Kedy začínate vianočné pečenie?

dadulamamula
12. dec 2021

Ahojte. Co pečiete na Vianoce a co kedy začínate? Suché pečivo by som už teraz začala, dáte prosím rady? Kedy sa môže začať piecť napríklad také puncove, medové rezy, a pod? Tak aby mi všetko dlho vydržalo?
Hlavne nejaké typy na suché pečivo... Dakujem

martinka117117
12. dec 2021

@dadulamamula ahoj ja na vianoce robim vsetko pecivo suche jedine metrovy kolac robim 23. A suche robim medovniky, vanilkovo orieskove rozky, linecke, take orechove rozky navrhu s bielkom to robim vsetko skorej uz teraz to mam hotove napriklad a potom este take veci ako rumove gulky co maju byt v chlade tak par dni pred vianocami aj s grilazkami.

zuzizu2
13. dec 2021

Medovniky aj linecke uz mam urobene, dnes chcem vanilkove rozky. A potom este urobim den pred stedrym dnom puncovy, lebo ten mame radi, ked tak nasiakne a medove rezy. A akurat potom na stedry den este stedrak.

evica17
13. dec 2021

@martinka117117
@zuzizu2 chcem sa spytat, to s au vas poje, ci robite z polovicnej davky ? Prvykrat ideme byt na viamoce doma a ja vobec neviem kolko toho napiect aby sme to nasilu nemuseli jest a zas aby malo nebolo....

zuzizu2
13. dec 2021

@evica17 medovniky tie robim z dvojitej davky. Lebo tie idu u nas ako teple rozky. Ostatne po jednej davke, do lineckym mi ide okolo 340g muky alebo tak nejako. Takze z takej a nie je s tym u nas problem. Akurat stedrak ten robim na maly plech, lebo toho sa vela nezje.

simca_13
13. dec 2021

Už mám medovníky a včera som aj zázvorníky robila.
Ešte by som chcela grilážky a u nás teda idu kokosové guľky, to strašne má muž rád, čiže ja tie urobím a to hádam bude aj všetko. Veď sa nemusíme prejedať aj keď budú sviatky.

martinka117117
14. dec 2021

@evica17 no poje :D a to manzel a dve deti plus par kusov odnesiem otcovi..a robim dvojitu davku linecke aj orechove rozky :D ale sak to sa nepokazi ked tak dojedame na silvestra