Ahojte babenky som po ťažkej operacii hlavy a krku len pomaly začínam prehltať a krupicové kaše zo sojového mlieka mi už vychádzajú ušami poraďte mi prosím čo si navariť, najlepšie zvládam zásadité jedlá teda ani kyslé ani sladké lebo na to je rana v krku citlivá, kým som bola v nemocnici dávali mi stravu sondou priamo do žalúdka čo variť však pri odchode neporadili tak sa spolieham na seba a teším sa na Vaše nápady kašovité jedlá musia byť jemné a bez hrudiek inak mam záchvat kašla ďakujeeeeeem Ada
Vsetko co ti chuti si uvar, mozno trosku redsie a pomixuj. Polievky, privarky, dusena zeleninka, zemiaky... Masko mozes pomixovat v polievke, pripadne ak prehltnes taj aj pomliet. Kasovita strava neznamena, ze budes len na krupici a mlieku. V horucom mlieku si mozes rozmixovat aj vajicko. Aspon ta to zasyti.
Prajem skore uzdravenie.mamina tesne po porazke nemala vobec prehltaci a kusaci reflex dlhe tyzdne bola na kasovitej strave a pila ju slamkou.Robili sme vlastne vsetko klasika jedlo ,len sme ho tyčovým mixerom rozmixovali,trosku rozriedili vyvarom alebo mliekom,Od masa,ryb,zeleninu,ovocie ...,,tusim okrem strukovin ktore maju tie šupky sme robili vsetko..
a este ma napadlo daj si predpísat nutri drinky .urcite na ne budes mat po takej operacii narok.Tie zasa pijaval syn ked mal podvahu a neskor schytal mononukleozu a nevedel prehltat...
Ahojte nutridrinky mam predpísané mam ich doma ale problem je že z nich vraciam, proste žalúdok tie éčkové veci odmieta, v jednom je 6 druhov éčok a trvacnosť má vyše roka tak koľko chémie v tom musí byť.... mäso ani mlieko nesmiem, keď si urobím zeleninovú polievku a rozmixujem tak sa idem z tej chuti dovracať takže v mojom prípade je to dosť zložité aj kašu si robím len so sojového mlieka aby ma nezahlieňovalo......
@adina0501
Klasicku zemiakovu kasu? Ale redsiu? Tam mozes dat aj nejake rastlinne "mlieko" a nie kravske...
Potom si tam mozes pomixovat hocijaku inu zeleninu - karfiol, hrasok, mrkvu,... co mas rada...
Uvar si polentu, to je kukuricna krupica a vari sa vo vyvare alebo iba vo vode, podla mnozstva vody je to kasa alebo tmeliaca hmota 😉 😀
A ked si spravis vyvar a pomixujes iba s rezancami? Ked ti vadi pomixovana zeleninova polievka, tak skus teda pomixovat iba rezance, alebo iba menej zeleniny, alebo iba isty druh... Co ti chuti a z coho ta nenatiahne, to si musis vyskusat sama... Mozno ti vadi prave mrkva, mozno ti bde chutit iba mrkva, tazko povedat...
A babatkovske kase si skusala? Ked nesmies mlieko, tak tie nemliecne a spravit ich z tych rastlinnych "mliek", pripadne tymi extra jemnymi vlockami zahustit polievku a tak, aby si nepila iba vyvar, ale si tam mixnes tie vlocky...
Skore uzdravenie!
Ovsenu, psenovu, kukuricnu kasu, polievku z Cervenej sosovice rozmixovanu. Sojove, mandlove mlieko. puding s rastlinnym mliekom.
@titkovamiriam Dobrý večer aj my mame problém s prehltanim ako ste ro riešili potom ďalej lebo ja som už neštátna a dcérka moja 14 ročná ro iste ďakujem za odpoveď. Tie nutridring Vam kto predpísal a pomohlo .Ďakujem za odpoved
veď skoro všetko,ale mixované...mäso,zelenina,zemiaky,polievky....a riediť napr. polievkovým bujonom alebo mliekom,aby to bolo redšie