Ženy poraďte. Kúpili sme salámu vcelku od známeho ktorý robí doma výrobky. Chcela som ju dať nakrajat u známej v mäsiarstve ale nejak som na to pozabudla a salama je stále v chladničke 😃všimla som si teraz že je na nej akoby kúsok bieleho povlaku neviem či je to pleseň škodlivá alebo len take ako býva aj na klobaskach keď sú v chladničke.
Na dotyk je mazľavá, neviem ako vnútri neprekrajovala som ju
Myslite že by som ju mala už vyhodiť ? :/
No tak mazľavú salámu by som určite nejedla. To koľko si ju držala v chladničke?
Ono pokiaľ by bol ten povlak suchý, ako na klobáskach, tak vtedy áno.
@lilianka28 nie je to šunka, je to salama a keďže je vcelku tak ten povrch akoby šupa alebo ako to nazvať je vždy trochu taký aj keď je čerstvá ale neviem to posúdiť nakoľko je to teraz 😂 neviem môžu to byt asi 2 týždne
@egonsk 😂😂je mi ľúto vyhodiť ju ale zase určite ju nebudem všemožne oživovať a ešte si uškodiť 😃 len neviem či keď nie je prekrojena vydrží dlhšie ako keby už bola nacata
2 tyzdne su už vela, v tej salame mozu prebiehat rozne procesy 😀 A ja by som to asi už nejedla.
2 týždne je veľa
zalezi ako je ta salama urobena a aky typ salamy to teda je. Suche salamy vydrzia v chladnicke aj mesiace. Ak su v pravom creve a salama uschla a len na povrch sa vyzrazal tuk, tak je OK. Kazdopadne ak mas citlivy jazycek, lahko to odhalis ked ju nacnes, ze ci je slizka a kysla, alebo ok.
cerstvy salam je na povrchu slizky? taky som teda este nezazila.. ak je to udeny suchy salam, tak mu po dvoch tyzdnoch nema co byt... a je jedno, ci je prekrojeny, alebo nie.. prekrojeny ti akurat na reze oschne
2 týždňový salám by som už nejedla
V indii by ju preprali v modrej skalici a kludne zjedli aj keby bola uz zelena... No ale u nas je vacsinou zname, ze salamy na povrchu vyzrazaju tuk a schnu, to je to biele a robi sa to aj na klobasach...