Kedy začínate piecť vianočné koláčiky?

natalis1998
9. dec 2021

Ahojte, tento rok to bude prvý krát čo nebudem tráviť Vianoce doma.
A tak si chcem napiect všetko sama. Medovníky som už napiekla len sa chcem opýtať kedy začínate piecť napríklad linecké koláčiky ? A tak isto slané pečivo ako napríklad pagáče bez kysnutia a rôzne veci z lístkového cesta? Neviem kedy je na to správny čas aby to celé sviatky vydržalo a náhodou sa to nepokazilo. Ďakujem za rady 🙂

dada337
9. dec 2021

@natalis1998 ja som včera piekla linecké, košíčky a oriešky a plniť budem asi budúci víkend ak dovtedy neporodim 😅

mima1
9. dec 2021

Kedy je spravny cas to asi nikto nevie. Jedno je iste ze tu uz niektore pecu uz dva tyzdne a maju aj upecene komplet. ja osobne tyzden pred vianocami. Nepotrebujem 20druhov. Cize 5druhov kolacov zvladnem za dva dni v pohode. Zvykla som vypekat viac ale teraz som zistila ze aj tak len perniky idu,samrole vanilkove rozky.

abbey1
9. dec 2021

Už máme napečené.

nellie_
9. dec 2021

Ja az 3-4 dni pred vianocami.. mame radi cerstve kolaciky...mne uz na Silvestra nechutia a pridu mi stare... do cesta davam iba maslo a ja uz potom citim taku pachut v nich...

marcellka32
9. dec 2021

2 dni pred vianocami, mne staré a odstate koláče nechutia

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
renka30
9. dec 2021

Linecke a vsetko suche sa chystam piect tento vikend. Buduci vikend medovniky a co treba plnit naplnim a medovniky ozdobia deti.

diewcatqoo
9. dec 2021

Peciem pocas posledneho adventneho vikendu

abab
9. dec 2021

@nellie_ koláčiky odkladám v papierových, krabiciach na balkóne, tam vydržia čerstvé aj mesiac. Keď sú dnu, po pár dňoch to už nie je ono. Treba dať do chladu.

trema
9. dec 2021

uz mame.. milujeme stare a odstate kolaciky 😀

martina1201
9. dec 2021

@natalis1998 linecké včera, vanilkové rožky dnes, kokosové rožky zajtra, perníčky v sobotu, linecké ďalšiu dávku v sobotu. A pár dní pred vianocami ešte budem robiť opité mesiačiky a deň pred vianocami budem robiť metrový koláč a marlenkove guľky.

gelifil
9. dec 2021

@martina1201 čo su opite mesiaciky?

martina1201
9. dec 2021

@gelifil toto je recept na to

deti95060810
9. dec 2021

3-4 dni pred sviatkami... ale zas nie veľa max 5 druhov. no lebo línia. 😉

marianna_peskova
9. dec 2021

Týždeň pred Vianocami. Lebo som tehotný pažravec. 😄

michellemary
11. dec 2021

Na linecké zamiesim zajtra, citrónové budúci víkend, zázvorníky už mám, tie podľa receptu majú mesiac odstáť,slané pred Silvestrom tesne, a banánové medovníčky tiež budeme piecť medzi sviatkami, lebo ich chcem mať na Nový rok.

gina17
11. dec 2021

Ja sa nenaháňam, koláčiky začnem piecť tak 2-3 dni pres Štedrým dňom a ešte ani všetky darčeky nemám 😂 no stress

littleslovak
11. dec 2021

Zvyknem piect tyzden pred Vianocami, robim to tak ze co jeden den to jeden druh. Robievam tak zo 5 druhov s tym ze uplne posledne robim kokosove gulky nech su cerstve. Suche veci ako medovniky a linecke vydrzia ale linecke robim medzi poslednymi tiez lebo tie zas nevydrzia z inych dovodov 😁 chodim do prace, cize cez den nie je cas a zase zabit cely jeden vikend pecenim tiez nechcem, mne to viac vyhovuje si to rozdelit.

lulu4
11. dec 2021

@martina1201 mozem pekne poprosit ja som taky amater v peceni, ked aj do IP aby sme to tu nespamovali vedeli by ste mi poslat recepty na linecke, pernicky a marlenkove gulicky? Lebo ja mam pocit ze ani linecke sa mi nepodaria a deti by radi pomahali a vykrajovali a aby to potom bolo jedle😁 moc dakujem

martina1201
11. dec 2021

@lulu4 jasné pošlem, len si ich vyhladam.

lulu4
11. dec 2021

@martina1201 dakujem

martina1201
11. dec 2021

@lulu4 máš správu ak by niečo pýtaj sa