Kde ste si zaobstarali vianočné koláče počas tehotenstva?

jener
18. dec 2016

Ahojte mam otazku som tehotna aLe nehrniem sa velmi vypekat Ako ste riesili kolace na Vianoce kupovali ste niake lacne kolaciky popripade dali ste niekde objednat?

ukulela
18. dec 2016

@jener na nejakych vianocnych trhoch nakup medovniky, v normalnom obchode linecke a hotovo. zakusky nekupuj, tomu ja nedoverujem ... resp len ak mas overenu cukraren, kde doberujes, ze su cerstve. alebo jeden zakusok daky plnkoby zvrtni. alebo miesto toho kup marlenku, ta je vynikajuca a vydrzi dlho. teraz uz asi neobjednas,cukrarky maju /podla mna) uz naobjednavane.

tajka1986
18. dec 2016

@jener ja som bola roky blba a piekla som zakusky tyzden pred vianocami,krajala,zhanala krabice,mala problem s uskladnenim...ale odkedy mam dieta,kaslem na to. V klude si spolu upecieme medovnicky a linecke kolieska len tak pre radost a ostatne si objednavam domace od znamej.

jana_eyre
18. dec 2016

Vždy som piekla, aj teraz pečiem, aj keď tento rok je to extra narocne pri babatku a 2starsich detoch.. Len ma napadlo, ze na fb je skupina susedska burza, ze tam urcite najdes nejakú pani ktorú pecenie bavi a napecie aj tebe..

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ukulela
19. dec 2016

... a len dodam, ja peciem, stiham aj pri malom, no ja zas nesaliem, ze musim maz 10, 15 ci 20 druhov ... upeciem medovniky/perniky, potom linecke (tie aj dva/tri tyzdne doprdsu) a k tomu bud snehove (chlap miluje), alebo laskonky ,,,, a potom dva/tri dni pred vianocami marlenku. a hotovo. aby som ja 10 druhov kolacov piekla, mozem osrat ...

moni244
19. dec 2016

Ja, ked som bola tehotna, som kupila hotove linecke ceeto, muz mi ho vyvalkam, ja som vykrojila a upiekla, potom som urobila suhajdy a hotovo, jrcite by som nekupovala nejake lacne kolace len preto, aby boli, skor by som objednala, ale urcite nie par dni pred Vianocami

timea7
19. dec 2016

@jener ja som piekla, veď nemusí byť dvadsať druhov, ani desať kg.

elizita
19. dec 2016

Ja som vypekala viac len ked som bola tehotna 🙂 to som sa vtedy aj celkovo prvy krat chytila vobec vypekat 🙂 teraz som robila medovniky s malou, makove suchare a este budem robit grilazky... cele mi to zaberie 3 vecere.. neviem co podaktori robia z toho taku vedu, ze pecenie.. ved je to chvilka... lepsie ako cumet do bedne.. kamaratka napr poprosila znamu, o ktorej vie,ze si vypeka vela, ze nech spravi o kusok viac a jej potom z kazdeho druhu par kuskov odoberie a buds mat taky mix.

janinah
19. dec 2016

V tehotenstve nestíhaš? čo budeš robiť pri jednom,dvoch malých deťoch.....teda pokiaľ nie si na rizikovom.....Piekla som sama ,neskôr s deťmi,potom už viacmenej tie deti piekli,pečieme aj pre dedkovcov.Je to o zmanažovaní všetkých prác pred sviatkami,a to chodím do práce a mám prac.pohotovosť na telefone.Ale mňa pečenie baví,ak to máš robiť nasilu s kyslým ksichtom,tak si objednaj,ale týžden pred vianocami je na to už neskoro.Nie je to nič náročné,ani časovo,nebudeš jeden,dva večery pred telkou,ale pri rúre😉 a ešte budeš mať zo seba dobrý pocit,skús.

danika1212
19. dec 2016

Ja osobne by som v obchode hotove kolaciky nekupovala..myslim ze chutovo niesu prave najlepsie a o zlozeni radsej pomlcim..asi by som skusila niekoho znameho kto pecie v okoli kde byvas zohnat alebo by som som si napiekla sama..ved staci kusok..ja osobne som piekla len z 1/2 davky ..a nepecene gulky mas do pol hodinky hotove

sardinka336
19. dec 2016

U nas na Vianoce pečie moj muž, takže ja to mám vyriešené takto ...už má upečene orechove paličky, s deťmi robil medovniky ...decka to maju radi, vykrajuju a zdobia a včera s dcerou robil šuhajdy.

Ved dnes maju v kazdom obchode uz hotove cesto - linecke, na medovniky....to len vyvalkas, vykrojis, na plech a je to. Zase nie je to taka veda a netreba toho za kýble. Alebo ak niekto pečie tak sa opytaj či nemozeš od neho odkupit...kolko krát mamky - babky vypekaju tak od nich či sa neda si par kuskov zobrat.

tetapetra
19. dec 2016

Piekla som a peciem. Robim len suche ako vinove kolaciky, linecke, vanilkove rozky, syrove a ked som bola tehotna dala som aj kokosovych jezov. Vyroba cesta nezabera vela casu a vykrajovanie je relax. Si tehotna nie chora

marcah
19. dec 2016

@jener aj ja som pieka vzdy sama, ci tehotna ci netehotna. Ale myslim, ze pokial si si ich este u nikoho neobjednala tak je asi uz aj tak neskoro. Ja som tento rok piekla aj na objednavku pre znamu, ale teda uz su davno dorucene a urcite by som o tomto case uz pre nikoho nepiekla. Tento tyzden idem este dopiect to co sme uz pocas adventu stihli zjest. Ale ziadne zákusky u nas na vianoce nie su, len vianocne suche kolaciky.

tinuskaha
19. dec 2016

kto nestiha alebo sa mu nechce moze ma na buduci rok oslovit ...rada upeciem som z PO 😉

m.i.r.i
19. dec 2016

ja som prave ako tehotna piekla uplne prvy krat..bola som v 8 mesiaci..nase prve Vianoce ked som kvoli tehotenstvu nemohla cestovat 400km za rodinou, tak sme ostali sami a ja som vypekala..ved by som sa inak donudila...ved sme boli len dvaja, vecery dlhe...doteraz spominam na to pecenie ako na najkrajsie...davala som pozor na brusko samozrejme, takze klidek, tabacek..
Teraz peciem uz kazdy rok, odkedy je maly..piekla som vzdy po veceroch ked siel maly spat a kedze tieto kolaciky vydrzia dlho, nemusi sa nik plasit predsa tyzden pred Vianocami a piect 20 druhov...ja som zvykla zacat uz viac ako mesiac pred Vianocami..jeden den som spravila cesto, dala do chladnicky a druhy vecer som uz len vykrajovala, piekla..ziadna veda...a to ja nie som ziadna velka kucharka ani cukrarka..ale tieto kolaciky su predsa v drvivej vacsine brutal jednoduche recepty....za 5 minut zamiesas cesto...a pecenie tiez nejako vela nezaberie..ako syn rastol, tak asi od jeho 2-3 rokov sme uz zacali robit spolu medovnicky a podobne vykrajovane kolaciky..a teraz ma uz coskoro 7 a on sa sam uz pyta, tak aj zdobime, piekla som hocikedy cez den, v sobotu, nedelu...a zas mam asi 8 druhov..ale skusam aj nove...teraz je zas dost casu...v tehotenstve ale pokial nemusis lezat a oddychovat, ze ta to zdravotne zatazi, neviem co je problem s pecenim..pri dietati je to predsa uz tazsie...ak nespi a je unava...

zuzinabila
19. dec 2016

@elizita uplne s Tebou suhlasim.kopec ludi straca cas pri telke,facebooku a inych hlupostiach a to pecenie nie je zase az taka veda.pri 1. a 2.dietati mi napiekla nieco svokra,nieco som si dopiekla ja.no,teraz pri styroch detoch si peciem sama:}naucila som sa hospodarit s casom ,lebo ako sa vravi,cas su peniaze. a nielen to.cas je vzacny z kazdeho hladiska:}

hettinka
19. dec 2016

Ja peciem koľko zvládnem a toľko je aj na zjedenie. K tomu kúpim vianočnú stolu v Lidli a marlenku a veeela ovocia.

janickacrazy
19. dec 2016

Ja ked som bola tehotná, tak som piekla normálne, ved nie si chorá, teda ozaj pokiaľ nemáš nejaké veľké problémy zdravotné. Objednala som si teraz, ked mám 3 deti a najmladšie má rok a je akčné celý den, behám za ním a piecť sa mi nechce. Akože určite by som to zvládla, ale bola aby som upachtená, unaháňaná a tak manžel rozhodol, že objednáme a som rada. Len neviem aké budú, lebo sme teraz prvý raz objednávali, tak uvidíme. Prinajhoršom sa nadlávim u mamy domácich. 😀

maca2014
19. dec 2016

ja som prvy krat piekla keď som bola tehotná, šak kopec času, konečne začala materská (2 dni pred vianocami) ale to som netušila že ten tyžden aj porodím a koláčiky si už nedám (mesiac v nemocnici), ale teraz pečiem 2-3druhy, svokra tiež a vymieňame si

katriona1
19. dec 2016

tak já peču každý rok, i s malým dítětem jsem pekla, i ted těhotná peču asi 16 druhů i pro rodinu, malá mi ráda pomáhá 🙂 ale třeba sestra byla vloni na začátku těhotenství a bylo jí špatně a všechno jí smrdělo tak nepekla, dala jí mama 🙂 jinak než v obchodě bych si raději objednala od nějaké co peče doma, ale na objednávky už ted bude asi pozdě

ukulela
19. dec 2016

zeny, tak zase nezatracujte babu, co sa jej nechce piect. niekto k tomu nemusi mat vztah, mozno jej puchnu nohy ... a ako som pisala, aby som ja piekla 10 a viac druhov, lebo "to sa musi" - radsej si dam kavu a precitam aj ten FB. vianoce su sviatky pokoja, nie obzerstva.
daco upeciem, daco fajne navarim, urobila som vyzdobu, ale tiez nelietams prachovkou a netepujem koberce atd.dnes som bola v lidli - mali tam pekne zdobene medovnicky, no naco by to niekto piekol, ked k tomu nema vztah ... (aj ked ja ich peciem ;)

malabiba
19. dec 2016

@jener skus v tvojom okoli, urcite najdes nejake sikovne cukrarky, mozno aj tu na MK...alebo hotove platy, staci naplnit...a vobec sa netrap, ze nanapecies sama, radsej bud odychnuta, stastna a v pohode...

jura89
23. dec 2016

u nás je za manželku urobila svokra.