Dobrý deň, je tu niektorá z Vás co jedla surové vajcia dlhsiu dobu? Ja ich mam rada aj takéto, len sa bojím ci z toho nebudem mat salmonelu.
Salmonela sa vyskytuje hlavne vo voľných chovoch bez veterinárnej kontroly, málokedy vo velkochovoch. Ak je vajce správne skladovane, tak možnosť nákazy je minimalna. Problém bývajú tepelné nestracovane výrobky z vajec nesprávne skladovanie, tam sa baktérie salmonely rýchlo premnožia.
Fuj, nechutné. Môj muž má rád také volské oko že sa ten nedorobený žĺtok roztečie a veru sa mu to raz vypomstilo a dostal salmonelu.
Môj manžel jedáva často surové žltka,len si ich posolí a okorení. Aj na dovolenkách uprednostňuje volské oká a omelety ako keby " nedorobené",a ešte nikdy nechytil salmonelozu.
Ja som robila vcera 1x zltkove rezy.a teda nevedela som ze zltkova poleva je surova.kojim tak ma to trochu zarazilo ci to je vhodne
Neviem, ci sa to pocita, ale ja si pravidelne robim spagety carbonara a aj tatarak, kam davam surove zltka.