Kniha s receptami pre deti s atopickým ekzémom

mamusa22
19. dec 2016

Caute.... Chcem sa spytat poradit skor,ci niektora z vas vie o neakej dobrej knihe o receptoch pre deti s ekzemom.Je velmi tazke davat dietatu jest a vyberať potraviny,ktore by neskodili..kedze skodi skoro vsetko.Skusila som hladat neaku knihu o receptoch ale marna snaha,viete niekto o niecom?
Dakujem))🙏

alaguema
20. dec 2016

@mamusa22 neviem o takej knihe a bolo by asi aj zložité dať také recepty dokopy, lebo to, čo jednému atopikovi škodí, inému nevadí, je to individuálne. Treba zapojiť fantáziu a improvizovať. Klasickú múku môžeš nahradiť pohánkovou, cícerovou atď. Mlieko rastlinnými mliekami. Pohánka pôsobí protizápalovo a protialergicky, znižuje uvoľňovanie histamínu zo žírnych buniek, preto by nemala chýbať v jedálničku atopika. Dostať pohánkové vločky, ktoré stačí namočiť do rastlinného mlieka (najlepšie do ryžového, orechové alebo sójové môže pôsobiť ako alergén) a urobiť kašu na raňajky. Pridávať ich do polievok, alebo použiť ako základ na nepečené koláčiky. Ďalšou dôležitou látkou je kvercetín, ktorý pôsobí ako prírodné antihistaminikum. Nachádza sa v červenej cibuli, cesnaku, zelenom čaji, v ovocí - hlavne v šupkách a v plodoch bazy. Tepelnou úpravou sa stráca. Omega 3 a 6 mastné kyseliny - rastlinné oleje ako ľanový, konopný, alebo napr. toto https://udoschoice.sk/eshop/udos-oil/?gclid=CNj... Recepty si už nakombinuješ sama, ale platí - čím jednoduchšie, tým zdravšie. Aj trávenie komplikovaných jedál zaťažuje organizmus.

mamusa22
autor
20. dec 2016

Dakujem velmi pekne za kazdu radu,mam vela precitaneho ale vzdy je nieco co ma zaujme nove.Vyskusam.
.dakujem este raz

mamusa22
autor
20. dec 2016

A mala je vraj na orechy alergicka a citam,ze te olej vyzera dobre zdravo,len tiez obsahuje oriesky...
Vela potravin obsahuje orechy

jura89
23. dec 2016

u nás doma tieto problémy nemáme, ale počul som že je dobré sa vyhnúť všetkému živočinému jedlu,

mamusa22
autor
24. dec 2016

Dqkujem vam