Ženy, kde robím chybu? Robím knedľu v parnom hrnci, ale po odkrytí mi spľaskne.
Akú múku používaš? Ja som v začiatkoch varenia mylne používala hladkú (lebo však kysnuté). Omyl, na parené VŽDY polohrubú. Odvtedy sa mi to nestalo ani s knedľou, ani s buchtami. Pri odkryti dávaj pozor aby sa voda z pokrievky nevyliala na bochník, to tiež pomôže.
Parit dostatocne dlho, asi 20 minut, po vybrati z pary popichat vidlickou aby sa para zvnutra vyparilia.
@michaela789 robim z hladkej muky a nesplasnu😉
To je kúpená knedľa alebo robíš si sama?
Ako dlho varíš? A ako? (Ja varím domácu vo vode vriacej)
Treba ju dobre po vytiahbuti z pary popichat spajlou.
@lenkakravcova tak kúpená by jej asi ťažko splasla 🤦keď by kúpila hotovú
Ja mám iný problém a ak nevadí napíšem ho tu, nech nezakladám novú diskusiu. Mne knedľa vždy praskne pri parení. Neviete kočky čím by to mohlo byť?
@dskjhfdlkdjhl fakt hej? Mne odkedy som vymenila múku vždy vyjdú pekne..tak som to uzavrela tým že to bolo mukou 🤷🏻♀️😅
@mimusha3 nechávaš ju dosť podkysnúť?
@michaela789 15-20 minút kysne
Prekysnute cesto máš preto ma ,,celulitídu,, po vybratí .
Robí mi to druhá knedľa takmer vždy, čiže sa prikláňam prekysnutemu cestu. Cesto rozdelím ja na polovicu a prvá kým sa pari, tak ešte druhá kysne. Cez víkend dom na ňu hodila mokru handru a trochu pomohlo, ale nie úplne. Prvá super. A podla velkosti parim - 20min minimálne.
Niekedy vyzerá fajn a ked chytím pokrievku a Stevie voda na knedlu tak celý povrch v cudu.
A viac mi to robia buchty... to už fakt nechápem:D
@mimusha3 popichana je?
Bud mas prekysnute cesto, alebo ju velmi dlho paris, alebo na silnom ohni, alebo ked ju odkryjes tak ju poolievas tou vodou z vrchnaka. Ja knedlu nikdy nepicham, taka splasnuta bola len raz ked som ju nechala parit prilis dlho
@simca06022011 áno..
Knedľa sa naparuje 20 min.presne a slabom "ohni" po tých 20 min mi nikdy nesplasne. Koľko ju naparuješ?