Koľko múky a droždia potrebujem na jednu pizzu?

4. feb 2023

Ahojte koľko múky a droždia treba na jednu pizzu ? Na jeden obyčajný veľký plech? A kde dávate syr na spodok alebo navrch?Diky

anjelicek26
4. feb 2023

800g muka
1 cela kocka drozdia
1,5 cajova lyzicka sol
1 lyzica cukor
370ml vlaznej vody
50ml olivoveho oleja

45 minut podkysnut

Vyvalkat,na plech dat papier na pecenie, prelozit, natriet a oblozit

10 minut podkysnut

Do vyhriatej rury na 220 stupnov

A syr ide na vrch.

klarissa25
4. feb 2023

Syr ide vždy na základ...

kika831
4. feb 2023

@anjelicek26 800 g muky na 1 pizzu? Zvycajne ma 1 pizza cca 250-300 g.

anjelicek26
4. feb 2023

@kika831 toto je moj recept, je pravda, ze robim dva plechy 😂 Okruhlu nerobievam.

nnnuuunnn
4. feb 2023

Ja dávam na jednu pizzu 150g múky. Ale jeme ju aj tak dvaja 😃

autor
4. feb 2023

našla som jeden recept kde je 500 g múky? to je v pohode

dzulik_
4. feb 2023

Ja som robila včera, z 500g múky vyšli 3 okrúhle pizze

autor
4. feb 2023

@dzulik_ a keď to dám na jeden plech bude veľmi hrubá?

dzulik_
4. feb 2023

Podľa mňa áno, aj tie moje 3ks boli dosť hrubé

veronikavaneska
4. feb 2023

150g múky,75ml voda, 75g maslo, droždie, soľ je jedna klasická okrúhla pizza. Všetko zamiešať a hneď vyvalkat a piecť 👍 top pizza

osky
4. feb 2023

Pizza Sa nevalka.
Riztlacas ju kol dokola od stredu. Aby stred bol uplnevtenky a kraje hrubsie
Das omacku,oblozis cim chces,zasypes syrom
Trosku podkysnut a do rzpalenej rury na 2-3 minuten
Hotovo

mondolina
4. feb 2023

300 g múky, 21 g kvasnice

evica17
4. feb 2023

pozri si recept na pizzu bonvivani margharita. je tam recept na dve okruhle pizze, a toto mnozstvo ti vystaci na jeden plech. z jednej kocky drozdia ti vyjdu 3 plechy asi. a syr davam hned na paradajkovy zaklad a na to dlasie veci az (sunka, kukuria a tak

guudy
4. feb 2023

Ja robim podla tejto kalkulacky. Po vymieseni cesta ho treba dat do vymastenej misy, zakryt a nechat 1-2 noci v chladnicke. https://www.stadlermade.com/pizza-calculator/
Tie recepty, co su tu vyssie, to su strasne rychle cesta, bez chuti, len same drozdie. Ano, vykysne za 1-2 hodiny, ale je to o nicom. Najviac sa mi osvedcilo vyhriat ruru na maximum, cesto s paradajkovou omackou (nevarit, nedavat oregano a pod) par min piect, potom vybrat a dat zvysne ingrediencie. Zabranis tak mokremu cestu odspodu a pripecenemu zvrchu. Ja davam parmezan na pradajk. omacku a mozzarellu navrch. Navrch hlavne davat tie ingrediencie, ktore sa maju upiect a nie dusit. Cize napr hriby, cibula, sunka.

buberova
4. feb 2023

Mne sa osvedčilo 300g múky na jeden klasický plech. Ale pizza nie je okrúhla ale proste ako plech 🙂

slavomira236
4. feb 2023

Z kila muky robim 3cele plechy niekedy 3,5

busybeelady
5. feb 2023

My robíme doma tak, že polovica 1 droždia a 300 g múky, soľ, voda, olivový olej. Z toho vyjde 1 plech.

panizima
5. feb 2023

500 g múky, 1 suché droždie. Cesto rozdelíme na 2 ks

duunlo
5. feb 2023

Kvasok:
300ml vody
300g muky (idealne pizza muka)
5g suseneho drozdia
5g medu
Vsetko spolu rozmiesat v nadobe na kysnutie, prikryt, nechat pri izbovej teplote 1hod. Potom to cele odlozit kysnut do chladnicky na 16-24hod.

Cesto:
Cely kvasok z minuleho dna
700ml vody
1250g muky (pizza muka)
40g soli

Vypracovat cesto (je trochu riedsie), prikryt a nechat odlezat 15min. Znova prepracovat cesto do tvaru bochnika a nechat odlezat pri izbovej teplote 30min. Pizza muka (napr. od Babicky alebo mukka z Talianska) je v tom dobra, ze to cesto z nej je nadherne pruzne. Rozdelit cesto na napr. 7 casti (mne tak vychadzalo), vypracovat male bochnicky, ulozit napr. na plech, potriet olejom, prikryt utierkou, respektive potrav. foliou a nechat odlezat 2hod. Po tejto faze, co mas naviac kludne staci dat kazdy bochnik do sacku a dat do mraznicky. Nabuduce uz len vyberies, nechas rozmrazit, prepracujes do tvaru bochnika, pockas 15min a mozes tvarovat a piect pizzu. Je to takto skvele, rychle a bezstarostne.
Cesto je uzasne pruzne, staci ho polozit na jemne olejom potrety mastny papier a prstami oboch ruk od stredu zacat pritlacat a tvarovat kruh. Tym ze je cesto pruzne sa netrha, ostane krasne v strede tenke a okraju su take hrube ake si budes priat. Cize bud spravis vacsi kruh (kedze ho viac roztlacis) alebo ti ostanu vacsie po upeceni nadychane okraje. Kedze si cesto tvarovala na papieri, tak jednoducho celu pripravenu pizzu prenesies aj s papierom na pecenie na kamen respektive na plech. Na cesto uz len davas pomidoro omacku (podla chuti), syr a vsetko na co mas chut. Idealne je ju piect na kameni na pecenie, v rure rozohriatej na najvyssiu moznu teplotu napr. 275 stupnov. Upecena je za cca 15min.

martulka48
6. feb 2023

@veronikavaneska koľko droždia na 150 g múky?

jasminet
6. feb 2023

v sobotu som robila 500g muky, 21g drozdia, 250 ml vody, 2 PL oliv. oleja, sol, trosku cukru - vysli mi 2 velke gulate.

veronikavaneska
6. feb 2023

@martulka48 ja robím väčšinou tri pizze a tam dávam celé.

martulka48
6. feb 2023

@veronikavaneska Takže na 150g múky - 14g droždia?

janinka112
6. feb 2023

Včera som robila pizzu a robievam ju často. Vyjdu mi dve okrúhle alebo 1 plech. My máme radi tenké cesto a veľa oblohy.
300 g hladká múka, 1/2 kocky droždia, 175ml vlažnej vody, 1/2 čajovej lyžičky cukru, 1/2 čajovej lyžičky soli a 4 a pol polievkovej lyžice oleja. Kvások nechám napučať 15 min. (droždie, cukor, voda), potom vymiesim mäkké lepivejsie cesto a nechám kysnúť cca 30 min. Naolejujem papier na pečenie a poroztlacam cesto prstami na plechu. Na vrch si dáme, čo každý má rád. Pečiem na spodnej mriežke, aby nezhorel syr na 250° cca 10 až 15 min. Treba sledovať.

cubos
6. feb 2023

Aj keď by ti to cesto zvýšilo alebo si zamiesiš viacej ako potrebuješ, vždy ho vieš dať do sáčku a do chladničke.
Vlastne, pizza bude takto aj chutnejšia keď ti to prenocuje v chladničke 😊
Naši maju pizzériu tak že mám to odskúšané a preferujeme hlavne takéto cesto 🙂
A syr ide hore.
Ale každý si aj tak robí po svojom tak že nám to chutí viacej keď sa syr zapečie 🙂

veronikavaneska
6. feb 2023

@martulka48 150g je na jednu pizzu tak na jednu cca tretinu droždia.