Krém na tortu

23. dec 2024

To som zase ja, peciem tortu. Korpus som robila vcera, plnila som dnes a dala som aj hrubú vrstvu poťahu krému mascarpone a slahackova smotana s cukrom. Mam ale problem. Krem na vrch som chcela zelený len som ho zabudla zafarbit. Keď dam zajtra zelený navrch tohto bieleho bude to ok alebo to nebude vyzerať dobre?
A ostalo mi cca pol misky toho bieleho krému, mozem použiť ten (keď ho zafarbim) a potom ak mi bude chybat dorobim dalsi alebo rovno urobiť čerstvý nový? Mozno sú to hlupe otázky ale nemam moc skusenosti. Moc Dakujem

stela567
23. dec 2024

Z mascarpone mi príde krem ľahký. Takže ak ho chceš vrstviť teda na bielu dat zelený tak by som spravila ťažší krem. Najjednoduchší je vyšľahať celé maslo a pridať 1 salko a vyslahat. Je to ruský krem, skvelý na poťah torty. A je Najjednoduchší. Len si ho zafarbis na zeleno.

autor
23. dec 2024

@stela567 to si neviem predstavit ako ho rozotriem a uhladim. Znie to dosť tuho. Ja som dala 500 g mascarpone a 250 smotana a držal krasne

nika_val
23. dec 2024

Normálne ten krém čo ti zostal zafarbi na zeleno a ak ho budeš mať malo tak si dorob taký istý

autor
23. dec 2024

@nika_val lenze potom bude iný odtieň mozno. No budem vymyslat zajtra

nika_val
24. dec 2024

Prečo by mal byť iný odtieň ? Ja to tak robievam stále a nikdy sa mi nestalo že by som mala iný odtieň na torte ako som si namiešala
Veď tie krémy sa ti nezmiešajú dokopy (biely a ,zelený )