Kedy zmäknú orechové a vanilkové rožky?

10. dec 2024

Ahojte, kedy mi zmäknú vanilkové a orechové rožky? Prosím a ako ich skladovať? Sú tvrdé. Ďakujem.

deti95060810
10. dec 2024

za pár dní sú mäkké..

autor
10. dec 2024

@deti95060810 a mám ich dať do sáčku a do krabice alebo ako skladovať prosím ?

viestta
10. dec 2024

Suche pecivo skladujeme v dozach, cim dlhsie stoji, tam je vlacnejsie. Najlepsie je tak po Troch kraloch (ak sa dovtedy nezje). Rychlejsie zmaknu ak ich das do papierovych krabic a vylozis povedzme na balkon, budu tahat vlhkost zo vzduchu

autor
10. dec 2024

Ďakujem ti veľmi pekne. No balkon práveže nemám. Môžem dať aj do obývačky napríklad do skrinky? Nejde tam teplo z kuchyne, je tam normálne 22 stupňov. Tiež som počula, že sú super trvanlivé, no v práci ma dobre zhejtovali, že skoro som ich piekla. A čo si pamätám, babka ich vždy robievala na druhú adventnú nedeľu a na Silvestra boli tip top. Dlhšie nevydržali, lebo sa zjedli všetky.

bibina32
10. dec 2024

Daj k ním krajec chleba, alebo rozkrojené jablko.

autor
10. dec 2024

@bibina32 skúsim ďakujem. A fúkane rožky ako skladovať? Môžu byť spolu všetky aj linecké, fukane aj vanilkové rožky? Či kazde inak skladovať? Ďakujem

janci27
10. dec 2024

ja skladujem vianocne kolace v papierovom kartone na balkone, cize mam v nom viacero druhov spolu, to nie je ziadny problem, netreba kazdy druh zvlast skladovat

autor
10. dec 2024

@janci27 super, ďakujem. Ja žiaľ balkón nemám. Snáď sa mi nepokazia aj keď budú dnu. A nestvrdne to v tej papierovej krabici? Je úplne uzatvorená krabica či sú tam dierky?

viestta
10. dec 2024

Vobec to nie je skoro, bezne sa tak pecia. Ale niektori luda su zvyknuti na cerstve, chrumkave, niektori na jemnejsie dobre rozlezane. Rozlezia sa kdekolvek, aj pri izbovej teplote, nemusia byt v chlade. Ked nemas balkon, daj ich d plastovych krabic alebo prechovych doz.

autor
10. dec 2024

@viestta ďakujem, dám ich do plastových nádob, uzatvoriť ich treba aby nešiel dnu vzduch?

janci27
10. dec 2024

Nestvrdnu v tom kartone, zvyknem ho vystlat alobalom a papierom na pecenie, cize tie dierky su zatvorene a kedze mam krabicu na balkone v chlade, tak su kolace praveze take vlacne, vobec nie suche.

viestta
10. dec 2024

Ja ich zatvaram, normalne vekom co je ku kazdej doze, ale zas nerobim zo skladoania ziadnu vedu. Vsak je to len pecivo, nie lieky, na ktorych zavisi zivot.

nelka93
10. dec 2024

@viestta neviem ako ich pečiem, ale ja som ešte vanilkové rožky tvrdé nemala. Praveze sú jemné a mäkké hned. Ale áno ja patrím k tým, ktoré ešte nemajú nič, lebo je skoro

viestta
10. dec 2024

@nelka93 ani ja nemam tvrde, ale ulezane su ulezane. Aspon pre mna.

nevenka
11. dec 2024

@viestta jezis, mne by sa rozpadli na kasu, kebyze ich takto dam 😅.
Ja ich ale tvrde nemam nikdy 😅

viestta
11. dec 2024

@nevenka ale vsak ani moje nie su tvrde, ze by sa nedali pohryzt. Uz sme kostovali co sa v nedelu napieklo, jedle su uz teraz ale "ta" spravna kvalita bude az na Vianoce.

autor
11. dec 2024

@viestta
@nevenka ani moje nie sú tvrdé, sú chutné a chrumkavé ale chcem ich také že sa budú rozplývať takže asi musia chytiť vlhkost

evansova
14. dec 2024

@bibina32 Ano, to pomoze.

earlgrey
14. dec 2024

Ha, u nás ani nestíhnut zmäknúť 🤣