Koľko si budete pýtať za vianočné pečivo?

ivus32
29. aug 2022

Ahojte dievčatá, viem ze je ešte trochu čas,no zaujímalo by ma,tie ktoré pečiete k Vianociam,že či budete pri tomto zdražovaní ,čo je 100% keď nie viac,piecť aj tento rok a ak áno,že koľko si budete pýtať za 1kg.ďakujem za odpoveď

evica17
29. aug 2022

@ivus32 pred rokom za krabicu 60 zákuskov mokrých 33 eur, tento rok asi nebudem piecť nič,iba pre nás domatake jednoduché a par,pochybujem že to niekto bude kupovať ak cena bude 60 eur a viac. Asi budú ľudia šetriť keďže budú vedieť koľko budú stáť energie v roku 2023

ivus32
autor
29. aug 2022

@evica17 ďakujem za odpoveď mňa by skôr zaujímalo to klasické suché,vanilkové rožky,labky,linecké..... 😊
@evica17 ,no ved to ze pri dnešných cenách 30€ -35€ za kilo suchého asi len málokto dá, a hlavne keď je tam maslo a domáce džemy a nie margarín

kiki68
29. aug 2022

@evica17 ale budu kupovat, lebo sami to nenapecu a ludia budu chciet mat nieco na stole. V obchode to tiez ine nebude. Zase clovek nemoze robit charitu pri cenach elektriny

heidy222
29. aug 2022

Treba si vypočítať cenu za suroviny+ energie+ Kolko času to zaberie x hodinový plat a takú cenu vypýtať, každý sa môže rozhodnúť či si objedná, alebo sa uskromni

basska_b
29. aug 2022

Len ono vsetko islo hore, tak s tym treba pocitat... ja som minuly rok kupila kilo sucheho za 22 eur, ale teraz to bude isto viac... ale moze sa stat, ze si niektori (kupujuci) ludia povedia, ze toto je polozka, na ktorej usetria. Ale keby som si piekla sama, tiez ma to vyjde vela penazi a nemam tolko druhov, ani nie take pekne

sense
29. aug 2022

Nuž urobím ako po minule roky 2 druhý suchých na pečiem a jednu roládu kúpime aj za cenu vyššej ceny u "overenej" osoby aj tak to budeme ešte dojednať v januári jak každý rok.

0silvia0
29. aug 2022

@ivus32 ja peciem sama sebe a rodine, ale ak by som piekla na predaj, tak zratam realne vydavky plus zarobok. Urcite treba upravit ceny, ved vsetko zdrazelo. Nebudes to piect a namahat sa zadarmo predsa🤷‍♀️

svetlonos
29. aug 2022

@ivus32
ahoj, ja viem ze je to blbe prirovnanie ale v rakusku stoji taky obedovy tanier suchych zakuskov od pekara v pohode od 28€ hore. No a chuti vsetko rovnako, nie ze nejak super. Takze ja by som ti s radostou dala 35 za kilo sucheho s masloˇ a dom. dzemom. Ved ken maslo stoji skoro 4€ . Ze treba setrit je v poriadku, ale kto vie pocitat do 100, by mal tvoje ceny bez blbych komentarov pochopit. Ved ty nie si ani velkovyroba ani matka Teraza. Kto si to dovolit nechce alebo nemoze, je to v poriadku. Ale mozno sa najdu aj taky, ktori zo ocenia. Vela stastia a fobrych zskaznikov ti prajem 🙂

ivus32
autor
29. aug 2022

@svetlonos ďakujem 😘

evica17
29. aug 2022

@kiki68 no ja neviem, ja osobne plánujem tento rok skromné Vianoce. Ale asi každý podľa svojho uváženia

kiki68
29. aug 2022

@evica17 uz teraz som na fb videla dopyt, takze zaujem urcite bude.

evica17
29. aug 2022

@kiki68 tak super.. Sa mi zdá že aj tu som videla.