Dobrý deň, prepáčte za blbú otázku, ale ja sa do toho ozaj nevyznám 😂 Keď varíte krupicu, tak koľko dávate mlieka a krupice pre jednu osobu? Ja vždy urobím buď príliš hustú alebo riedku....
Ďakujem 🙂
Ja dávam 250ml mlieka a 2 zarovnané polievkové lyžice krupice. Niekto sype do vriaceho mlieka. Ja dám najprv napučať do studeného mlieka až potom varím. Treba síce dlhšie pri tom stáť a miešať, ale menej nafukuje.
https://dobruchut.aktuality.sk/recept/3496/foto...
Tu mas 2vacsie alebo 3mensie porcie.
Skusala som rozne. Ale toto je najlepsia
Tento pomer.
Niekedy dam menej cukru. Lebo este potom davam granko a je to zbytocne sladke.
A ešte dávam štipku soli. Jeden by neveril ako tá štipka vylepší chuť.
ak urobis hustu, dolej mlieko a rozried ;)
Ďakujem za tému, ja mam rovnaký problém 😂 už budem vedieť ako na to 👍👍😘
1/4l mlieka, 2 pol. lyzice krupice, 1/2 lyzice cukru
Koľko mi vyjde. XD A vždy je dobrá. 😀
Ja dávam šálku mlieka (cca 250ml) a 2 polievkové lyžice krupice (nie zarovnané ale zas nie úplne kopcom, proste tak ako naberiem), cukor ani maslo nedávam. Krupicu nasypem normálne do studeného mlieka a za stáleho miešania privediem k varu (netrvá to dlho, možno 5min, asi ani to nie) a varím tak dlho, ako hustú ju chcem. Po uvarení ešte trošku zhustne, tak vypnem skôr. Do hotovej zamiešam kúsok masla, prípadne už na tanieri dám na vrch plátok masla nech sa rozpustí, posypem grankom, škoricou, cukrom - to už každý podľa chuti.
super aj za mna, mne sa zasa vzdy podari dost riedka, ale zjest sa da stale 😂
Ďakujem za rady 😂🙂🙂 už budem vedieť
Ked sa ti zda hustá a mas ju ešte v hrnci, kludne pridaj mlieko, nechaj prevriet za stáleho miešania.
ja tiez dodatocne dolievam mlieko a tym riedim....
Pre tri osoby 800 ml mlieka, 5 lyžíc krupice a 4 lyžice cukru.
na 4 dcl mlieka dávam 4 plne polievkové lyžice krupice . Je akurat.... Je to pre hladného syna na večeru🙂
Nalejem mlieka koľko chcem mať krupice a dosypavam za stáleho miešania krupicu podľa toho akú chcem hustotu 🙂
no ja presne viem, ze je to na krupici napisane, lebo ja neviem dobre varit a minule som to spiekol uplne cely hrniec, takze som si zistil, z ena krupici je presne napisane kolko mlieka a kolko krupice:D
na 100ml mlieka 10g krupice (aspon tak tusim pise zo zadnej strany sacku)