Ahojte, chystám synovi tortu na narodeniny a potrebovala by som poradiť. Nie som vyučená cukrárka, rady, tipy a nápady hľadám v článkoch na nete a niekedy sú aj úplne protichodné 😅, preto sa chcem ešte touto formou ubezpečiť, či to je naozaj tak, ako si predstavujem, nech to vypáli čo najlepšie. Tortu by som chcela potiahnuť krémom z mascarpone a šľahačky a na bok prilepiť jedlý obrázok vytlačený na fondáne. Aby to nezliezlo/netopilo sa, pod obrázok a jeho bezprostredné okolie by som chcela dať maslový krém. Obrázok bude dosť veľký a chcela by som ho z boku torty, myslíte, že ho ten maslový krém udrží? Čítala som, že obrázok nesmie do chladničky- nebude to potom problém zase pre krém z torty? Bola by síce na chladnom mieste,ale aj tak... tiež tento krém,ktorý chcem dávať na vrch torty- mascarpone šľahačka, sa mi nikdy nepodarí vyhladiť naozaj do hladka, nech robím, čo robím, vždy mi tam zostanú také minikráteriky, hoci ju dám aj potretú ešte schladiť, zatuhnúť a potom zahládzam ešte raz...na swis krém som nenabrala odvahu- bojím sa,keď vajíčka (v tomto prípade bielka)neprejdú bodom varu ...a máte skúsenosti s dofarbovaním už farebnej polevy? Mám také modré peniažteky, ale chcela by som ešte tmavšiu modrú na stekance. Veľmi pekne ďakujem za rady.
maslovy krem ho udrzi, mozes trosticka potriet medom, aby to bolo lepkave, alebo su aj speci lepidla na fondan, ale med minties funguje
@tana85 @janka_266 ďakujem dievčatá. Piecť viem, horšie je to s týmito zdobeniami, tortu pečiem aktuálne tak 4x do roka, čo je na moje doterajšie pomery veľa, ale zároveň dosť málo na nabranie a vycibrenie nejakých skúseností, zvlášť keď skoro zakaždým ju robím nejako inak 😅 ale už som sa poučila a naozaj to tentokrát nejdem komplikovať- aj preto ten jedlý obrázok (mohla som sa pokúsiť to vymodelovať, ale aj za predpokladu, že by sa mi to vydarilo, tak ten obrázok bude na vyššej úrovni, jednoduchší a rýchlejší).
ako velmi si skusena v peceni? zbytocne si nenakladaj ked tie veci robis prvykrst, dopadne to inak ako cakas. fondanovy obrazok davam normalne na torte do chladnicky, nikdy s tym nebol problem. mne sa tiez robia take dobky z takej plnky lebo ked je vyslahana takv nej je samozrejme zaslahany vzduch. ty si pozeras obrazky tort, ktore su asi obtahovane swissom, tak take bublinky nevidis. na swiss ti staci kuch.trplomer a odsledujes si ci presli/nepresli varom. uprimne, robila som ho 2x, ale nikomu nechutil. vyzera to pekne, ale co z toho ked to vsetci oskrabali dolu lebo to je mega mastne a sladke, skoda surovin. uz farebnu cokopolevu kludne dofarbi gelovkou, to by malo fungovat. hustotu si mozes testovat na studenom tanieri a podla toho ried slahac.smotanou