Ahojte
Dcérke idem robiť tortu
Potrebovala by som krém na tortu na vrch a na to idú ozdoby s marcipánu
Poraďte recepty
Či môže ísť aj maslovy krem
@enka81 ja by som ho práve skôr zniesla vnútri ako keď je ním potretá celá torta :D Ale každému chutí niečo iné 🙂
@1321987 Aké postavičky chceš dávať na tortu? Podľa mňa ak ho necháš dobre na torte zatuhnúť a postavičky tam môžeš dať napríklad aj tesne pred tým ako sa pôjde torta krájať tak sa neroztopia 🙂
Ak idete poťahovať celú tortu poťahovou hmotou, tak potrieť a vyrovnať povrh torty máslovým krémom, stačí v tenkej vrstve, ale na iný poťahovka zle chytí.. Ak bude torta ozdobená iba krémom a na vrchu postavené postavičky, tak dajte aký vám chutí a postavičky dajte tesne pred podávaním na vrch 😊
@1321987 najlepsia je ganache😊..na priemer 28cm torty pouzivam bežne 500g čoko horkej/varovej a 250 ml smotany..
@31silvia12 ďakujem
Čokoládu na torte neznášam
@elizabet173 ja celkovo čokoládu nezjem na torte vôbec
@elizabet173 tortu iba ovocné robím
@1321987 😄..v pohode..no nie je to len obycajna coko poleva..ale je to vyborne pod potahovu hmotu..👍
@31silvia12 ja čo je čokoláda kokos orechy mach na torte sa nedotknem
@elizabet173 prosím Vás aký maslový krém robíte? 🙏🏼 Ja som naposledy robila mascarpone a sa mi tie ozdoby potopili😔
@ivmed23 ked je torta potiahnuta s mascarpone a smotanou..ozdoby treba potriet zo spodu roztop.cokoladou..
K tomu maslovemu kremu..robieva swiss na vrch torty😊
@ivmed23 aj toto je krem mascarpone so smotanou a vsetko som zo spodu potierala bielou coko😉..vydrzala.i cestu 40min autom
@31silvia12 aha, ďakujem pekne za radu😊
@31silvia12 to drží fondán keď je šľahačka s mascarpone tie postavičky to vydržia na torte?
@1321987 tento obr.(vid.vyssie)co som pridala..to je torta obtreta kremom z mascarpone a slahacky..vsetky "ozdoby"su modelovane z potah.hmoty "smartflex" a pred polozenim na tortu som ich potrela zo spodu bielou čokoladou..a ako som pisala vydrzala v pohode doma v chladnicke, nasledne cestu 40min autom a potom este dalsi cas kym sa krajala😊
@31silvia12 ahoj, prosím ťa tým množstvom naplníš aj tortu, alebo len na vrch?
Maslovým krémom nič nepokaziš, aspoň sa ti nebudú topiť ozdoby z marcipánu.