa leje do flias, zatvori a necha vychladnut.
Ahojte som z trnavy a rada by som si natrhala bazu ale neviem kde :( a inak ten sirup a musi aj sterilizovat?
@mathias2009 keď precedím vyluh z bazy dolejem do hrnca 2litre vody? Pýtam sa preto lebo väčšinou sa už nedolieva voda
Tiež by som chcela robiť bazovy sirup,všade píšu aký je zdravý ale.....tie kilá cukru?Aj tie sú zdravé?!....🙂
http://www.vidieckystyl.sk/bazovy-sirup-ako-od-... ja robim uz 3.rokom podla tohto receptu 🙂 a spokojnost 🙂 a namiesto citronov som napr.teraz davala kyselinu citronovu...toto je tohtorocny druha varka
nemôžem dať trstinový cukor radšej?
@ianka94 ako ta pena? Fuuu...netusim...ja som robila viac doplna a pena ziadna...davala som do umyvanych a vriacou vodou preliatych flias...ale podla mna sa ti nema co na tom pokazit - ved bazovy sirup je na to, aby sa rychlo vypil, nie aby stal dlho... 🙂 drzim prsty
@katka253111 dobry den.presne podla tohto receptu som robila ale nezhustol mi vobec.davala som citrony nie kys.citronovu
@lenka56 ktovie preco
Na 2l vody ide 16 kvetov bázy a 80g kyseliny citrónovej. Všetko spolu namočíme na 24 a hodín. Potom precedíme, na liter stavy ide 1kg cukru a 1 ks kyseliny sorbovej. Nechať postáť kým sa všetko nespoji a nerozpustí, netreba ani variť. Sirup je výborný a dlho vydrží. Ja robím aj 6 dávok. 🙂
Prevaris si 2litre vody,vychladenou zalejes 24kvetov a nechas 24h stat.Potom precedis,pridas 2kg cukru a kys.citronovu podla chuti a nechas zovriet.Este horuce naplnis do flias 🙂