Ahojte. Aké máte skúsenosti s kavovarmi delonghi?
Konkrétne tento pozerám De'Longhi Magnifica S Smart ECAM 250.23 SB.
Pozerala som Philips latte go a bolo písaných veľa reklamácii.. Ďakujem 🙂
@veselo_neveselo čítala som ale konkretne na tue modely lattego veľa zlých rezencii.. Toto o tom mlieku bola jedna z nich, vela kazivosti. Delonghi som mala predtym, ale pákový. Teraz by som automatiku a staci mi capucino alebo late, pripadne kľudne samostatná funkcia penenia mlieka.. A ze to treba penit zvlášť mi nevadí. Na tie Philips sa sťažovali, že pena pada a je taka dosť riedka.. Akú máš skúsenosť s delonghi co sa tyka mlieka? Veľmi pekne ďakujem za tvoj čas.
@khuliniova my mame tento delonghi https://aukro.cz/kavovar-delonghi-ecam-45-760-w... a je top! Jiny nez delonghi uz bych nechtela
Ešte ma inak zaujíma možnosť pustenia horucej vody samostatné... Napríklad na čaj..
@khuliniova S Delonghi o mlieku neviem nic, my sme mali iba klasicky ten sosak, ktorym na naparuje mlieko. To chce trochu grif naucit sa spravit poriadne. A inak tadial ide aj horuca voda na caj, ked chces.
Co sa Philipsu tyka, neviem si predstavit co takeho sa na tom Latte moze tolko kazit - je to uplne jednoduchy system, takze toho by som sa nebala. Jedine co sa s tym moze stat je, ze to niekto odlomi. Ta nadobka ma plastovy drziak, a kto ide nan hrubou silou ho moze ulomit. Chod sa nan pozriet do obchodu. A tieto maju na horucu vodu tlacitko 🙂
@veselo_neveselo pracujem v kaviarni takže toto ovladam 🙂dobre super, veľká vďaka.. Pozeram De'Longhi.. Philips som vylúčila
@veselo_neveselo pisem ip da sa to obabrat 😂
@khuliniova tento máme my
https://www.datart.sk/Espresso-DELONGHI-ECAM-23...
Záleží aké nápoje najviac využívate ja som spoko bohate stačí naši majú vyššiu radu, ale ja osobne veľký rozdiel nepociťujem.
@khuliniova je v bielej, čiernej a striebornej
@khuliniova horúca voda je samozrejmosť aj to má
@khuliniova ja osobne mne sa nechcelo napeňovať mlieko cez trysku preto máme doma tento a nie magnifi (ten sme mali na firme)
@veselo_neveselo toto s tým mliekom má aj delonghi 😉a myslím že vačšina značiek presne preto aby sa kupovala aj vyššia rada ale zas niektoré už majú asi aj iné lepšie funkcie lepši silnejší mlynček a podobne si myslím, zas tak moc sa nevyznám ale ten rozdiel v cene u delonghi ja rozny takze okrem funkcie horúceho mlieka tam sa možno ešte niečo nájde 😂
My teraz tiez poskulujeme ale po tomto modely tak snad sa jezisko prikloni na moju stranu a cez vianoce uz budeme kavickovat https://www.planeo.sk/katalog/1271350-de-longhi...
@khuliniova Delonghi Magnifica majú naši a mamina ľutuje, že si nepriplatila. Pred rokom kupovaný. Spočiatku ju to osobitné napenovanie bavilo, teraz už nie- capuccino si nerobí, len klasika espresso.
My máme necelý rok Delonghi Primadonna S Evo ECAM 510.55M, super. U nás vyhral kvôli rozmerom (potrebovali sme užší), má mliečny systém, automatické funkcie a je kovový narozdiel od Magnifica. Na prvý pohľad kvalitnejší. Trochu drahší, ale závisí od tvojich preferencií. Latte, macchiatoi capuccino sú perfektné. Zalievanu už ani nepijeme s muzom, a to nie sme nejakí zhyckani kávičkári :-P Rozdiel v chuti je obrovsky.
Dokupili sme termohrnčeky a beriem si aj vonku na prechádzku s malou.
https://www.mall.sk/automaticke-espressa/de-lon...
Máme a mega spokojnosť už 3 roky, káva lepšia ako v niektorých kaviarňach, ozaj. Delonghi je topka medzi kávovarmi. Mám doma a kupovali sme si aj do kanclu.
My máme delonghi magnifica evo, na poslednú chvíľu som si rozmyslela kúpu tejto rady, predtým som chcela iba s napenovačom (nižšia rada), ale pri kúpe som si to rozmyslela, drahší model, že nech robí samo latte/capuccino a teda neľutujem ani na sekundu. Je perfektný a dokonca mojim rodičom tiež veľmi chutila kava/capuccino tak si o mesiac kúpili tiež taky. Zhodou okolností sa im pokazil pákový delonghi (ale mali ho cez 8 rokov možno aj 10 rokov)
My mame Delonghi magnificaS už 8 rokov. Stále šlape ako hodinky 👍. Pena sa na ňom robí bez problémov, tak isto sa dá pustiť iba horúca voda na čaj.
@renca206 ja som si tento istý kúpila v januári, veľmi som spokojná.len ako často ho odvapnujes? Mám nastavenú strednú tvrdosť vody a odvapnujem každý mesiac. To mi príde dosť často. Všetci mi vravia že automatické kávovary odvapnuju tak raz za rok...
@stanislava29 odvapňujem 1x za pol roka, teda v lete som ho odvapnila a až teraz januar/február sa mi zobrazila kontrolka tak vtedy. Určite nie každý mesiac. Používaš aj filter? Aj my máme stredné tvrdú vodu. Moji rodičia ho majú tak isto a pokiaľ si nenastavili na ňom tvrdosť vody takisto to chcelo stále odvápnovať. Máš to nastavene aj v kávovary? Ak máš správne všetko nastavené tak neviem potom.
@renca206 nastavila, ale skúsim ešte raz, je možné, že som to urobila zle 🤦🏼♀️
Ahojte prosim ti co mate delonghi poradite?
Dostala dom od muza konecne kavovar presne tento model: Espresso DeLonghi Eletta Cappuccino EVO ECAM 46.860 B
Muz kavu nepije ja vacsinou latte ale obcas i presso - problem ze prve latte uslo ale zdalo sa mi slabe, skusila dom nastavit mlyncek a pokazilo sa vsetko a neviem to prestavit - kava je vodova, espresso bez peny ....prvy krat mam taky kavovar a isto robim nieco nespravne, cez tyzden ma prist navsteva - kavickari a rada by som kebyze je kava ok... au kavu odorucate ???
@mimi_tami vas prispevok je uz starsi, ale aj tak sa chcem spytat...ak viete poradit...kupili sme si kavovar delonghi primadonna xs a ked si chcem urobit latte tak mi vypusti polovicu nadrzky mlieka, musim vymenit pohare a do toho druheho pohara mi natecie este asi polovica pohara mlieka a do toho kava...latte je chutovo vyborne, ale ta prva salka nateceneho mlieka mi pride zbytocna. Neviem ci sa da niekde nastavit aj mnozstvo mlieka.
@veva411 dobrý deň. Vobec Vám neviem poradiť. Ja by som skúsila zavolat na infolinku delonghi, napísať email alebo zavolat technika /reklamovať.
@veva411 v návode by si to mala nájsť ako sa nastavuje obsah mlieka a aj vody. Ja mam magnificu evo a len pár sekúnd podržím tlačidlo capuccina a začne rýchlo blikať, začne robiť mlieko a keď je v šálke množstvo aké chcem tak znovu stisknem (už iba stistnem a nedržim tlačidlo) A začne robiť kávu a takisto keď je už požadované množstvo tak znovu stisnem to tlačidlo a nastavenie je hotové. Automaticky si to uloží do pamäte. Len keď je vypojený z el. siete sa nastavenie vynuluje. Alebo treba dať pohár na latté lebo nastavené by to malo byť dobre.
@veva411 ja mám magnifica evo, a robi latte macchiato, tu dá mlieko podľa toho ako je nastavené. A pri My latte použije všetko mlieko, ktoré je v nadrzke. Nie je tak ten istý pripad?
Hehe, mali sme oba 🙂
Magnifica je rokmi a davmi overena klasika - mali sme starsi model.
Magnifica mala viac moznosti nastavenia, kolko kavy, kolko vody na tu-kttoru predvolbu. To pouzijes raz na zaciatku, ak si das na tom zalezat, a potom si zvyknes na tu svoju. My sme mali vybornu. Po 5 rokoch sa "pokazila" - zacala pretekat. Stale si myslim, ze by stacilo vymenit tesnenia a bude sa dat pouzivat bez problemov dalej. Mame ju odlozenu, az raz bude cas tak opravime.
Chcela som vyskusat daco nove...
Ako nahradu som kupila philips, nie priamo latte go, ale s cappuccino funkciou. Kafe robi dobre, cappuccino tiez. Trochu mi vadi ze si nemozem nastavit ako chcem, napr: ja som barbar a chcem vela kavy aj v kapucine. No ale s magnificou som si musela penit mlieko rucne, takze som vdacna 😉 Toto je super ficura, na to mlieko.
Philips potrebuje furt cistit, zda sa mi ze viac ako Magnifica (ale to je asi len pocit).
Philips ma ale serie z jedneho obrovskeho dovodu - ked som hladala info o tom, ako vlastne pracuju, nenasla som ani n. Proste dopatrat sa k podrobnejsim informaciam bolo nemozne, ich stranky nepouzitelne. A az potom, co som kupila, som prisla na to, ze preco.
Dam priklad: pri kapucine kavovar najprv zomelie kavu, az potom zacne penit mlieko, a az potom tu kavu spravi. Takto ta vlastne ojebabru, ze si nemozes spravit iba mlieko - vzdy tomu bude predchadzat to zomletie kavy.
Samozrejme, pri vyssom modeli, ktory je btw. uplne taky isty, okrem toho tlacitka 'Latte', to pojde, lebo ma funkciu horuceho mlieka. Toto nepochopitelne stoji (stalo) 100 eur navyse. A to ma neskutocne nasiera, a je dovodom preco si uz dalsi Philips nekupim. Nie, ze by nevedeli spravit kavu - vedia. Ale taketo debilne manipulacie so zakaznikom, a "naschvaly" v procese robenia kavy, len aby sme vysolili extra 100vku za marketingovy tah - to im neodpustim.
Toz, vyber si asi ten, co sa ti viac paci 🙂 Kafe vedia spravit obidva.