Koľko mlieka používate pri varení krupice?

21. júl 2020

Dobrý deň, prepáčte za blbú otázku, ale ja sa do toho ozaj nevyznám 😂 Keď varíte krupicu, tak koľko dávate mlieka a krupice pre jednu osobu? Ja vždy urobím buď príliš hustú alebo riedku....
Ďakujem 🙂

amelia000
21. júl 2020

na 100ml mlieka 10g krupice (aspon tak tusim pise zo zadnej strany sacku)

alienkami
21. júl 2020

Ja dávam 250ml mlieka a 2 zarovnané polievkové lyžice krupice. Niekto sype do vriaceho mlieka. Ja dám najprv napučať do studeného mlieka až potom varím. Treba síce dlhšie pri tom stáť a miešať, ale menej nafukuje.

maryetta
21. júl 2020

https://dobruchut.aktuality.sk/recept/3496/foto...

Tu mas 2vacsie alebo 3mensie porcie.
Skusala som rozne. Ale toto je najlepsia
Tento pomer.
Niekedy dam menej cukru. Lebo este potom davam granko a je to zbytocne sladke.

alienkami
21. júl 2020

@maryetta ja dávam deťom do krupice z pol litra mlieka "až" 1 čajovú lyžičku cukru 😂, polejem prepraženým maslom a posypem trochou granka. Je im to sladké dosť,.

alienkami
21. júl 2020

A ešte dávam štipku soli. Jeden by neveril ako tá štipka vylepší chuť.

majkeel
21. júl 2020

ak urobis hustu, dolej mlieko a rozried ;)

lenka2710
21. júl 2020

Ďakujem za tému, ja mam rovnaký problém 😂 už budem vedieť ako na to 👍👍😘

modrava
21. júl 2020

1/4l mlieka, 2 pol. lyzice krupice, 1/2 lyzice cukru

ivangeline
21. júl 2020

Koľko mi vyjde. XD A vždy je dobrá. 😀

sissy27
21. júl 2020

Ja dávam šálku mlieka (cca 250ml) a 2 polievkové lyžice krupice (nie zarovnané ale zas nie úplne kopcom, proste tak ako naberiem), cukor ani maslo nedávam. Krupicu nasypem normálne do studeného mlieka a za stáleho miešania privediem k varu (netrvá to dlho, možno 5min, asi ani to nie) a varím tak dlho, ako hustú ju chcem. Po uvarení ešte trošku zhustne, tak vypnem skôr. Do hotovej zamiešam kúsok masla, prípadne už na tanieri dám na vrch plátok masla nech sa rozpustí, posypem grankom, škoricou, cukrom - to už každý podľa chuti.

malebiele
21. júl 2020

super aj za mna, mne sa zasa vzdy podari dost riedka, ale zjest sa da stale 😂

eliska13
21. júl 2020

@lenka2710 ja tiež varím ako psíček a mačička😀len od oka, keď je hustá prilejem mlieko

lenka2710
21. júl 2020

@eliska13 ved aj ja, ale niekedy ju mam takú hustú, že keby som len mlieko prilievala, tak nakrmim celú bytovku 😂😂😂

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
21. júl 2020

Ďakujem za rady 😂🙂🙂 už budem vedieť

nikpa
21. júl 2020

Ked sa ti zda hustá a mas ju ešte v hrnci, kludne pridaj mlieko, nechaj prevriet za stáleho miešania.

nistika
21. júl 2020

ja tiez dodatocne dolievam mlieko a tym riedim....

asia83
21. júl 2020

Pre tri osoby 800 ml mlieka, 5 lyžíc krupice a 4 lyžice cukru.

martinka13
21. júl 2020

na 4 dcl mlieka dávam 4 plne polievkové lyžice krupice . Je akurat.... Je to pre hladného syna na večeru🙂

jankapepe
21. júl 2020

Nalejem mlieka koľko chcem mať krupice a dosypavam za stáleho miešania krupicu podľa toho akú chcem hustotu 🙂

janoh9
23. júl 2020

no ja presne viem, ze je to na krupici napisane, lebo ja neviem dobre varit a minule som to spiekol uplne cely hrniec, takze som si zistil, z ena krupici je presne napisane kolko mlieka a kolko krupice:D