Korpus na tortu s priemerom 24 cm

misulikes
26. okt 2014

Prosím poradte. Idem prvý krát piecť tortu, mám formu 24cm priemer a asi 6cm vysoku. Môžem ju dva krát rozkrojiť, teda aj by som ju dva krát plnila. Chcem dať pribináčkovú plnu, a je dobré pod nu dať aj nejaký džem? či stačí ovocie do nej dať?? dakujeeeeem za radu

pupavka123
26. okt 2014

@misulikes Jasne,ze mozes,ale opatrne a ostry noz..s tou pribinackovou plnkou si vobec nie som ista..preco taku plnku?aby sa ti to neroztieklo,neviem ci to bude fungovat v kombinacii s korpusom..ved vyskusaj a uvidis 🙂

aduskatt
26. okt 2014

@misulikes úplne podľa chuti, ak chceš, daj aj džem, ak nie, tak len ovocie, ak chceš skombinuj aj aj🙂)))
6 cm korpus samozrejme môžeš rozrezať na dvakrát🙂))

mizu89
26. okt 2014

@misulikes Akaje to pribinackova plnka?to je len cisty pribinacik alebo pribinacik pridany do normalnej plnky ak sa smiem spytat. 🙂

aduskatt
26. okt 2014

@mizu89 je to plnka z tvarohu, smotany, cukru a pudingového prášku CremeOle vanilka. pozri môj fotoblog, je v receptoch s názvom megarýchla plnka🙂

misulikes
autor
26. okt 2014

@pupavka123 a aku by si mi poradila plnku? idem piect tortu prvy krat. A chcela by som nieco jednoduche, ale zaroven chutne. Dakujeeeem

aduskatt
26. okt 2014

@misulikes tá pribináková je fajn, nie je dôvod, aby sa Ti roztiekla, robím ju veľmi často, je celkom obľúbená medzi ľuďmi

misulikes
autor
26. okt 2014

@aduskatt Este otazocka. Potrebujem ju na piatok...mozem ju v stredu upiect, vo stvrtok naplnit a v piatok potiahnut? Ci naraz vo stvrtok naj naplnit aj potiahnut?,ako je to najlepsie?,dakujem za radu!!

aduskatt
26. okt 2014

@misulikes môžeš aj tak, ale bacha, priamo pod poťah nemôžeš dať Pribinákovú plnu, roztopila by Ti poťah

misulikes
autor
26. okt 2014

@aduskatt takže na vrch dám len maslo s cukrom, ci ako to mám urobiť???

aduskatt
26. okt 2014

@misulikes trebars, ja dávam maslo, cukor a omrvinky z korpusu, prípadne lyžicu nutelly, domáceho džemu atdatd, proste základ musí byť vysoký podiel masla

pupavka123
26. okt 2014

@misulikes Ja robim veeelmi dobru...mascarpone,jemny,nie hrudkovity tvaroh a vanilka podla chuti....alebo mozes do plniek pridat stuzovac na plnky,bude hutnejsia