Ahojte. Potrebovala by som radu. Mužovi idem piecť tortu na oslavu, ktorá bude v sobotu. Tortu som robila asi dvakrat v živote takze s tým nemám vôbec skúsenosti. Vedeli by ste mi poradiť tuhý krém na vrch a boky torty aby sa mi netopil? Torta bude naplnená krémom mascarpone so šľahačkou a v recepte podľa ktorého idem tortu robiť je že z tohto krému mám potrieť aj vrch a boky torty. Ale aj keď spravím cheesecake tak sa mi tá plnka topí tak sa ju bojim dať na vrch torty aby mi všetky ozdoby nepopadali. Vedeli by ste mi poradiť ak s tým máte niekto skusenost?
@niika9 ja dávam želatínový stužovač za studena a drží to dobre...
@niika9 ahoj, ja na vrch a boky davam swiss krem - bielky vyslahat s cukrom nad parou a potom to zamiesat s maslom. Mne sa viackrat stalo, ze sa mi ten mascarpone krem po bokoch nie ze roztiekol uplne, ale nebol taky tuhy, ako som chcela aby bol.
@diewcatqoo o tomto kreme som už čítala ale keďže nie som nejak cukrarensky zdatná tak sa aj celkom bojim toto skúšať aby sa mi nezrazili bielky.. lebo tam sa musí postupne pridávať tá teplota či?
@niika9 ja sa tiez nepovazujem za nejako cukrarensky zdatnu a tiez som mala pred prvym pokusom o tento krem strach, ci sa nezrazi... robila som ho zatial 4x a ani raz sa mi nezrazil. A to ani nemeriam nic s teplomerom a pod.
Bielka slaham s cukrom nad parou od oka, to znamena, ze ked vidim, ze trosku zmenili farbu a konzistenciu (zacne sa to tak akokeby natahovat), vtedy to odstavim a malinko este preslaham. A nikdy nedavam do vyslahanych bielkov maslo, ale davam postupne bielky do masla. Maslo musi mat izbovu teplotu a nesmie byt uplne tuhe, vopred si ho v miske rozmiesam, aby z neho bol maglajz a do toho davam tie bielky.
Drzim palce, nech uz sa rozhodnes pre akykolvek krem ;)
@diewcatqoo ďakujem krásne, možno to skúsim a ak nevyjde tak vyhodim a stále budem mat v záruke krém z plnky 😂
@lenka188 ahoj, prosím ta to sa ti vyslaha normálne do peny? Ja to poznám tak ze šľahačka sa vyslaha s mascarpone a potom priniesa riztipena biela čokoláda, ale občas sa mi ta čokoláda trosku zrazí a sú tam mini hrudky, tak rozmýšľam ze takto by to bolo lepšie
@terezia1477 ano normalne sa mi to vyslaha, len to musi byt fakt studene, preto to davam na noc do chladnicky a slaham az rano 🙂
@veronika2213 a je bezfarebný? Lebo potrebujem aby torta bola biela
@dajna8 creme ole netreba nasypat do plnky cely, staci fakt len malicko. Ked ho das trosku a poriadne vyslahas, naozaj ho tam necitit.
Mne osobne viac chuti, ked je napr tvarohovy alebo mascarpone krem zahusteny tymto ako zelatinou.
ked bude mat cas dostatocne zatuhnut v chladnicke tak sa to neroztopi 🙂
zevraj sa dava aj jogurt so smotanou na obtretie,ale nemam s tym este skusenost, tak neviem ci je to ok, ci to je dost pevne 🙂
ja robim mascarpone+ biela coko + slahacka, drzi super...
@zuzik307 a aký je prosím postup?
@angi07 môžem poprosiť pomer?
@marketa1111 ja robim na oko.... 😊 ale cca na 120 g mascarpone 2 pl.nutely izbovej teploty....podla sladkosti. to stuhne tak ci tak bo aj nutela a syr stvrdne v chladnicke .
@niika9 ano je to bezfarebne.
@veronika2213 ďakujem 😊
@niika9 ja som robila viac krat tortu s mascarpone a slahacka. Potierala som snim aj tortu a drzi to dobre. Nemusis sa toho obavat v chladnicke stuhne a zdob az po stuhnuti..potom ti ozdoby nespadnu