Ahojte, som začiatočníčka s domácou pekárňou. Chlebové zmesi som už odskúšala ale chcela by som skúsiť piecť z jednotlivých surovín. Ale v receptoch čítam že treba nejaké muky typu 550 alebo 1050, sušené droždie či sušený kvások. To sú veci, čo som asi v obchode ani nikdy nevidela, prosím poraďte mi v akých obchodoch a kde to mám hľadať?
Ďakujem!
Ja na chlieb pouzivam t650 - hladka polosvetla, bezne ju maju v kauflande, susene drozdie tiez maju bezne v potravinach, dokonca aj v jednote 😉 napriklad kaufland ma dokonca aj dve znacky sus.drozdia .. muka t550 je tusim polohruba, ak by si nezohnala tu polosvetlu, myslim ze mozes kludne nahradit klasickou polohrubou..kvasok je uz iny level, da sa vyrobit doma ( nie suseny) alebo mozno v nejakych bio predajniach by to mohli mat
Susenee drozdie som akurat včera kupila v tesco
To su cislovania nemeckych muk, 1050 je hruba muka a 550 je polohruba
@lenkamiroslav
suseny kvasok (Sauerteig) maju aj v dmku
Muku typu 550 maju v DM dogerii - zlty obal, nemecky povod. Susene drozdie bezne v potravinach, napr. Thymos, dr.Oetker... a suseny kvasok v tych "zdravych" obchodoch...