baby nepoznate recept na listkove cesto plnene pudingom...ako sa to robi?
Rýchle lístkovo-pudingové koláčiky
Potrebujeme:
1 lístkové cesto, uvarený hustý puding z 1/4 litra mlieka, kompótové ovocie, rozšľahaný žĺtok na potretie, práškový cukor na posypanie
Ako na to:
Rozvaľkáme si lístkové cesto, a opačnou stranou formičky vykrojíme placku. Vykrojené koliesko položíme do formičky zo zatváracej strany, naplníme lyžicou pudingu, ovocím a zatvoríme. Formičku jemne stlačíme. Ak ju stlačíte príliš, tak sa cesto prilepí na formičku a ťažko ho odlepíte bez toho, aby ste cesto neroztrhli. Poukladáme na mastný papier, potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme asi 15-20 minút. Vychladnuté pocukrujeme.
neviem konkretne aky kolacik myslis.....podelim sa o moje receptiky... 😉
Ovocny kolac s piskotami
____________________
1 listkove cesto (500g)
2 vanilkove pudingy
1 liter mlieka
1 balik piskot
1 kompot (najlepsie broskyne)
listkove cesto rozdelime na 2 casti a vyvalkame.potrieme trochou pudingu ktory sme si pripravili podla navodu.poukladame piskotky polejeme zvysnym pudingom,naukladame ovocie a prekryjeme druhou castou listkoveho cesta.
Kolac z listkoveho cesta
__________________
1 listkove cesto (500g)
1 balik detskych piskot
4-5 jablk
100g struhany kokos
hrozienka
1 skoricovy cukor
1 liter mlieka
2 vanilkovy cukor
4 pl krystal cukor
2 vanilkovy puding
-uvarit puding
cesto rozdelit,vyvalkat,ulozit na plech.potriet castou pudingu ,aukladat piskoty ,jablka (ocistene a nastruhane) skoricovy cukor ,posypat kokosom a hrozienkami potriet zvyskom pudingu prekryt platom listkoveho cesta.
a teraz nieco na slanu notu...toto je nas oblubeny
Syrovo-sunkove slimaciky
____________________
1 listkove cesto
3 kocky syrokremu
2-3 polievkove lyzice kyslej smotany
vegeta
mlete cierne korenie
250 g sunka
tymian (na posypanie ja davam oregano)
1 vajce (na potretie)
vyvalkame cesto.syr+smotana+vegeta+korenie rozmixujeme a natrieme na cesto nato poukladame platky sunky a cesto zvynieme,potieme vajcom posypeme oreganom/tymianom a dame piect...
Trojuholnicky z listkoveho cesta
________________________
1 listkove cesto (500g)
150 g sunky (alebo sunkovej salamy)
250g sampionov
1 cibula
20 zelenych oliv
100-150 g tvrdeho syra
2 PL sojovej omacky
1PL olej
korenie,vegeta
na oleji si osmazime nadrobno nakrajanu cibulu,na pasiky pokrajanu sunku,sampiony,olivy na kolieska,sojovu omacku,korenie,sol a chvilku podusime.
cesto rozdelime na 2 casti a rozvalkame ich do kruhu.kazdy kruh rozdelime na 12 dielov (trojuholnickov) na ich sirsi koniec navrstvime oprazenu masu a zrolujeme do rohlicka.
roztek potrieme vajickom a naukladame na vymasteny plech.kratko pred dopecenim posypeme syrom a nechame rozpustit.
Ahojte, poradí mi niekto? Robila som z lístkového cesta trojuholníčky plnené slivkovým lekvárom, ale nech som robila, čo sa dalo, lekvár stále pri pečení vytekal a potom ho ostalo málo v koláčikoch a boli suché? Ako na to? Som začiatočník, potrebujem podrobný opis🙂 ďakujem🙂
@dominika1311 ked nieco take robievam, tak dookola pozatlacam vidlickou, aby nevytiekli 😉
....to su ale z kysnute cesta, len som ti chcela ukazat ako je to po bokoch robene 🙂
Blazka24 robila som pudingové koláčiky ale trojuholníčky a ten puding mi vytiekol aj ked som konce pritlačila vydličkou???? Môžete mi poradiť čo som urobila zle?
☹
Robím aj šunkovo - syrové slimáčiky he už sa teším 😝 len otázočka tá roláda sa dá celá piect až potom sa krája že???? 😀
http://varecha.pravda.sk/recepty/krehka-ribezlo...
ja som tento robila par dni do zadu a bol velmi fajn, mnam mnam, ale na buduce tam asi ten puding nedam len tvaroh a rybezle, to bude stacit, bolo to moc riedke s tym pudingom
zdravím Jablkovo pud.štrudla 1 bal list.cesta,1bal zlaty klas puding,500ml mlieka,150g kryst.cukru,700g stav.jablk /kompot / 80g masla,1bal.dets.piskot,2caj lyz.ml.skorice,1bal.van.cukru,pras.cukor na posypanie strudle,muku na posypanie dosky.Je to vinikajuca strudla oblizete si prsty.pozn.jablka sa môzu nakrajat na kocky ale mne sa lepsie paci ich nastruhat
Čaute. Som síce iba domáci kutil,ale od hladu by som nezomrel,viem aj variť a piecť.Rád si v kuchyni vymýšľam,tak vám ponúkam recept,ktorý sa mi prisnil a ráno som to urobil.Zistil som,že to bol dobrý sladký sen. Tu je recept:Suroviny:2 kocky jemného tvarohu,1/2 l ríbezlí alebo drene, práškový cukor/podľa chute/ okrúhle piškóty, 1 mandarínka alebo pomaranč,citrónová šťava a kôra, 2 pochúťkové smotany, 1 vanilkový cukor a trochu koňaku.
Postup: Tvaroh spolu so smotanou, citr.šťavou a nastrúhanou kôrou, vanilkovým a práškovým cukrom podľa chuti rozmixujeme na jemno. Do širších pohárov dáme vrstvu tvarohu, vrstvu ríbezlí /alebo drene/ 3 piškóty, opäť tvaroh, ríbezle, piškóty. Pokračujeme až asi 1,5 cm od vrchu pohárov. Mesiačiky mandarinky, alebo pomarančča pokrájame na slzičky, ktorými ozdobíme povrch do tvaru kvietka-margarétky. Medzi slzičky poukladáme guľky ríbezlí. Do každého pohára nalejeme štamperlík koňaku. Podávame chladené.
Prajem vám dobrú chuť.
Ak vám to bude chutiť, tak to povedzte aj priateľom a ak nie, tak si to nechajte pre seba!!! Ďakujem.
S pozdravom silvo.
@dominika1311 Sice trochu po funuse, ale mozno to pomoze niekomu inemu🙂
Tiez som mala rovnaky problem - vzdy mi zo satociek vytiekol obsah. No riesenie je jednoduche - treba 'spoje' potriet vajickom, sluzi ako lepidlo....🙂
Naposledy som robila tento koláč a poviem ti, nezostala z neho ani len omrvinka počas 1/2 hodiny sa komplet celý zjedol. Keby som si neuchmatla ochutnávací kúsok hneď na začiatku nezostalo by mi veru nič 😀 Nebol ani veľmi sladký a jahody môžeš zameniť za hociaké ovocie.
http://najrecept.sk/2013/08/piskotovy-kremovnik...
Zienky viete mi prosim poradit ako dosiahnut aby po vychladnuti kolaciky z listkoveho cesta nesplasli? Na konci pecenia je napr. strudla krasne nafuknuta a ked vychladne ostane z nej placka :/ po dopeceni vyberate plech vonku alebo nechate kolacik pomaly vychladnut v teplej rure?
Ja po dopečení vypnem rúru a koláč tam nechám ešte pri otvorených dvierkach oddýchnuť takých 10 minút. Robím to tak i pri bublaninách .
vcera som ich akurat robila zo susedkou 😀
Treba 1listkove cesto
2x zlaty klas (pouzijeme 1a pol)
1vanilkovy cukor
jedno zltko
praskovy cukor na posypanie
plnka (robime prvu lebo musi vychladnut)
z pol litra mlieka si 100ml dame do pohariku v ktorom rozmiesame 1 a pol zlateho klasu
zvysok mlieka si dame varit z 3 apol lyzicami obycajneho cukru a balickom vanilkoveho cukru ked uz to vrie pridame tych 100ml mlieka z klasom a uvarime do husta. kym nam to chladne vyvalkame si cesto a nakrajame na stvorceky ktore plnime vychladnutym klasom a potrieme zltkom zmiesanim z asi lyzicko mlieka a pecieme na 200stupnov podla potreby po upeceni poprasime praskovym cukrom 😀
robili sme 2pekace a zjedli sa behom 2o min 😀
nasla som nieco taketo - vyzera to byt rychle 😵
1 lístkové cesto, 400 ml mlieka, 1 plechovka ananásu - plátky, 1 vanilkový puding v prášku, 3 lyžice cukru, vajce na potretie, čokoládová poleva
Postup
V mlieku rozmiešame cukor, puding a uvaríme hustú kašu. Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik 40x 50 cm nakrájame štvorce o strane 10 cm. Na polovicu z nich dáme lyžicu pudingu a plátok ananásu. Potom priložíme druhý štvorec a okraje k sebe tesne pritlačíme. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 190 stupňov dozlatista. Vychladené pocukrujeme a ozdobíme polevou.