Krájanie mäsa v rukaviciach

5. dec 2024

Ahojte možno zvláštna otázka ale napriek tomu sa opýtam 😃.
Keď krájate mäso, krájate ho v rukaviciach? Mali sme nato debatu s priateľkou a nedopátrali sme sa k odpovedi. Na mäse je predsa koľkokrát aj krv tak môže hroziť infikácia nejakou chorobou. Zároveň si ale spomínam, že som neraz videl manipulovať napríklad predavačou za pultmi s mäsom len tak bez ničoho.

h2
5. dec 2024

Nie, nekrájam, ja neviem dobre pracovať v rukaviciach, takže mi to nie je pohodlné. Pred aj po manipulácii s mäsom si ruky veľmi dôkladne poumývam, to musí stačiť.

lonely66
5. dec 2024

nie. a to mám často aj ranky na prstoch, lebo mi samovoľne praskajú. neriešim. ani moja mama v živote žiadne mäso neumývala v rukaviciach. má takmer 80 a žiadna baktéria ju nenapadla.....

lindous
5. dec 2024

Nie a ani nikto v mojom najbližšom okolí… ale poznám jednu babu, ktorá áno, tej sa surové mäso hnusí na dotyk 😅

tetapetra
5. dec 2024

🤦🏻‍♀️ ako dokážeš vôbec žiť? To čo je za paranoju? Krv na mäse a infekciám. Vieš ty vôbec o čom točíš? Inak ani používam rukavice,keď pracujem z mletým mäsom, aby sa mi to nelepilo

kathhii
5. dec 2024

Nie, je väčšinou je to bytočné.Vysvetlim:
1. Ak sa porezes, tak či tak si rukavice prerezes ( pokiaľ nemáš protirezné)
2. V rukaviciach sa robí zle, kuchári ich skôr nosia kôli hygiene, ale kôli hosťom.
3. Nákaz prenosných chorôb zo zvieraťa na človeka nie je tak veľa, zvieratá v chovoch sú sledované ... Riziko veľmi malé.
4. Ja ich taktiež nenosím,ak mám porezanu ruku, tak si to prelepim vodeodolným leukoplastom...
5. Pracuješ v záhrade v rukaviciach, čistis surovú zeleninu v rukaviciach? Poviem ti , že v tej hline sú oveľa horšie baktérie ako na povrchu čerstvého mäsa, alebo krvi. Napríklad v pohnojenej pôde môžu byť prítomné baktérie tetanu... Takže tak 😀

zupka33
5. dec 2024

Nikdy som nekrajala maso v rukaviciach a celkove nic som tak nekrajala. Doma mi je to uplne jedno.

luckajozko21
5. dec 2024

Uuuu tak asi budem jedina. Ano 😅. A tiez sa mi to hnusi chytat. A tolko som terorizovala muza, ze uz to robi aj on automaticky. Rovnako ako neumyvat hydinu, noze a dosku poriadne umyt idealne vriacou vodou a tak.... Hej viem, ze som sibnuta :D

beata_k
5. dec 2024

Pozeram nejake korejske vlogy zien v domacnosti. Krajaju maso v rukaviciach. Ja nie.

ssimusska
5. dec 2024

Nie nekrájam 😀 a nepoznám nikoho kto by varil v rukaviciach

biba_18
5. dec 2024

ja surové maso dokonca aj jem...

lucia147852
5. dec 2024

Ja zvyčajne krajam v rukaviciach. Ale nie kvôli krvi ani baktériám ale z prostého hľadiska. Vadí mi zen pocit na rukách. Tak isto robím v rukaviciach cesto na koláče.

annm81
5. dec 2024

Nikdy nepoužívam rukavice (ani nikto, koho som videla kedy pracovať v kuchyni a výnimkou profesionálov a aj to len tých z Ameriky). Dodržiavam ale niekoľko pravidiel. Vždy mám krátke nechty a dôkladne si po práci umyjem ruky. Kým pracujem so surovým mäsom, nikdy nič nechystám. Vždy používam plastový lopár, ktorý viem strčiť do umývačky na 70°C. Linku a umývadlo po práci s mäsom vždy dezinfikujem.

lenkanemcekova
5. dec 2024

@luckajozko21 Nemyslím, že by ste bola jediná🙂 Ja napríklad povačšine varím v rukaviciach. Mám také tie tenké, pekne sa prispôsobioa na ruku. Nakoľko mám atopický ekzém, kožu mám suchú, praská mi, keď sa dostane šťava z cesnaku, cibule,... štípe to. Napr. som teraz odšťavovala zázvor a nemala som rukavice. Uvedomila som si to neskoro, ale potom som to chvíľu cítila. Ruky červené, štípali... Takže prečo by som mala odsudzovať, stačí odpovedať a neurážať 🙂

stellarstar
5. dec 2024

Ja ano

kathhii
5. dec 2024

@lenkanemcekova v tomto prípade to chápem, tiež keď nám poranenú ruku, tak si to prelepim .
A po varení mám dosť suchú pokožku, lebo si umývam ruky pri práci .

domak2
5. dec 2024

Áno, ale mam ekzém. Aj zemiaky musím čistiť v rukaviciach inak mi opuchnu ruky. Plus keď si ich riadne umyjem atb mydlom. Radosť no. 😅

mareen1
5. dec 2024

Ja tiež, ale hlavne kvoli salmonele a pod. Nie preto, ze by sa mi hnusila krv. V tenkych zdravotníckych rukaviciach nemam pocit, že by som nemala cit a horsie sa mi pracovalo...

misulka22
5. dec 2024

Nie nemam rukavice pri krajani a ani ked zabijame

lenkanemcekova
5. dec 2024

@kathhii áno, ja si tiež často umývam ruky pri varení, medzitým ešte aj riady hneď oplachujem a to by som mala ruky ako pomaranč krížený so strúhankou 🙂

viestta
5. dec 2024

Nie, nepouzivam rukavice pri vareni, ani pri krajani masa alebo zeleniny. Naucila som sa dodrziavat najzakladnejsie hygienicke poziadavky, ani nemam na to ziadne zdravotne obmedzenia preto nevidim dovod ich pouzivat.

nika23t
5. dec 2024

Niekedy mám rukavice,niekedy nie. Osobne mi je lepšie s rukavicami.

deti95060810
5. dec 2024

nie, nekrájam v rukaviciach...
rukavice nepoužíva ani môj zubár v amb. pri ošetrení... a to je už čo povedať.

gejb
5. dec 2024

Áno, krájam v rukaviciach.

thirstymonk
5. dec 2024

Bežne nekrájam, ale keď mám napr. nejakú ranu, alebo miešam 40kg klobásovej zmesi, tak vtedy si dám rukavice, lebo keď sa ti mlete mäso dostane za nechty, tak to je nahovno :D

panonia
5. dec 2024

Keď mám nejaku ranu alebo drobnu popaleninu a mám zalepený prst tak vtedy mám rukavice.

anonym0001
5. dec 2024

Predavacky to robia, lebo chytaju milion inych veci, tak to ma robit dojem, ze je to hygienicke. Doma samozrejme rukavice nepouzivam, kedze viem, ze som sa pred tym neskrabala v r*iti, a teda viem, ze to maso nijak neinfikujem.

marcellka32
5. dec 2024

Používam pri krájaní mäsa jednorazové potravinarske rukavice, ale len kvôli tomu, že to nedokážem pokrájať bez rukavíc..teda chytať surové mäso, ale to som ja, každý má inú úchylku 🙂

simca06022011
5. dec 2024

predavacka s masom manipuluje v rukaviciach s pochopitelnych dovodov, pre podobny dovod, preco nechytame ani my peciva len tak rukami + ona casto pracuje aj so surovym masom / aj ked to uz pomenej vidno/ a o chvilu napr s udeninami = a teda dokonca by si ich mala menit.. ALE ja doma rukavice na varenie, cohokolvek nepouzivam. Je to smiesne, sledujem kopec kanalov s varenim a tam sa pustaju do nich diskutujuci, lebo rukavice nemaju, dokonca jeden vcera miesil CESTO rukou bez rukavice a bol z toho medzinarodny skandal v diskusii:DDD si predstavte pred 2-3-5-10-20+ rokmi som o takomto nezmysle ani nepocula, nie to este aby sa niekto pozastavoval nad tym. A to som z rodiny kde su masiari, zabijacky, kuchyri, robila som pre restauracie, doma varievame.. nase babky, mamy, tiez s rukavicami nesaskovali... a zomrel niekto na nejaku "masozravu bakteriu" :D no nie.. zaklad je aka taka hygiena, ale ruky si umyvame rpedsa, ak mam otvorene rany, tak nie je to ani prijemne, ani bezpecne, jasne ze si neico na to dam, ci rukavicu, alebo co... ale to potom aj pri manipulacii s inymi potravinami, ani sol, citron a pod nic moc do rany :DDD inak nie.
Tie haldy odpadu si predstavte, ked zacneme vsetci doma varit v rukaviciach :D
Ked sa tak zamyslim, jediny moment pri spracovani masa kedy ja pouzivam rukavice, aj to sa snazim hrubsie, je ked zabijame hydinu... pokym ju nevycistim, nevypitvem :D

mamutka
5. dec 2024

Ja krajam mäso v jednorazových rukaviciach, pretože sa mi ten dotyk hnusí odkedy som bola tehotná. Jeme dosť malo masa, takže tých rukavíc zas až toľko neminiem. Už som aj cviklu krajala v rukaviciach, lebo sme mali ísť potom na návštevu a nechcela som mať na rukách divný odtieň 😁 inak máločo robím v rukaviciach, ešte aj keď drhnem drez či umývadlo, často sa na to vykaslem a potom si nadávam, že chudák ruky

tenerifka
5. dec 2024

maso nie, ale v rukaviciach cistim granatove jablko, kurkumu a cervenu repu, lebo sa mi z nich farbia ruky.