Ahojte, chcela by som sa poradiť. Pred časom som ochutnala tofu v polievke a zachutilo mi to. Viete mi poradiť kde a aké si tofu mám kúpiť? nikdy sme ho doma nejedli, ale chcela by som ho zaradiť do jedálnička. Prípadne mi poraďte ako ho pripraviť, keďže sám o sebe nemá žiadnu chuť. Viem, že sa dajú kúpiť i nejaké špeciálne už ochutené, ale nevyznám sa v ňom veľmi a nechcem kúpiť somarinu. Vďaka
@gabika4 mne najviac chuti od luntera. ak je neochutene, zaklad je marinovat ho aspon chvilu v kvalitnej sojovej omacke (napr. kikkoman), potom hodis na panvicu s olejom, prudko osmahnes a pridas zeleninu co mas, cesnak, zazvor, mozes na zaver aj trocha solamylu s vodou pridat, dochutis este sojovkou po odstaveni. Tie ochutene sa da tiez len tak na kocky nakrajat a opiect, marinovane som si aj tepelne neupravene davala do bagety so zeleninou, super vec na turu.
Tofu kúpiš v ktorýchkoľvek potravinách, ja najradšej kupujem natural a ochucujem sama - vytlačím z neho tekutinu a marinujem ho rovnako ako mäso, na rôzne spôsoby, najčastejšie smerom do ázijskej kuchyne a zvyčajne opečiem, aby bolo na povrchu chrumkavé, niekedy ho pred tým než ho hodím na panvicu obalím v kukuričnom škrobe, a prihodím k ryži so zeleninou, k "nudliam", do šalátu ... 🙂
Lunter alebo aj to z Lidlu je fajn, robime s nim to co uz bolo spomenute v predoslych komentaroch, obcas este napriklad plnene tortilly (ako na sposob doner kebabu 😀 ) s opecenymi paskmi tofu, udene tofu vonia aj chuti skoro ako slanina, cize kludne aj napriklad do halusiek obcas dame radsej tofu, pripadne este kukni recept na chrumkave obalovane tofu, to sa da tiez vselikam pridat
@gabika4 Ako píšu hore, pridávam v sezóne hríby, mi mo sezónu sušené, šampiňóny. Údené tofu nám chutí ešte viac. Zeleninu môžeš rôzne nakombinovať, na masle osmahnúť, pripraviť omáčku redšiu, šťavnatú, jemnú chuť s pomocou mletej červenej papriky. Hustejšiu omáčku so solamylom alebo v kombinácii smotana a tavený syr. Dá sa naplniť na cukety a zapiecť, do zemiakových placiek podobne ako soté. Dá sa aj obaliť v trojobale, marinovať v cesnaku.
Ja robim tofu na činsky spôsob a veľmi nam chuti. Biele tofu nakrajam na pasiky, prida, sol, vegetu, kari, grilovacie korenie, sojovu omačku a necham postať 15 min. Na panvicu dam nakrajanu cibuľku, cesnak, lyžicu cukru a restujem polial sa cukor nerozpusti, pridam tofu, restujem a nakoniec pridam lečo, trocha povarim, podavame s ryžou a hranolkami. Udene tofu použivam na bryndzove halušky opražene s cibulkou.
Lunter. Slovenský výrobca, rodinná firma, kvalita. Fakt.
Ja robievam aj na sposob rozneho curry-cibula, cesnak, cerstvy zazvor, cerstva kukrkuma, nejaka zelenina, sojova omacka, prasok curry, arasidove maslo, tofu na kocky, zaliat kokosovym mliekom a a cca 15 -20 minut dusit, na konci pridat cerstvu koriandrovu vñat, k tomu ryza
Výborné tofu majú v Lidli,majú rozne príchute. Napr. mne to od Luntera až tak nechutí.
Len škoda, že prestali vyrábať chilli príchuť,to bolo top. Dávala som si ho do zeleninových šalátov.
@cocolino234 chilli a limetka som kupila minule a fantasticke bolo 🙂
My kupujeme tofu znacky lunter, bezne v potravinach. Snad vsetky mozne prichute. Najcastejsie pouzivam napr do dusenej zeleniny iba nakrajane na kocky. Ale da sa z toho robit uplne hocičo 🙂