Krém na boky torty

niika9
21. aug 2019

Ahojte. Potrebovala by som radu. Mužovi idem piecť tortu na oslavu, ktorá bude v sobotu. Tortu som robila asi dvakrat v živote takze s tým nemám vôbec skúsenosti. Vedeli by ste mi poradiť tuhý krém na vrch a boky torty aby sa mi netopil? Torta bude naplnená krémom mascarpone so šľahačkou a v recepte podľa ktorého idem tortu robiť je že z tohto krému mám potrieť aj vrch a boky torty. Ale aj keď spravím cheesecake tak sa mi tá plnka topí tak sa ju bojim dať na vrch torty aby mi všetky ozdoby nepopadali. Vedeli by ste mi poradiť ak s tým máte niekto skusenost?

m14m
21. aug 2019

@niika9 ja som robila viac krat tortu s mascarpone a slahacka. Potierala som snim aj tortu a drzi to dobre. Nemusis sa toho obavat v chladnicke stuhne a zdob az po stuhnuti..potom ti ozdoby nespadnu

niika9
autor
21. aug 2019

@m14m a nedávala si do toho ešte tvaroh? Lebo som čítala rôzne diskusie a dávali aj jemný tvaroh

m14m
21. aug 2019

@niika9 nie, bez tvarohu...

lenka188
21. aug 2019

@niika9 ja robim mascarpone plnku tak, ze uvarim slahacku s cokoladou, necham cez noc vychladnut, vyslaham a pridam mascarpone. Za mna je to naj plnka a pekne drzi tvar. Davam ju aj na boky torty. Tvaroh tam nedavam, ten davam do pribinacikovej plnky.

veronika2213
21. aug 2019

@niika9 ja dávam želatínový stužovač za studena a drží to dobre...

elian
21. aug 2019

@lenka188 a čokoláda je tmavá či biela? A dá sa tento krém prešľahať? A cukor tam už netreba? Vďaka za odpoveď 😉

niika9
autor
21. aug 2019

@lenka188 a varis ju koľko? Kým sa nerozpusti cokolada? Tam už potom nedávaš ani cukor však?

nickpick
21. aug 2019

@niika9 kludne si pomoz zelatinou (trebars platkovou), ta urcite pomoze udrzat krem tuhsi....

diewcatqoo
21. aug 2019

@niika9 ahoj, ja na vrch a boky davam swiss krem - bielky vyslahat s cukrom nad parou a potom to zamiesat s maslom. Mne sa viackrat stalo, ze sa mi ten mascarpone krem po bokoch nie ze roztiekol uplne, ale nebol taky tuhy, ako som chcela aby bol.

niika9
autor
21. aug 2019

@diewcatqoo o tomto kreme som už čítala ale keďže nie som nejak cukrarensky zdatná tak sa aj celkom bojim toto skúšať aby sa mi nezrazili bielky.. lebo tam sa musí postupne pridávať tá teplota či?

lenka188
21. aug 2019

@niika9 chvilocku, iba aby sa cokolada rozpustila. Ak davam bielu cokoladu, tak uz nepridavam cukor, ak davam tmavu, tak trosku docukrujem.

diewcatqoo
21. aug 2019

@niika9 ja sa tiez nepovazujem za nejako cukrarensky zdatnu a tiez som mala pred prvym pokusom o tento krem strach, ci sa nezrazi... robila som ho zatial 4x a ani raz sa mi nezrazil. A to ani nemeriam nic s teplomerom a pod.
Bielka slaham s cukrom nad parou od oka, to znamena, ze ked vidim, ze trosku zmenili farbu a konzistenciu (zacne sa to tak akokeby natahovat), vtedy to odstavim a malinko este preslaham. A nikdy nedavam do vyslahanych bielkov maslo, ale davam postupne bielky do masla. Maslo musi mat izbovu teplotu a nesmie byt uplne tuhe, vopred si ho v miske rozmiesam, aby z neho bol maglajz a do toho davam tie bielky.
Drzim palce, nech uz sa rozhodnes pre akykolvek krem ;)

niika9
autor
21. aug 2019

@diewcatqoo ďakujem krásne, možno to skúsim a ak nevyjde tak vyhodim a stále budem mat v záruke krém z plnky 😂

hettinka
21. aug 2019

@niika9 ak chceš mat krém tuhší, zahustiť sa dá pudingom Creme Ole, prísad do šľahačky lyžicu a vyslahas.
Ake ozdoby ideš dávať?

terezia1477
21. aug 2019

@lenka188 ahoj, prosím ta to sa ti vyslaha normálne do peny? Ja to poznám tak ze šľahačka sa vyslaha s mascarpone a potom priniesa riztipena biela čokoláda, ale občas sa mi ta čokoláda trosku zrazí a sú tam mini hrudky, tak rozmýšľam ze takto by to bolo lepšie

lenka188
21. aug 2019

@terezia1477 ano normalne sa mi to vyslaha, len to musi byt fakt studene, preto to davam na noc do chladnicky a slaham az rano 🙂

niika9
autor
21. aug 2019

@hettinka zdobiť idem čučoriedkami, oreo kexikmi a kinder buenom

dajna8
21. aug 2019

@hettinka Creme Ole dáva veľmi veľa ľudí do plnky, čo si všímam, ja som to skúšala asi dvakrát a ani raz mi to nechutilo, lebo som tams tále cítila akoby ten prášok :/

niika9
autor
21. aug 2019

@veronika2213 a je bezfarebný? Lebo potrebujem aby torta bola biela

diewcatqoo
21. aug 2019

@dajna8 creme ole netreba nasypat do plnky cely, staci fakt len malicko. Ked ho das trosku a poriadne vyslahas, naozaj ho tam necitit.
Mne osobne viac chuti, ked je napr tvarohovy alebo mascarpone krem zahusteny tymto ako zelatinou.

tumira
21. aug 2019

ked bude mat cas dostatocne zatuhnut v chladnicke tak sa to neroztopi 🙂

grandzero9
21. aug 2019

zevraj sa dava aj jogurt so smotanou na obtretie,ale nemam s tym este skusenost, tak neviem ci je to ok, ci to je dost pevne 🙂

zuzik307
21. aug 2019

ja robim mascarpone+ biela coko + slahacka, drzi super...

angi07
21. aug 2019

@niika9 ja zmiesam mascarpone s nutelou.je to bohovske nie prilis sladke manzel to.miluje a v chladnicke to super stuhne.

marketa1111
21. aug 2019

@zuzik307 a aký je prosím postup?

marketa1111
21. aug 2019

@angi07 môžem poprosiť pomer?

niika9
autor
21. aug 2019

@zuzik307 ja som takto robila cheesecake a topil sa mi aj v chladnicke 😩 to asi koli tej šľahačke

angi07
22. aug 2019

@marketa1111 ja robim na oko.... 😊 ale cca na 120 g mascarpone 2 pl.nutely izbovej teploty....podla sladkosti. to stuhne tak ci tak bo aj nutela a syr stvrdne v chladnicke .

veronika2213
22. aug 2019

@niika9 ano je to bezfarebne.

niika9
autor
22. aug 2019

@veronika2213 ďakujem 😊