Ahojte 😊
Plánujem robiť tortu, druhýkrát v živote. Korpus aj náplň nie je problém. Ale chcem dať krém, ktorý bude chutný, hustý, ale nie ten maslový. Viete mi niekto poradiť, ako robíte?
Vopred ďakujem 😊
Darmo, mne tieto mascarpone-slahacky nikdy nedrzia tvar, ani ked tam dam stuzovac. Pod tou vahou to splasne nakoniec a naplnim v piatok, v sobotu-nedelu oslava a s 2 cm plnky je zrazu ani nie cm, co ja viem, neprisla som tomu na chut. Nikdy to nie je dostatocne tuhe a pevne ako maslova (ale nie s Herou!) plnka. Vsetko tu vymenovane som skusala a do torty sa mi to proste nehodi.
Ale kazdy, ako mu pasuje.
@nevenka A v akom pomere to miesas, ako presne to pripravujes? Mne to vydrzi tuhe kludne aj 3 dni, nikdy som nemala tento problem.
@vkatush mascarpone + šľahačka, vanilkový cukor vyšľahať a ja pri šľahaní pridávam ešte trošku pudingu Olé, možno 1/5 z balenia.
Ale 200g čokolády roztopenej v 250ml smotany na šľahanie. Nechať odstáť v chladničke pár hodín a vyšľahať.