Ahojte, môžem kolace upiecť teraz dat do mraznicky a pred vianocami rozmrazit? Stíham ich upiecť iba teraz týždeň počas Mikuláša, potom ide muž do zahraničia, a mne nebude mat kto postrážiť detičky, respetive bude no len na ten čas kým si popracem dom a už aj to je veľká pomoc . Potom budeme odkázané len na kúpne kolace kolace. A celej rodine chutia len tie odomna. Ďakujem!😀 (chcela by som robiť iba klasiky, zamatová, puncovy, čokoládové kocky, linecké a medovníčky sú jedine ktoré chcem robiť tesne pred vianocami, keďže si s detičkami užijem vykrajovanie.
My sme mrazili všetko a vyťahovali do polky februára, boli ako "nové" a teda Veterniky, puncove, Kremese, dobosove, Samrony, Parížske, rôzne rezy plnkove ja už ani neviem co všetko 😁
Ako da sa to, ale cerstve je cerstve, ak som ponuknuta mrazenym, spoznam to na chuti nemusia mi ani vraviet
Každý rok odkladám do mraziaka zopár koláčov pre sestru, ktorá pracuje v zahraničí a nechodí na Vianoce domov a vždy sú aj po rozmrazeni výborné. Robím vždy viac ako 15 druhov a len krémové,lebo sucháre nejeme.
Môžte dať všetko do mraznicky, ale suché netreba. Napr linecké staci uzatvoriť do dobrej nadoby napr tupperware a nechať v chlade, ak máte pivnicu… nič sa im nestane.
Mozes , odporucam dat do dobrej a tesnej dozy, aby tam nesiel vzduch.
My sme mrazili aj torty zo svadby, mali sme toho vela a vyborne to bplo po vytiahnuti. Len by som sa asi vyhla mrazeniu takych, co maju krem s mascarpone. Ale my pecieme vacsinou take klasicke, kde ide varena plnka so zltkov, muky, pripadne puding a maslo do toho. Uz sme mrazili aj parizsky krem (nie slahacku), samostatne a pouzilo sa to potom na cerstvu piskotu, mnam 😋
Jasné. Ja už vypekám a mrazím. Chystáme sa pred Vianocami na dovolenku, tak by som to nepostíhala.
Asi mam vyberavy jazyk, ale mrazene zakusky citim na sto honov. Na navsteve zo slusnosti uz odmietnem. Boli casy, ked som sa ponukla, nechutili mi, ale hostitelom som to samozrejme nepovedala. Nie vsetci maju moznost pripravit vsetko cerstve.
Punčák kludne do mrazničky a potom rozmraziť, robim to tak často.. Ostatné nemám odskúšané 😁