Ahojte, chcela by som spravit kolozvarsku kapustu. Mam ryzu, maso, kapustu, kyslu smotanu. Ale nemam sladku smotanu. Mozem tu kyslu namiesto nej zmiesat s mliekom? Dakujem
@fajnova dakujem, nechcelo sa mi ist do obchodu 😅
Sladkú smotanu vôbec nedávam, kolozvarska je pre mňa jedno z rýchlych jedál, daj i fit recepty do Google a jednoduchá príprava a vynikajúca. Na vrch môžeš dat kyslú smotanu.
no jasne, to ti netreba. nahradis mliekom a mas to take iste. vsak tam nejde zase take mnozstvo, ze by to nieco spravilo na chuti.
Ide tam aj klobasa, tu nepises ze mas 🙂
@chanel_c nemám, myslím, že to zvládnem aj bez nej
Vcera som robila. Ja nedavam sladku smotanu..davam kapustu potom ryzu ale uz miesanu s masom znova vrstva kapusty na to kysla smotana znova ryza s masom kapusta a na vrch kysla smotana
Ja dávam tiež kyslú smotanu na vrch. Inak ja dávam klobásu, takú paprikovú. A mäso dávate mleté?
Ja dávam všade kyslú smotanu,klobásu jemne štiplavú a mleté mäso.
Dobry napad, nejedla so to 100 rokov
Ja tiež nedávam sladkú smotanu, do kyslej dám jedno vajce, rozmiešam a vylejem na vrch toho všetkého.
Ja nedávam sladkú smotanu, nedávam ani klobásu - iba slaninu na vrch. A nemiesam ryzu s masom ale robim vrstvy.... a niektorí dávajú aj zemiaky, ale mne to k tomu nejde.
A ake pomery cca davate? Ci ozaj nebudem musiet ist do toho obchodu. Lebo mam 0,5kg masa, tolko aj kapusty, ryze neviem, ta mi zostala uvarena zo vcera. Ale vsimla som si, ze mam iba jednu kyslu smotanu. A davate teda do smotany aj vajce?
Jasné, ja sladkú smotanu vôbec nepoužívam. Kyslú trochu rozriedim mliekom, nech sa to dá navrch vyliať