Presťahovali sme sa do bytu bez špajze/pivnice a vôbec netuším ako toto poriešiť. Jasné, že doma nemáme 30 kg zemiakov, alebo jabĺk a pod., ale vždy máme nejakú zásobu, hlavne teraz v lete a netuším kam s tým, aby to aj nejako vyzeralo, aby to bolo uskladnené a pod.
jedine chladnička, alebo jesť a jesť.. :D
@viestta ďakujem, niektorú zeleninu a ovocie mám, pravdaže, v chladničke, ale zemiaky sa mi určite nezmestia, to kupujeme aj 10 kg balenie.
@sajmonka_1216 my musíme mať doma vždy zásobu, teraz v lete sa hlavne ovocie je vo veľkom 🙂
ja mám špajzu, ale takéto veľké zásoby nerobíme. Zbytočne to zavadzia. Kupujem 1-2 balenia zemiakov, podľa toho, čo idem variť. Všetko ostatné na kusy, nie na kilá. Ovocia, zeleniny tiež zjeme veľa, ale radšej idem aj každý druhý deň do obchodu ako mať zaprataný byt a v tomto teple, dusne sa to rýchlejšie kazí. Potom mi je ľúto vyhodiť to. A v chladničke je tiež obmedzený priestor. Len melon nám zaberie 1 policu 😀
Zemiaky mam normalne v linke mimo svetla cely rok, ale v tomto teple veru aj z 2kg mi zacal jeden zemiak hnit, tak uz kupujem menej. Ovocie max na 5 dni.
My kupujeme tak co sa zje za 2 - 3 dni, takze zmesti sa mi vsetko.
V chladnicke. Musis robit taky nakup aby sa ti zmestil do chladnicky. V lete na 10 kg zabudni 🙂
chápem ťa, tiež som bola v byte bez špajze a chýbala veľmi. Teraz už mám, dokonca s vetraním, čiže veľa vecí v nej, dokonca aj koláče vydržia. Chladničku mám novú vačšiu s priestorom na zeleninu, tam mi vojde veľa teraz. Nemám rada veci na linke, všetko musí byť odložené 🙂
@la_dolce_vita ďakujem ❤️. Ako sme sa presťahovali tak mám pocit, že nemám miesto na nič, hlavne tá špajza chýba 😆
ano, tam veľa vojde a je poriadok. Keď sme prerábali kuchyňu v novom byte, bola to moja podmienka nechať špajzu. Ty jedine do nejakej skrinky na potraviny, niečo také vymyslieť.
Zemiaky mám v chladničke v šuflíku ale kupujem Max 5kg balenie. Cibuľu a cesnak tiež v chladničke. Zvyšok na linke
Cibulu a cesnak na linke v takych kosikoch a zeniaky vo vedre pod umyvadlom v linke, v jeseni kupujeme 2 mechy zemiakov a mam ich v pivnici,vydrzia bez problemov
Ovocie v mise na ovocie, zemiaky cibuľu a pod v drevenej bedni na zemi v kuchyni 😀 zeleninu mám v chladničke
Zemiaky a zeleninu v chladnicke, nieco v boxe na zeleninu, nieco na vrchnej policke, paradajky v kosiku na linke. Ovocie podla toho ake, nieco na linke v kosiku, nieco v chladnicke