Ahojte.
Kde nájdem recepty na vysoký cholesterol?
Dakujem
Cholesterol je hlavne zo zivocisnej stravy a plus k tomu stres, takze hocijake vegan recepty
špeciálna diéta neexistuje...treba si naštudovať čo zvyšuje cholesterol a to obmedziť, ideálne vynechať v strave.....ale, 75%cholesterolu produkuje pečeň...takže ideálne zregenerovať pečeň....pri zvyšných 25%čo prijmeš zo stravy sa obporúča zaradiť do stravy hrubozrnná vláknina....ka prijmeš cholesterol stravou a v čreve nie je vláknina, tak sa dostane do krvi, ak v čreve vláknina je, tak časť sa naviaže na vlákninu a odíde prirodzenou cestou...
Akurát som stretla suseda ktorý mi povedal že ide od doktorky a že má vysoký cholesterol a mu nakázala chodiť na bicykli :D Tak išiel :D
Ktorýkoľvek recept môžeš použiť, znizit akurát živočíšne tuky. Čiže menej tučné mäso a miesto masti olej, vylúčiť vyprážané, znížiť príjem vajíčok aj tých čo sa používajú do jedál, zvazit príjem tukov v mliečnych výrobkoch, ale napriklad nízkotučný jogurt ma v sebe toľko bordelu, že obyčajný biely smotanový je v konečnom dôsledku zdravšia alternatíva.