Ahojte vedeli by sme mi poradiť z čoho sa robí takýto krem na vrch torty ?
Swiss krem
Aj ja robím mascarpone a šľahačka. Do vnutra pomer 1:1, na vonok krem v pomere 2:1
Podla mna je to swiss, je k tomu dostat aj bielidlo este.
@matullienka a ako to robíte prosím není to také žlté myslím farebné
@mara2010 Swiss je zlty a ak ti nevadi dat do neho bielidlo, tak by ti nemuselo vadit ani pouzivat praskove polotovary a v tom pripade odporucam kupit si Enchanted cream od znacky Funcakes (ak chces maslovy takmer bez prace tak aj buttercream maju). Pokial nechces polotovar a chces biely, tak jedine mascarpone ako ti radia, ganache aj maslove kremy su zltkaste.
na foto vyzerá byť swiss - ja som ho robila 1x a bol krásne biely, nie žltý ako tu dievčatá píšu (neviem čím to bolo teda), nájdi si na nete recept je ich množstvo skvelo popísaných aj s postupmi 😊 pre mňa je ale veľmi tuhý keď torta stuhne, čo je pochopiteľné keďže je to bielkovo-maslový krém, preto najradšej používam mrem z mascarpone a šľahačky (1:1)
@mara2010 musíš si kúpiť tzv. bielobu prášok a vtedy môžeš použiť aj žltkavejšie ingrediencie.
@mara2010 chutovo urcite mascarpone, ale tam su aj rozne ine rozdiely.. napr na mascarpone nemozu ist ozdoby z hmoty/marcipanu/fondanu (alebo len chcilu pred podavanim), mala by si obtriet dvakrat aby nepopraskalo, pokial to je len torta na domacu oslavu, tak jednoznacne mascarpone
@mara2010 mascarpone krém jednoznačne, ako som písala vyššie, vyhovuje nám viac a preto keď robím tortu tak na obtieranie torty používam len tento 😊 ten swiss je výrazný maslový, úplne inej chuti ako mascarpone a je tuhý samozrejme, ale zase naň môžete použiť dekorácie z fondánu/marcipánu, na mascarpone krém naopak nie
Ja robím mascarpone so šľahačkou