Koláč - torta s mascarpone

15. apr 2022

Poradíte?peciem iba ľahké koláče.Chcela by som niečo svieže mám doma jahody, čučoriedky, tvaroh, smotanu, mascarpone, želatínu, bielu cokoladu.Nechcem cheescake najprv som nakúpila suroviny, ale doma ho nechcú.
Poprosím len ľahké a osvedčené koláče ďakujem🙂
Aj torta môže byť, ale musíte ma to naučiť potiahnuť krémom ako pre zaciatocnika

qwer2019
15. apr 2022

Ja rada robím mascarpone zo šľahačkou a ovocím. Vyšľaháme šľahačku, 1PL cukru, 1 cukor vanilkový, zmiešame z mascarpone, pridáme ešte 2PL cukru (Ja používam práškový), dám lekvár na korpus, natriem krémom, na to ovocie a opakujeme. Naposledy som robila čučoriedkovo-kiwovú, mužovi kolegovia si pochvalovali.

autor
15. apr 2022

@qwer2019 a recept na korpus poradis?a na vrch krém či želatínu?aj do krému dáš ovocie či len na krém?

autor
15. apr 2022

@sisa_s rolády mám rada to je ľahké.Vyzera dobre

sisa_s
15. apr 2022

Len dodrz presne mnozstvo vsetkeho (nie, ze 50g smotany naviac nevadi 😀), inak to bude chutit inak 🙂

qwer2019
15. apr 2022

https://varecha.pravda.sk/recepty/kakaovy-olejo... aj tento kľudne. A dávam krém na vrch.. čo sa týka ovocia do plnky. Teraz som mala cucoriedkovy lekvár domáci, a ako som naň natrela krém, tak bol ovocný, aj farbu chytil. Ak chceš napíš, pošlem ti foto