Ahojte koľko múky a droždia treba na jednu pizzu ? Na jeden obyčajný veľký plech? A kde dávate syr na spodok alebo navrch?Diky
Syr ide vždy na základ...
@anjelicek26 800 g muky na 1 pizzu? Zvycajne ma 1 pizza cca 250-300 g.
@kika831 toto je moj recept, je pravda, ze robim dva plechy 😂 Okruhlu nerobievam.
Ja dávam na jednu pizzu 150g múky. Ale jeme ju aj tak dvaja 😃
našla som jeden recept kde je 500 g múky? to je v pohode
Ja som robila včera, z 500g múky vyšli 3 okrúhle pizze
@dzulik_ a keď to dám na jeden plech bude veľmi hrubá?
Podľa mňa áno, aj tie moje 3ks boli dosť hrubé
150g múky,75ml voda, 75g maslo, droždie, soľ je jedna klasická okrúhla pizza. Všetko zamiešať a hneď vyvalkat a piecť 👍 top pizza
Pizza Sa nevalka.
Riztlacas ju kol dokola od stredu. Aby stred bol uplnevtenky a kraje hrubsie
Das omacku,oblozis cim chces,zasypes syrom
Trosku podkysnut a do rzpalenej rury na 2-3 minuten
Hotovo
300 g múky, 21 g kvasnice
pozri si recept na pizzu bonvivani margharita. je tam recept na dve okruhle pizze, a toto mnozstvo ti vystaci na jeden plech. z jednej kocky drozdia ti vyjdu 3 plechy asi. a syr davam hned na paradajkovy zaklad a na to dlasie veci az (sunka, kukuria a tak
Ja robim podla tejto kalkulacky. Po vymieseni cesta ho treba dat do vymastenej misy, zakryt a nechat 1-2 noci v chladnicke. https://www.stadlermade.com/pizza-calculator/
Tie recepty, co su tu vyssie, to su strasne rychle cesta, bez chuti, len same drozdie. Ano, vykysne za 1-2 hodiny, ale je to o nicom. Najviac sa mi osvedcilo vyhriat ruru na maximum, cesto s paradajkovou omackou (nevarit, nedavat oregano a pod) par min piect, potom vybrat a dat zvysne ingrediencie. Zabranis tak mokremu cestu odspodu a pripecenemu zvrchu. Ja davam parmezan na pradajk. omacku a mozzarellu navrch. Navrch hlavne davat tie ingrediencie, ktore sa maju upiect a nie dusit. Cize napr hriby, cibula, sunka.
Mne sa osvedčilo 300g múky na jeden klasický plech. Ale pizza nie je okrúhla ale proste ako plech 🙂
Z kila muky robim 3cele plechy niekedy 3,5
My robíme doma tak, že polovica 1 droždia a 300 g múky, soľ, voda, olivový olej. Z toho vyjde 1 plech.
500 g múky, 1 suché droždie. Cesto rozdelíme na 2 ks
Kvasok:
300ml vody
300g muky (idealne pizza muka)
5g suseneho drozdia
5g medu
Vsetko spolu rozmiesat v nadobe na kysnutie, prikryt, nechat pri izbovej teplote 1hod. Potom to cele odlozit kysnut do chladnicky na 16-24hod.
Cesto:
Cely kvasok z minuleho dna
700ml vody
1250g muky (pizza muka)
40g soli
Vypracovat cesto (je trochu riedsie), prikryt a nechat odlezat 15min. Znova prepracovat cesto do tvaru bochnika a nechat odlezat pri izbovej teplote 30min. Pizza muka (napr. od Babicky alebo mukka z Talianska) je v tom dobra, ze to cesto z nej je nadherne pruzne. Rozdelit cesto na napr. 7 casti (mne tak vychadzalo), vypracovat male bochnicky, ulozit napr. na plech, potriet olejom, prikryt utierkou, respektive potrav. foliou a nechat odlezat 2hod. Po tejto faze, co mas naviac kludne staci dat kazdy bochnik do sacku a dat do mraznicky. Nabuduce uz len vyberies, nechas rozmrazit, prepracujes do tvaru bochnika, pockas 15min a mozes tvarovat a piect pizzu. Je to takto skvele, rychle a bezstarostne.
Cesto je uzasne pruzne, staci ho polozit na jemne olejom potrety mastny papier a prstami oboch ruk od stredu zacat pritlacat a tvarovat kruh. Tym ze je cesto pruzne sa netrha, ostane krasne v strede tenke a okraju su take hrube ake si budes priat. Cize bud spravis vacsi kruh (kedze ho viac roztlacis) alebo ti ostanu vacsie po upeceni nadychane okraje. Kedze si cesto tvarovala na papieri, tak jednoducho celu pripravenu pizzu prenesies aj s papierom na pecenie na kamen respektive na plech. Na cesto uz len davas pomidoro omacku (podla chuti), syr a vsetko na co mas chut. Idealne je ju piect na kameni na pecenie, v rure rozohriatej na najvyssiu moznu teplotu napr. 275 stupnov. Upecena je za cca 15min.
@veronikavaneska koľko droždia na 150 g múky?
v sobotu som robila 500g muky, 21g drozdia, 250 ml vody, 2 PL oliv. oleja, sol, trosku cukru - vysli mi 2 velke gulate.
@martulka48 ja robím väčšinou tri pizze a tam dávam celé.
@veronikavaneska Takže na 150g múky - 14g droždia?
Včera som robila pizzu a robievam ju často. Vyjdu mi dve okrúhle alebo 1 plech. My máme radi tenké cesto a veľa oblohy.
300 g hladká múka, 1/2 kocky droždia, 175ml vlažnej vody, 1/2 čajovej lyžičky cukru, 1/2 čajovej lyžičky soli a 4 a pol polievkovej lyžice oleja. Kvások nechám napučať 15 min. (droždie, cukor, voda), potom vymiesim mäkké lepivejsie cesto a nechám kysnúť cca 30 min. Naolejujem papier na pečenie a poroztlacam cesto prstami na plechu. Na vrch si dáme, čo každý má rád. Pečiem na spodnej mriežke, aby nezhorel syr na 250° cca 10 až 15 min. Treba sledovať.
Aj keď by ti to cesto zvýšilo alebo si zamiesiš viacej ako potrebuješ, vždy ho vieš dať do sáčku a do chladničke.
Vlastne, pizza bude takto aj chutnejšia keď ti to prenocuje v chladničke 😊
Naši maju pizzériu tak že mám to odskúšané a preferujeme hlavne takéto cesto 🙂
A syr ide hore.
Ale každý si aj tak robí po svojom tak že nám to chutí viacej keď sa syr zapečie 🙂
@martulka48 150g je na jednu pizzu tak na jednu cca tretinu droždia.
800g muka
1 cela kocka drozdia
1,5 cajova lyzicka sol
1 lyzica cukor
370ml vlaznej vody
50ml olivoveho oleja
45 minut podkysnut
Vyvalkat,na plech dat papier na pecenie, prelozit, natriet a oblozit
10 minut podkysnut
Do vyhriatej rury na 220 stupnov
A syr ide na vrch.