Ahojte, kedy mi zmäknú vanilkové a orechové rožky? Prosím a ako ich skladovať? Sú tvrdé. Ďakujem.
@deti95060810 a mám ich dať do sáčku a do krabice alebo ako skladovať prosím ?
Suche pecivo skladujeme v dozach, cim dlhsie stoji, tam je vlacnejsie. Najlepsie je tak po Troch kraloch (ak sa dovtedy nezje). Rychlejsie zmaknu ak ich das do papierovych krabic a vylozis povedzme na balkon, budu tahat vlhkost zo vzduchu
Ďakujem ti veľmi pekne. No balkon práveže nemám. Môžem dať aj do obývačky napríklad do skrinky? Nejde tam teplo z kuchyne, je tam normálne 22 stupňov. Tiež som počula, že sú super trvanlivé, no v práci ma dobre zhejtovali, že skoro som ich piekla. A čo si pamätám, babka ich vždy robievala na druhú adventnú nedeľu a na Silvestra boli tip top. Dlhšie nevydržali, lebo sa zjedli všetky.
Daj k ním krajec chleba, alebo rozkrojené jablko.
@bibina32 skúsim ďakujem. A fúkane rožky ako skladovať? Môžu byť spolu všetky aj linecké, fukane aj vanilkové rožky? Či kazde inak skladovať? Ďakujem
ja skladujem vianocne kolace v papierovom kartone na balkone, cize mam v nom viacero druhov spolu, to nie je ziadny problem, netreba kazdy druh zvlast skladovat
@janci27 super, ďakujem. Ja žiaľ balkón nemám. Snáď sa mi nepokazia aj keď budú dnu. A nestvrdne to v tej papierovej krabici? Je úplne uzatvorená krabica či sú tam dierky?
Vobec to nie je skoro, bezne sa tak pecia. Ale niektori luda su zvyknuti na cerstve, chrumkave, niektori na jemnejsie dobre rozlezane. Rozlezia sa kdekolvek, aj pri izbovej teplote, nemusia byt v chlade. Ked nemas balkon, daj ich d plastovych krabic alebo prechovych doz.
@viestta ďakujem, dám ich do plastových nádob, uzatvoriť ich treba aby nešiel dnu vzduch?
Nestvrdnu v tom kartone, zvyknem ho vystlat alobalom a papierom na pecenie, cize tie dierky su zatvorene a kedze mam krabicu na balkone v chlade, tak su kolace praveze take vlacne, vobec nie suche.
Ja ich zatvaram, normalne vekom co je ku kazdej doze, ale zas nerobim zo skladoania ziadnu vedu. Vsak je to len pecivo, nie lieky, na ktorych zavisi zivot.
Ha, u nás ani nestíhnut zmäknúť 🤣
za pár dní sú mäkké..