Korpus na tortu má dieru zospodu

dievcasi1715
13. júl 2021

Ahojte baby, uz neviem ako dalej prosim vas stlo sa niektorej ze po upeceni korpusu ste mali zospodu cesta dieru? uz sa mi to stalo asi 2-3x 🤦‍♀️ u kamosky som to robila a tam problem nebol. moze to byt sporakom alebo kypriacim praskom alebo cim? 😪

rachel36a
13. júl 2021

Tazko podla foto, je viac moznosti...zly pomer surovin,vela PDP, malo upecene a pod

dievcasi1715
autor
13. júl 2021

@rachel36a uz som ho robila predtym snad 5x a vzdy vyšiel a zrazu 2x posebe mi to spravilo toto 🤦‍♀️😪

rachel36a
13. júl 2021

@dievcasi1715 a mas ho dostatocne prepeceny?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
13. júl 2021

@dievcasi1715 ja si tiež myslím, že je nedopečený v strede a ten stred padol a preto tam máš jamu. Peč radšej pomalšie, nechaj pár minút po upečení v forme, až potom formu odstráň

dievcasi1715
autor
13. júl 2021

@viestta viem co fotim... z vrchu bol takyto

rachel36a
13. júl 2021

@dievcasi1715 podla tejto druhej foto je korpus peceny na vysokej teplote, twkze rychlo vybehol a potom splasol...a pravdepodobne aj nedopeceny...ja peciem korpusy na teplote 150-160 stupnov cca hodinu...vzdy ich mam pekne rovne a nepadnu

elizabet173
13. júl 2021

@dievcasi1715 súhlasím s @rachel36a, piekla si príliš prudko, korpus je v strede nedopečený. Každá rúra je iná, ja pečiem na 175 tak 10-15 minút, podľa veľkosti torty a potom dopekám na 150 stupňoch, spolu pečiem hodinu, ak je korpus vysoký tak, ako tvoj. A s kypriacim práškom do pečiva opatrne, radšej menej ako viac.

kkovacovak
13. júl 2021

@dievcasi1715 tak ako píšu....menej stupňov a piecť radšej dlhšie. Aký to bol korpus? Lebo ak tam išiel tuhý sneh tak v tomto prípade tam prášok ísť ani nemusí. Keď tak minimálne

simdob
14. júl 2021

mne sa osvedčilo piecť prvých 10 minút na 180 a potom stiahnem a pečiem 150 až kým nie je poriadne upečený a je krásny zakaždým 🙂

dievcasi1715
autor
14. júl 2021

@elizabet173 dakujem vam 🤗 ❤️ v piatok budem robit opat, dam si na to pozor 😘

elizabet173
15. júl 2021

@dievcasi1715 držím palce, nech sa vydarí

jankalukasova
15. júl 2021

@dievcasi1715 ak sa x krat vydaril a poslednych 2x nie, tak moze byt problem s rurou. Mne prestala poriadne hriat spodna spirala a vsetky kolace boli postupne nedopecene az som mala v stredr surove cesto. Casto som ale kolace nepiekla, mala som zato, ze to proste neviem. Mala som tendenciu pridavat teplotu aby sa to dopieklo, takze presne mi vybehol stred, ktory ale po vybrati z rury spadol. Maso vzdy peciem dlho a na nizkej teplote, takze sa urobilo ale ked uz som kura piekla cez 4h a furt nebolo uplne na rozpadnutie, som si povedala, ze to fakt nie je ok. Manzel to cele rozobral a zistil, ze spodna spirala sice ide ale riadiaca jednotka je posahana, takze spodna hriala len na velmi slabo a preto bolo vsetko nedopecene. Kupila som druhu ruru a uz mame aj kolace 🤣

martaradi
15. júl 2021

zlep to.