Pekny vecer, kedy zacinate s vianocnym pecenim?
Týždeň pred Vianocami
Od Mikuláša 😊
To cacsavmusinodlezat niekedy okolo Mikuláša.
Tento rok to vyzerá na 24.12. doobeda... 🤷. Vyvaľkám cesto, nabácham perníky do rúry, 3/4 deti zjedia, lebo nebudú raňajkovať, aby videli zlaté prasiatka. Tak zarobím ďalšie cesto, zas nabácham do trúby, decká snáď už medzitým budú zdobiť stromček, tak to stihnem skryť na balkón a hurá idem sa venovať vianočnej večeri a veciam s tým spojeným 😁. Ale čo, hlavne nech je pohoda...
Tyzden pred Vianocami, nebudeme jest stariny
22.-23.12.
3 dni pred Vianocami. Nepečiem toho veľa, max.4-5 druhov.
No lebo štíhla línia....😉
@mikadooo 🙂👍👍🙂
Keď bude čas,ale v priebehu decembra. Mne ešte aj suseda napecie, sestra niečo dá a ešte chcem aj objednať.
Max týždeň pred vianocami, nikdy nie skôr
Nikdy😂😂
Pár dní pred vianocami ale ja nepečiem skoro nič. Akurát linecké a niekedy perníky, u nás koláče nejdú my sme skôr na slané 😁 aj tak nám pošle moja mama, svokra atď a potom sa to len vyhadzuje
asi tyzden pred vianocami, nepeciem vela, naco - potom sa to musi zjest a potom sa kazdy stazuje, ze musi chudnut🤣
asi tyzden pred vianocami spravim so synom medovniky (mam recept na take, co odlezat nemusia), rodina nas tiez niecim “zasobi” a kupim v lidl alebo kauflande nejake drobnosti este a bude na efekt na vianoce, silvestra aj novy rok 🙂
ja som nikdy nechapala zmysel vypekania 100 druhov kolacikov, vzdy mi najviac chutili len medovniky a vanilk. rozky od babky 🙂
Ja peciem iba suche pecivo tak asi tyzden pred vianocami, skor by sme to do vianoc pozrali🤣
Medovníčky vikend pred vianocami a potom postupne ešte nejaké dva - tri druhy pečiva.
23.12. spravím šuhajdy, syn ich väčšinu poje, čosi rozdám, tak spravím 24.12. druhú dávku a tá už vydrží tak do 26. Iné sa u nás neje, podobne ako už niekto písal, podonáša nám kadečo mama, ale z toho vzdy nakoniec aj vyhadzujem
@lalenka33 ani oni ho nikdy nevideli 😂. Ale tak im to vydrží max do obeda a potom už sa najedia s nami... A práveže to vôbec nedávam, keďže tento rok robím až do piatku. Ale tak z koláčov už nestresujem. Bude dosť iných stresov 🤭. A potom pôjdeme po návštevách, kde budeme zahádzaní koláčmi, tak aspoň deťom bude viac chutiť a babky a tetky sa budú tešiť, že to má kto zjesť. 🤷
Ja rozmyslam, kedy zacat, lebo ked to bude moc skoro, sa to zje... a ked moc neskoro,bude stres. Kedze aj upratat treba par dni pred, aby poriadok vydrzal a ja budem v 8. mesiaci 🤔
Dva dni pred Vianocami, možno tri druhy, ak sa nám bude chcieť, ak nie tak jeden koláč a niečo kúpim v obchode 🤷♀️
Ja tesne pred a potom pokojne aj 25.-30., mam vtedy vzdy volno, tak pribezne dorabam, aby aspon do toho 6.1. bola atmosfera Vianoc a kolace stale na stole cerstve :D
Linecké 2 týždne pred vianocami aj vanilkové rožky a oriešky naplním týždeň pred nech to postoji perníky nerobím to u nás nikto nechce linecke 4 dávky aj rožky aspoň 2 dávky potom ešte 23 nejaký koláč plnkovy a zlrkovevrezy
@elizabet173 tak aj u babky napr. sa to zjedlo vzdy, ked postupne prisla na navstevu cela rodina, ale u nas doma napr. mama nevypekala nikdy vela kolacov. Vlastne aj preto, ze sme prisli na prazdniny k babke a tam bolo kolacov habadej 😁
a dost casto citam kadetade na nete, aj medzi kamoskami, ze napecu 3t pred vianocami a do vianoc zjedene, pecu druhu/tretiu/stvrtu varku. Tak tomuto nerozumiem uz vobec 😏 ale pri dnesnych cenach vsetkych zaklad. potravin podla mna asi nikto nebude vypekat vo velkom
@zuzuliennka1 tak ja budem výpekom vo veľkom, ale z polovičným dávok. Ingrediencie si už teraz pomaly kupujem, lebo keby som to mala naraz všetko kúpiť, tak by to bolo drahé. 😀
priblizne od Mikulasa. Mozno trochu neskor.