Krém na vrch torty

mara2010
25. aug 2024

Ahojte vedeli by sme mi poradiť z čoho sa robí takýto krem na vrch torty ?

matullienka
25. aug 2024

Ja robím mascarpone so šľahačkou

petulda333
25. aug 2024

Swiss krem

tramtada31
25. aug 2024

Aj ja robím mascarpone a šľahačka. Do vnutra pomer 1:1, na vonok krem v pomere 2:1

kiki68
25. aug 2024

Podla mna je to swiss, je k tomu dostat aj bielidlo este.

mara2010
autor
25. aug 2024

@matullienka a ako to robíte prosím není to také žlté myslím farebné

anavixy
25. aug 2024

@mara2010 Swiss je zlty a ak ti nevadi dat do neho bielidlo, tak by ti nemuselo vadit ani pouzivat praskove polotovary a v tom pripade odporucam kupit si Enchanted cream od znacky Funcakes (ak chces maslovy takmer bez prace tak aj buttercream maju). Pokial nechces polotovar a chces biely, tak jedine mascarpone ako ti radia, ganache aj maslove kremy su zltkaste.

t1nusa
26. aug 2024

na foto vyzerá byť swiss - ja som ho robila 1x a bol krásne biely, nie žltý ako tu dievčatá píšu (neviem čím to bolo teda), nájdi si na nete recept je ich množstvo skvelo popísaných aj s postupmi 😊 pre mňa je ale veľmi tuhý keď torta stuhne, čo je pochopiteľné keďže je to bielkovo-maslový krém, preto najradšej používam mrem z mascarpone a šľahačky (1:1)

jakubrianka
26. aug 2024

@mara2010 musíš si kúpiť tzv. bielobu prášok a vtedy môžeš použiť aj žltkavejšie ingrediencie.

mara2010
autor
26. aug 2024

@t1nusa prosím vás na vrch myslíte ako ozdobu ze vyšľaháme šľahačku a dáte do toho mascarpone ? Není riedky ten krem ako na ozdobu ? 🙂

t1nusa
26. aug 2024

@mara2010 nie ozdobu, krémom obtieram komplet celú tortu, buď vyšľahám smotanu s cukrom do polotuha, pridám mascarpone a už len jemne došľahám do tuha, alebo to rovno všetko naraz vyšľahám, ale opatrne, aby sa smotana rýchlo nezrazila 😊 na povrch potom dávam ganache s ovocím

mara2010
autor
26. aug 2024

@t1nusa no krásna torta a ozaj ten krem vypadá krásne bielo a podla mňa je asi lepší tento krém z mascarpone než z tých bielkov co sa slaha podľa vás bol ktorý chuťovo lepší? 🙂

anavixy
26. aug 2024

@mara2010 chutovo urcite mascarpone, ale tam su aj rozne ine rozdiely.. napr na mascarpone nemozu ist ozdoby z hmoty/marcipanu/fondanu (alebo len chcilu pred podavanim), mala by si obtriet dvakrat aby nepopraskalo, pokial to je len torta na domacu oslavu, tak jednoznacne mascarpone

t1nusa
26. aug 2024

@mara2010 mascarpone krém jednoznačne, ako som písala vyššie, vyhovuje nám viac a preto keď robím tortu tak na obtieranie torty používam len tento 😊 ten swiss je výrazný maslový, úplne inej chuti ako mascarpone a je tuhý samozrejme, ale zase naň môžete použiť dekorácie z fondánu/marcipánu, na mascarpone krém naopak nie

mara2010
autor
27. aug 2024

@t1nusa ďakujem pekne za ochotu ste zlata. 🙂 vyskúšam z mascarpone ku smotanovo karamelovej torte sa isto viac hodí z mascarpone. Vrch. 🙂