Baby kde dávate kuchynský olej? Mne sa to nejako nazbieralo mam asi 10 medových sklenených fliaš netuším kde to mam dat 🤔🙄
nosím do Kauflandu tam majú zber, ale nesmie byť v skle prelej do plastu
alebo ešte Slovnaft zbiera, len si zisti ktoré miesta berú
Pozri si stránku mesta/obce, mate to tam napisane.. Bud su na to nadoby niekde v meste alebo na zbernom dvore, pripadne mavaju pumpy niekdy.
Len ako vravia baby, nema to byt v skle.
Do rici nič prelejeme to ďakujem 🙂
Joj ale to mam zbierku už za pár rokov len som to hádzala stále do skrinky pod umývadlo 🙄😃😃😃😃 čiže sa mi nazbierali fľašky trosku no, nič prelejem to do plastovej a dám to ku kauflandu je tam nejaký kontajner na to ďakujem za typ inak
@cocolino234 ja som to iba odhadla na cca 1/4l. Dokonca som pod temou stareho oleja skor myslela na mast po vyprazani. Ja takmer olej na tento ucel nepouzivam, nakolko je olej zohriaty nad cca 170st.C velmi nezdravy. Mne preto skor ostane stara mast, ktora ztuhne. A mozno je to este menej. A aj keby to bolo tolko, tak 1/3 je cca 83ml, teda ani 1dcl. A ver, ze som sa zaujimala, kam s tak malym mnozstvom stareho tuku a docitala som sa, ze v ziadnom pripade sa nesmie vyliat do kanalizacie, nakolko sa usadi v odtokovych rurach a znecisti vodu v prirode a pokial ju nie je mozne pre maly objem al absenciu zberneho miesta odovzdat, tak je vhodne ju dat radsej do zmesoveho odpadu. Nabuduce odmeram, kolko mi ho po vyprazani zostane. Kedy to vsak bude? Asi ani na Vianoce nie.
Takze sa ospravedlnujem, ze som zamenila olej za mast. I tak ma vzdy v obchode, ked vidim 2 a viac litrove balenie oleja napadne, kto to moze vyuzit. Asi len mnohoclenne rodiny. Ved olej sa ani neodporuca skladovat dlho, pretoze svetlom a teplom degraduje.
Ja to vylejem do umývadla 🤣🙈
Neviem kde bývaš, ale my dávame do pomyjí, prasa to zožerie. Možno máš nejakého suseda, ktorý by to od teba zobral a dal prasaťu 😉
Žienky a čo to varíte keď vám toľko oleja ostane? My všetko zjeme. Keď dusíme mäsko tak olej ostane tam..nevyryvam , iba na to zaujíma ..ja ale vôbec nevyprazam, žiadne rezne, žiadny karfiol....
@mon1806 my mame v obci na to urceny kontajner.skuste sa spytat u vas na obci, kde mozete dat pouzity kuchynsky olej