Ahojte, kde beriete inšpiráciu na nové jedlá? Mám pocit že stále varím to isté, muž má obedy v robote, dcéra má eštelen polroka takže má len prikrmy a sebe navarim hocičo takže cez týždeň máme väčšinou cestoviny bolonske, syrové, zeleninové, s kuracím mäsom a brokolicou, s kukuricou, všelijaké zapekané alebo rizoto hubové, špenátové, camembert grilovaný, plnenu tortilu alebo rôzne šaláty. Cez víkend varím polievku a druhé, teraz je manžel doma tri mesiace marodi tak varím aj v týždni a mám pocit že stále to isté. Rezné, mäso na hribovej omáčke, na syrovej, paprikáš, perkelt, sviečkova, mäso na šťave s ryžou, mäso na šťave s tarhonou, pečené mäso, grilované mäso, vyprážaný syr a takto stále dookola a polievky to isté, vývar, zeleninová, brokolicová a stále to isté. Kde beriete inšpiráciu variť niečo nové? Máte nejaké typy? Ďakujem
@deti95060810 skúšala som to väčšinou je to stále to isté a aj také veci čo varím, a tiež keď to pozeráš často tak sa to stále opakuje
Stačí keď v stravovacej sekcii v obchoďáku vždy pokukáš, čo všetko ponúkajú, a porobíš si poznámky-tipy do mobilu.
Niekedy na IG, niekedy aj tu v skupine dnes na obed - ani nie, že na nový recept, ale často niečo na čo som už aj zabudla a samej by mi to nenapadlo 😂 a nakoniec sa väšinou aj tak vrátim k tým klasikám, ktoré máme proste radi 😅
Kucharske weby, fb skupiny o vareni, televizne programy o vareni, kucharske knizky. Uz som v situacii, ked kazdy recept je pre mna len ramcovym navodom a upravim si ho podla seba. Presne podla receptu len peciem.
Polievky napr.: fazuľová/kyslá, fazuľková kyslá, šošovicová/kyslá s párkom, cesnaková so šunkou a syrom, cesnaková zahustená s krutónmi, zemiaková na kyslo resp. kulajda, kapustová z čerstvej kapusty, kapustnica, valašská kyselica, gulášová, hrášková s haluškami, hŕstková, mrkvová, tekvicová, rascová s vajcom, špenátová, paradajková/talianska, zeleninová/minestrone, boršč, frankfurtská s párkom, pre úpnosť kurací/hovädzí vývar s rezancami/pečeňovými haluškami...
Tinkine recepty všetky tri knihy / web, Story z Kuchyne / knihy Hladná furt 1,2,3, Coolinari, Simona Malkova, Irenkine dobrôtky, .... ale dosť inšpiratívny je aj jedálny lístok v škôlke, keď chcem tip na víkend 🙂)
Maso na stave mozesspravit na X sposobov. Na paprike, so smotanou, na susenych hubach, so sampinonmi, so susenymi paradajkami, s paradajkovym pretlakom, na leci, s parkami (frankfurtske), na vine, s kyslymi uhorkami (znojemske), obratene rezne, so zeleninou, bud len hrasok, hrasok a mrkva alebo zeleninova zmes, s fazulkou, na horcici... (to mas 15 roznych jedal z bravcovych platkov a mozes to spravit aj s kockami aj s hovadzim a aj s kuracinou a mas 40 roznych chodov)
Sak mas toho celkom dost :D za mna kuchyna lidla a leniva kucharka :D a marne pokusy o oblubene indicke alebo azijske jedla :D
Ak chcem silou mocou daco nove,nahadzem do googla hlavne suroviny-,proste co mam doma.
A recepty sa sypu
otvor si jedálny lístok v najbližšej škole a máš inšpiráciu...