Robila som presne podla postupu z knihy Pecieme s Jozkou. Ale korpus bol uplne nizucky a krem mi vobec nezhustol. Vsetko som robila presne podla knihy. kde mohla byt chyba?
@dievcatko01 napr. zmiesala si OPATRNE bielka s cestom?
Chýb môže byť viacero. Mala ste pred pečením vyhriatu rúru? Nezabudla ste na kypriaci prášok, vyšľahať sneh? Krém, záleží aký ste robila, skúste napísať viac.
Rovnako záleží aj od veľkosti plechu. Niekdy sú recepty skvelo napísané, ale neuvedú rozmery plechu.
Ešte jedna rada, počas pečenia neotvárať rúru, aby cesto nekleslo, až keď vyzerá už upečené, skúsim vždy do neho pichnúť, či je to hotové.
@dievcatko01 Možno objemovo bola tvoja väčšia. Ináč, ja keď pečiem korpus tak si vyšľahám žĺtka s cukrom mixérom a potom preosiatu múku s práškom do pečiva po lyžiciach zašľahávam ručne varechou. Rovnako pozor pri bielkach. Sneh z bielok keď sa dávajú nakoniec tak veľmi pomaly a zľahka a krátko zašľahať opäť varechou. Len tak prevzdušniť.
@dievcatko01 Tazko poradit, ked neviem o aky recept a postup sa jedna. Takto odhadom moze byt dovodov aj 20.