Ahojte, tento rok to bude prvý krát čo nebudem tráviť Vianoce doma.
A tak si chcem napiect všetko sama. Medovníky som už napiekla len sa chcem opýtať kedy začínate piecť napríklad linecké koláčiky ? A tak isto slané pečivo ako napríklad pagáče bez kysnutia a rôzne veci z lístkového cesta? Neviem kedy je na to správny čas aby to celé sviatky vydržalo a náhodou sa to nepokazilo. Ďakujem za rady 🙂
Kedy je spravny cas to asi nikto nevie. Jedno je iste ze tu uz niektore pecu uz dva tyzdne a maju aj upecene komplet. ja osobne tyzden pred vianocami. Nepotrebujem 20druhov. Cize 5druhov kolacov zvladnem za dva dni v pohode. Zvykla som vypekat viac ale teraz som zistila ze aj tak len perniky idu,samrole vanilkove rozky.
Už máme napečené.
Ja az 3-4 dni pred vianocami.. mame radi cerstve kolaciky...mne uz na Silvestra nechutia a pridu mi stare... do cesta davam iba maslo a ja uz potom citim taku pachut v nich...
2 dni pred vianocami, mne staré a odstate koláče nechutia
Linecke a vsetko suche sa chystam piect tento vikend. Buduci vikend medovniky a co treba plnit naplnim a medovniky ozdobia deti.
Peciem pocas posledneho adventneho vikendu
uz mame.. milujeme stare a odstate kolaciky 😀
@natalis1998 linecké včera, vanilkové rožky dnes, kokosové rožky zajtra, perníčky v sobotu, linecké ďalšiu dávku v sobotu. A pár dní pred vianocami ešte budem robiť opité mesiačiky a deň pred vianocami budem robiť metrový koláč a marlenkove guľky.
@martina1201 čo su opite mesiaciky?
@gelifil toto je recept na to
3-4 dni pred sviatkami... ale zas nie veľa max 5 druhov. no lebo línia. 😉
Týždeň pred Vianocami. Lebo som tehotný pažravec. 😄
Na linecké zamiesim zajtra, citrónové budúci víkend, zázvorníky už mám, tie podľa receptu majú mesiac odstáť,slané pred Silvestrom tesne, a banánové medovníčky tiež budeme piecť medzi sviatkami, lebo ich chcem mať na Nový rok.
Ja sa nenaháňam, koláčiky začnem piecť tak 2-3 dni pres Štedrým dňom a ešte ani všetky darčeky nemám 😂 no stress
Zvyknem piect tyzden pred Vianocami, robim to tak ze co jeden den to jeden druh. Robievam tak zo 5 druhov s tym ze uplne posledne robim kokosove gulky nech su cerstve. Suche veci ako medovniky a linecke vydrzia ale linecke robim medzi poslednymi tiez lebo tie zas nevydrzia z inych dovodov 😁 chodim do prace, cize cez den nie je cas a zase zabit cely jeden vikend pecenim tiez nechcem, mne to viac vyhovuje si to rozdelit.
@martina1201 mozem pekne poprosit ja som taky amater v peceni, ked aj do IP aby sme to tu nespamovali vedeli by ste mi poslat recepty na linecke, pernicky a marlenkove gulicky? Lebo ja mam pocit ze ani linecke sa mi nepodaria a deti by radi pomahali a vykrajovali a aby to potom bolo jedle😁 moc dakujem
@lulu4 jasné pošlem, len si ich vyhladam.
@martina1201 dakujem
@lulu4 máš správu ak by niečo pýtaj sa
@natalis1998 ja som včera piekla linecké, košíčky a oriešky a plniť budem asi budúci víkend ak dovtedy neporodim 😅