Krém na tortu

dada0902
20. sep 2022

Ahojte dnes som pozerala leták a zbadala som tam tento krém nemá niektorá skúsenosť ci je to dobre ako plnka do torty ďakujem

yvanielka
20. sep 2022

@dada0902 to je rastlinná šľahačka, mne to chutí tak umelo..keď to nemusí byť bezlakto torta tak by som šla do klasickej šľahačky, ideálne Kunin 40%
(ale niekomu nevadí aj rastlinná šľahačka chuťovo)

bolarazjedna
20. sep 2022

Není to krém, je to šľahačka. Ale je to chutné podľa mňa, a krásne drží tvar, nesplasne. Dochucovat už to netreba. Takže závisí od toho, akú plnku chceš. Ak šľahačkou, napr do Schwarzwaldskej torty, tak určite vyskúšaj.

melanta
20. sep 2022

Súhlasím s prvým komentárom, radšej normálnu šľahačku, toto je chuťovo čistá umelina.

dada0902
autor
20. sep 2022

Ďakujem baby tak ma to zmiatlo keď tam bolo ze krém som myslela ze nejaká novinka ako plnka do torty 🤭 tak spravím z mascarpone

jankaatg
20. sep 2022

@dada0902 ja to používam do torty. Šľahačku vyšľahám a potom zmiešam s 10% jogurtom (napr. grécky) alebo s kyslou smotanou 14% Netreba dochucovat. A dávam čerstvé ovocie maliny čučoriedky. Ak chcem čokoládovú plnku len rozpustím varovu čokoládu nechám vychladnúť a vmiešam do šľahačky a opäť pridám kyslú smotanu. Pekne drží tvar.

dada0902
autor
20. sep 2022

@jankaatg dakujem pekne vyskúšam 🤗

elizabet173
20. sep 2022

@dada0902 nie je to klasická slahacka, chutí to ako umelá hmota, aby to bolo aspoň trochu jedlé, treba zmiešať napr. s jogurtom a ovocím, alebo tvarohom a jogurtom, pripadne s kyslou smotanou, dobre a dlho drží tvár. Samotné určite nie

bolarazjedna
20. sep 2022

@jankaatg znie to super ☺️ v akom pomere to robíš prosím ťa? K 500ml šľahačky dávaš koľko jogurtu? A v čokoládovej verzii, stačí 100g čokolády?

kormino
20. sep 2022

Ja to dávam na krémeš,drží to krásne tvar a s krémom v krémeši je to chutné.Alebo aj do pribináčikového krému dávam.

evkamotka
20. sep 2022

Mne sa to nevyslahalo a vyslovene mi to nechutilo. Pozri si zlozenie, palmovy olej a kopec dalsich blbotin. Normalna slahacka chuti daleko lepsie

elizabet173
20. sep 2022

@kormino ja dávam na krémeš klasickú 33% šľahačku, celý liter 😎 vyšľahanú so stužovačmi, drží perfektne

elizabet173
20. sep 2022

@evkamotka musí byť vychladená, lebo sa nevyšľahá, ale používam minimálne, lebo je to skutočne umelina

83lenka83
20. sep 2022

Ja nemôžem živočíšne tuky takže som sa naučila jesť aj taketo 😀, mne to chuti, robim z toho florida rezy a jadransku tortu

kormino
20. sep 2022

@elizabet173 Ja som dávala tiež klasickú šľahačku,ale odkedy dom objavila tuto davam tu.Známa pracuje v cukrárskej výrobe a tiež ju používajú.Mne sa páči,že je taká tuhšia ako klasická☺

elizabet173
20. sep 2022

@kormino nám nechutí, používam ju skutočne výnimočne, keď potrebujem, aby nastriekaný tvar z nej vydržal, inak nie. Aj to ju zmiešam, ako so vyššie uviedla, ako krém do torty ju nepoužívam nikdy. Ale keď vám chutí, prečo nie. V cukrárskej výrobe ju používajú preto, lebo dlho vydrží.

jankaatg
20. sep 2022

@bolarazjedna 400 ml a väčšinou dávam 200 g čokolády Lidl (tu máme najradšej)

evkamotka
21. sep 2022

@elizabet173 mala som to stale v chladnicke

dada0902
autor
21. sep 2022

Ďakujem sa odpovede ❤️😊

elizabet173
21. sep 2022

@evkamotka tak potom nerozumiem, nikdy sa mi to nestalo, ale je pravdou, že ju často nepoužívam.