Ahojte chcem sa opýtať či môžem robiť môjmu 5 mesačnému synovi krupicovú kašu pravdaže redšiu. Mama hovorila že mi robievala a nič mi nebolo ale aj tak chcem vedieť váš názor 🙂
No skus najprv nejaku mliecnu alebo ryzovu napr. Nutrilon ma od 4 mesiaca 😉
@majuskakirnicova ak sa ti zda, ze ma malo mliecka na vecer, tak mozno radsej skus ryzovu, ktora sa da kupit
@majuskakirnicova ja zatial davam iba ryzovu, ci psenicnu...inak lepok sa zavadza u nedojcenych deti od 4 mesiaca, u dojcenych od 6 mesiaca...skus najskor tieto a potom daj kludne krupicnu...uvar ju ale v UM ci dojcenskom - redsiu... 🙂 , inak je pravda ze my ako deti sme na krupicnej kasi odchovani... 🙂
@esterba nie je kojené je na umelom mlieku
Ja osobne by som dala skor ryzovu takto na zaciatok. U mna je psenicna v zozname na konci. Su aj spaldove, pohankove, kukuricne.
my sme sa sice kojili ale ja som zacinala s nemliecnymi kasami kedze tie su podla mna sladke na take male babo....psenicnu som do jedalnicka zaradila neskor...ja som pouzivala pohankovu, ryzovu,a ine ktore je mozne kupit v bio obchode....pre mna bolo dolezite aby sa nezarabli do mlieka kedze kravske mlieko by sa malo davat az od roka cca....
@majuskakirnicova a ano frazu ze sak aj ty sa takto jedla a nic ti nebolo pocuvam velmi casto....
Mami nam varili a robili aj ine veci a prezili. Ovsem nie vsetci bez nasledkov. Veda a vyskum idu dopredu, skor by som doverovala dnesnym odporucaniam.
no mne pri deťoch povedala doktorka,načo krupica,zdravšie určite je čisté mlieko a krupicu začala jesť ako 1a pol ročná 😀 aj kakao 🙂 nie som tabulková mama,malá ani iné nechcela len čisté mlieko 🙂 syn nechcel krupicu tiež, ani čisté mlieko,začal piť mlieko teplé ako 5 ročný ,skoro ako prvák 🙂
@majuskakirnicova https://www.modrykonik.sk/forum/zaciname-prikrmovat/mozem-prikrmovat-6-mesacne-dieta-krupicou/